Gå til innhold

Saladin vs Nur ad-Din


El-Deno

Anbefalte innlegg

God kveld.

 

Jeg holder på å skrive en stor oppgave om Saladin. Men jeg sliter veldig med å forstå hvordan Saladin greide å ta kontroll over Egypt før Nur ad-Din rakk å reagere, jeg lurer også på når Saladin's Egypt ble selvstendig fra Nur ad-Din's rike?

 

Jeg vet Saladin hadde Nur ad-Din som overhode, men jeg skjønner ikke hvordan han ble selvstendig.

 

Synes Wikipedias artikler om akkurat dette ble veldig rotete.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har lest en del om Saladin etter en kort skoleoppgave og min oppfatning er at han ble sultanen av Egypt først etter Nur ad-Dins død. Jeg deler det opp i to viktige år for å gjøre det enkelt.

 

- I 1169 ble Saladin visir i Egypt, en underordnet guvernør tror jeg man kan kalle det. Her gjorde han stor motstand mot korsfarere som prøvde å ta seg inn i Egypt. Han sloss også mot Fatimidene.

 

- I 1174 døde Nur ad-Din og Saladin utnevnte seg selv til sultanen av Egypt. Dette var starten av det Ayyubidske dynastiet i Egypt og religionen ble lagt om til Sunni Islam.

 

Saladin dro også til Damaskus hvor han ble gladelig mottatt som den regjeringsmakten i byen. Han giftet seg også meg Nur ad-Dins kone som da var enke for å gjøre sin overtakelse av Damaskus komplett, men det er jo egentlig en annen historie. Håper det hjelper.

Lenke til kommentar

Jeg tror det var mest personlige årsaker som var skyld i deres fiendskap. Saladins far og Saladin selv ble styrt rundt av Nur ad-Din og hans menn og jeg tror Saladin bar store nag til Nur ad-Din etter han ble sendt til Egypt, som ble sett på som en uriaspost. Men glem ikke, Saladin er en av de mest respekterte generaler gjennom tidene og han var vis nok til å ikke vise åpent fienskap til Nur ad-Din. Jeg har også lest at Saladins far alltid formante sin sønn til aldri å gå direkte imot Nur ad-Din, men heller være slu som en rev. Håper det gir litt innsyn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...