Gå til innhold

HP Pavilion 5244 - andre forslag?


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe en bærbar pc, og etter å ha kikket rundt, har jeg funnet denne:

 

http://www.telehuset.no/th_shop/snProduct_...y=020108&Page=7

 

På Elkjøp kan jeg få den for 15 000, mens Telehuset(?) selger den for en tusenlapp i tillegg, men da med 3 års service og support (garantert hentet og fikset innen 5 arb.dager). Dette betyr jo en del (for meg). Hva med det andre? Er det noen som har alternativer? En annen viktig ting for meg, er at den har innebygd trådløst nettverkskort. Håper jeg ikke fornærmer noen med min uvitenhet... :oops: Håper på raskt svar da jeg akter å handle i morgen...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har også vurdert HP, men vil heller satse på den litt billigere modellen

 

http://www.telehuset.no/th_shop/snProduct_...y=020108&Page=6

 

HP PAVILION 4278

Standard Info:

Denne multimediamaskinen kommer med en rekke forhåndinstallerte programpakker og er enkel å koble til Internett. Kommer med separat grafikkort, DVD spiller og CD brenner og har en stor skjerm. Har du behov for en bærbar PC hjemme er dette maskinen du begynner med. Service & SupportPack™ er inkl. i prisen.

 

Intel Celeron 2,0GHz, 15" TFT, ATI Mobility 32MB dedikert skjermkort, 30GB Harddisk og 512MB minne. Innebygget Combo DVD-spiller og CD-brenner, diskettstasjon, modem og nettverkskort klargjort for bredbånd. Høyhastighets-port (IEEE 1394), Win XP Home og WorkSuite 7.0.

Pris 12995,-

 

Noen som har erfaringer med HP, spesielt med tanke på støynivå?

Lenke til kommentar

Vel du har jo 1 års garanti og 2 års reklamasjonsrett.

Tror heller jeg ville tatt Elkjøps tre års trygghetsforsikring til 1700 kr. ekstra.

 

Den fungerer helt utmerket. Ja, jeg har faktisk opplevd det selv. Ingen problem å få igjen på den forsikringen uten verdiavskrivning. Og når det kommer litt laptops så er de jo tross alt mer utsatt for "uhell" enn stasjonære.

 

 

Ta den heller sier nå jeg !

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte HP ze5244, jeg :smile: Den funker meget bra. Jeg vurderte også Elkjøp. De har den til 14999,- + "uflaksforsikring", som du nevner. Grunnen til at jeg slo til hos Telehuset, var at de fram til i går hadde 3 års service og support inkludert i prisen. Det betyr at hvis maskinen går i stykker, kommer de hjem til meg og henter den og fikser den i løpet av 5 arbeidsdager. Det er det verdt. Men den dekker ikke mot f.eks et fall i bakken. Til det har jeg uflaksforsikring hos Vesta. Denne fungerer MEGET bra, for det fikk jeg prøvd i sommer da jeg satte mitt digitalkamera på biltaket og kjørte. Fikk pengene uten diskusjon etter 5 dager!! Jeg sitter faktisk og skriver på HP-en nå. Jeg kjøpte trådløs nettverksløsning til bredbåndet mitt. Kjempepraktisk. Det var en av grunnene til at jeg satset på denne og ikke den litt mindre - det innebygde trådløse nettverkskortet (den har ett til "vanlig". Men jeg har en mistanke om at den ikke har eget minne på skjermkortet, slik det står beskrevet... Den stjeler nemlig av RAM-en, ser jeg :evil: Men det betyr ingenting for meg. Jeg har fått en kjempemaskin, slik jeg ser det.

Lenke til kommentar

Dette fant jeg om ze5244 hos HP:

 

Intel Pentium 4 2.4GHz processor

• 512MB memory, 40GB hard drive

• 15" XGA TFT Display

• DVD+CD-RW combo drive

• 64MB shared video memory

 

Altså 64 mb delt minne til skjermkortet (som tas fra RAM)

 

Altså lureri fra Telehuset-brosjyren.

 

Gjør dette noe mht. ytelse (utenom at det stjeler fra RAM)?? :shrug:

Lenke til kommentar

Jeg synes ikke den bråker noe. Ærlig talt har jeg ikke så veldig erfaring med bærbare tidligere. jeg har en 2.4ghz stasjonær, og selv om den bærbare er 2.53ghz, er den stasjonære raskere, både pga. skjermkort og raskere harddisk. Støynivået trenger du ikke å bekymre deg over, mener jeg. Det som er mer bekymringsverdig, er tilgjengeligheten, for hverken Elkjøp eller Telehuset har den inne (mulig at Elkjøp skal få den inn denne uka fra Sverige).

Lenke til kommentar

Den er helt klart en desktopperstatter - den er ikke ultralett, akkurat - over 3 kilo. Men så har den jo en del i seg også...

Skjermen synes jeg er meget behagelig. Det er litt "heng" i bokstavene ved skrolling i web-sider, men det er ikke plagsomt, synes jeg. Jeg har som nevnt ikke erfaring med andre. Oppløsningen er på 1024x768, noe som ikke er "topp" i forhold til andre mer "proffe" bærbare, men det er mer enn nok hvis du ikke skal bruke den til videoredigering eller musikkredigering og trenger å ha mange vinduer opp samtidig. Andre har kanskje erfaringer med andre maskiner i samme prisklasse. Husk at den ikke har den nye mobile prosessoren, så den har ikke så vanvittig batterikapasitet. Dessuten krever den 19v og 4,74 amper hvis du har tenkt å kjøpe en adapter til billading. Det finnes sikkert originalt, men de laderne de har f.eks på Clas Ohlson, takler det ikke. Nå høres det ut som om jeg er negativ til mitt nyinnkjøpte vinduder, men det er jeg ikke! Anbefales, men det finnes sikkert mange andre like gode. Avgjørende for meg var at jeg har et fysisk sted å gå til hvis noe går galt og at jeg har support og serviceavtale. Jeg kjøper mye via internett av utstyr, men akkurat den bærbare pc-en ville jeg kjøpe i en butikk i nærheten. :) Lykke til!

Lenke til kommentar

re eitp

Du hadde rett angående problemet med tilgjengligheten. Var på telehuset idag, og de var utsolgt. Men skulle få inn nytt parti til onsdag.

 

Jeg bestilte 4278 idag med Intel Celeron 2.0. Denne har ihvertfall 2 X 2.0 Usb, så jeg går utfra at også 5244 har det samme?

 

Jeg stusset også litt på grafikkkortet med shared memory på 64 mb. Men så lenge man får med hele 512 mb minne så burde ikke dette spille noen særlig rolle.

Lenke til kommentar

Jeg er veldig fornøyd med maskinen. Men det er like mye konseptet bærbar pc jeg er så fornøyd med. Trådløst bredbånd i huset og maskin med de fleste muligheter - herlig. Jeg har prøvd en del av utstyret også, både brenner (24x) og usb funker fint. Og det innebygde trådløse nettverkskortet, selvsagt. Siden jeg har dvd-brenner på den stasjonære, har jeg full kontroll på mp3 og bilder. Den stasjonære får forresten stå en del i fred nå :D Jeg har to små unger, og til sommeren skal vi reise helt fra Sør-Vestlandet til Mummidalen. Da blir det fint med fullt underholdningssystem i baksetet - med spill og dvd-spiller! Dessuten trenger jeg ikke å kjøpe nytt minnekort til fotoapparatet mitt. Jeg har 128mb til Nikon Coolpix 5000 (5 mill punkter). Det går bare 52 bilder på det, men med den bærbare pc-en har jeg mulighet til å laste over etter hvert - og brenne sikkerhetskopier. Bare velstand, altså!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Oi oi HP PAZE5244

Elkjøp selger den nå til Pris 11 995,-

Bærbar PC med Intel Pentium 4 2,53 GHz prosessor, 512 Mb minne og 15" TFT skjerm

 

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...s_vartypes_text

 

(den største urlen jeg har sett)

 

Jeg har ikke fått min enda ventet i 2mnd skatte pakke fra jobben

de sier det skyldes leveringsproblemer de klarer ikke å produsere nok!

Får ikke håpe den faller under 5000 i pris før jeg får min men det er jo man selv som setter verdien på tingene man har :yes:

 

Jeg får nøye meg med å se på bilde så lenge :D

 

http://www.hp-expo.com/no/nor/products/not...pcs/dc820a.html

 

Pelle

Lenke til kommentar

Kjempegøy!!

Kjøpte lillebroren 4078 for 1 uke siden på telehuset, og betalte da 13000,- :cry:

 

Er stort sett fornøyd, bortsett fra viftestøyen. Opplegget er her at viften slår seg av og på avhengig av temperaturen.

Når viften er avslått er maskinen fullstendig lydløs. Når viften slår seg på så bråker maskinen ganske så mye.

Problemet er at det skal veldig lite aktivitet til før viften starter opp. Selv etter kort stund med uskyldig surfing (noe som ikke krever noe særlig cpu) så starter viften og går på høygir i 15-20 sekunder. Fryktelig irriterende.

En annen ting....maks oppløsning på skjermkort er 1024x768. Kunne gjerne tenkt meg litt bedre.

Brenneren fungerer også, men er fryktelig treig. Spec'en sier 8x, men de få gangene jeg har brent så går den på 4x. Betyr ikke så mye, men den bruker 15 minutter på en cd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...