Gå til innhold

Hjelp ! - Beste prosjektor under kr 20 000,-


Anbefalte innlegg

Hei, jeg gjorde det ganske bra på Funcom aksjene denne uken, så nå vil jeg kjøpe meg ny prosjektor !!

Jeg har en infocus 5700 nå, og den duger ikke lenger.. (jeg vil ha full HD)

 

Jeg har lurt litt på Benq w5000 også har jeg tittet litt på spec til Sony VPL VW 40 og Epson Projektor EMP-TW1000

Men det er sikkert mange flere i denne prisklasse..

Hva burde jeg gå for?

Rommet mitt er helt mørkt.. dedikert filmrom (ikke så veldig bra, men greit nok) se hjemmeside: http://okasin.de/multi.htm

ca 20 kvm..

Lærret er 100" dreamscreen.. delvis hjemmelaget.. he he..

historie:

En kompis kjøpte rammelærret fra dreamscreen, det viste seg at det var ganske "krøllete".. så han tok noen bilder av det og sendte det til leverandør.. og fikk et nytt ett.. jeg fikk hans gammle "krøllete".. jeg lagde en ramme som var noe større en originalt ( men etter 16:9), og fikk strukket det riktig.. og det ble helt perfekt ...

Rammen ble laget i 36 mm mdf og vinkelstål (rustfritt) til forsterkning.

Rammen ble trukket i sort filt.. resultatet ble veldig bra, og det er nesten ikke mulig å se forskjell fra original Dreamscreen og mitt!!

 

 

Jeg har ingen dvd spiller, kun htpc tilkopplet..

Yamaha 3800 (surround forsterker..)

Vell håper på noe respons.. Film er mitt liv !

Så kvalitet er viktig..

Både når det gjelder levetid på lampe.. oppløsning, lysstyrkel, meny valg, osv..

Rommet er på 5.5 m * 3.4 m Høyde er standard 2.4 m

 

Om du ikke svarer, så ha en likevell riktig god god sommer med grillmat, kald øl, reker (for de som liker det) mm .. snart er høsten her og da er det film tid igjen for alvor !! he he

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

VW40 ser ut til å være en meget god PJ - http://www.projectorreviews.com/sony/vpl-vw40/index.php

Dette er SXRD-teknologi, så jeg hadde nok valgt dette fremfor DLP-projektorene til BenQ. Jeg lider av den forbanna regnueffekten, så jeg foretrekker f.eks Epson TW700 fremfor Benw 8720.

Men TW1000 er nok heller ikke et dumt valg, men spørs om du ikke bør snuse litt på TW2000, denne har da fått kongereviews, har den ikke?

 

Jeg vet det er mulig å få tak i VW projektorene ganske billig fra Japan, men husker ikke siden akkurat nu, men det kan jeg heller komme tilbake til.

Skal sjekke diverse blader fra 'Hjemmekino' når jeg får tid, rimelig sikker på det er tester av TW1000, 2000, VW40/50/60 :)

http://avforum.no/avnytt/showproduct.php/product/1584

 

Hva er du ute etter i PJ'en, da? sortnivå, farger, detaljer?

Lenke til kommentar

I påvente av eksperthjelp vil jeg bidra til å holde tråden varm.

 

Jeg kjøpte meg nettopp en Optoma HD800X 1080p projektor til 9 995,- på komplett.no's forrige uketilbud. Den går nå for 11 995,- men er fremdeles et meget bra kjøp til prisen. Det er en DLP projektor, og om du ikke er plaget av RGB-flimmer (regnbueeffekt, de færreste mærker noe til denne) er nok DLP det beste valget såfremt du ikke har store plasseringsproblemer, noe du ut i fra rommålene ikke skulle ha. Den har utrolig bra farger, og en glitrende skarphet ingen LCD projektorer i nære prisklasser kan matche. Sortnivå er også på høyde med projektorer til den dobble prisen. Den har 1200 ANSI lumen, noe som er plenty for halvmørke til mørke rom. På papiret kan det se ut som den har en relativt lav kontrast sammenliknet med de nevnte LCD projektorene, men dette er ikke noen jukse-dynamisk kontrast. Ellesr har denne godt med tilkoblingsmuligheter: 2 HDMI, DVI, Komponent (RGB + YCbCr), Composite, S-video, SCART (adapter) samt VGA (adapter). Et annet stort pluss er at en ved hjelp at ett tastetrykk (native) får 1:1 pixelmapping på alle kilder i de fleste oppdateringfrekvenser (1080p @ 24, 25, 50 og 60 Hz)!!!

For videre presentasjon av denne kikk her:

http://hjemmekino.no/database/projektorinf...x?katalognr=134

http://www.projectorreviews.com/optoma/hd803/index.php

http://avforum.no/forum/digitale-projektor...800x-1080p.html

 

Om du vil vite litt mer om de forskjellige projektor teknologiene kan du kikke her:

http://hjemmekino.no/guide/projektorguide.asp

 

Jeg mener HD800X er et av de beste kjøpene under 20 000,- spesielt tatt i betraktning at den koster nesten halvparten. Ellers er det vel liten tvil om at Epson TW2000 er en av kongene i prisklassen rett over, altså 23 985,- Jeg vil anbefale deg å lese på avforum som sannsynligvis er norges beste sted for, ja... AV-utstyr. avforums.com er også en fin plass å lese.

 

Ellers kommer orakelsvaret på spørsmålet ditt i juninummeret av Hjemmekino, hvor de skal gjøre en stortest av projektorer til under 20 000,-

Lenke til kommentar

Blant en vennegjeng på 6 personer sliter en veldig med DLP, jeg merker det godt og en siste merker det noe. Det er jo på ingen måte statistisk gyldig med en så liten masse, men bare tenkte jeg skulle komme med en advarsel.

 

Har selv lurt på det samme, og endte med en Epson TW980 som er "lillebroren" til TW1000, bare i hvit plast og med noe mer realistisk oppgitt/målt kontrast (i følge Gorm på avforum.no). Den ligger noe over den billigste Optoma DLP prosjektoren, men er blant de billigste 1080p prosjektorene på markedet.

 

Håper å få den i posten i morgen, så kommer tilbake med erfaringer etterhvert (har eksamen om en uke......)...

Lenke til kommentar

Med tanke på at prosjektoren trådstarter allerede har er DLP antar jeg det er stor sannsynlighet for at trådstarter ikke sliter med dette, da det trolig hadde gått klart fram i første posten. For de som ikke sliter med RGB-flimmer er det vel generelt enighet om at DLP ofte er det beste, om en ser bort fra plasseringsvennlighet (som ikke skulle være noe problem i dette tilfellet)

 

avforum har også en statistikk på dette med RGB-flimmer:

http://avforum.no/forum/digitale-projektor...5-regnbuer.html

Dette er foreløpig ikke heller noe statistisk grunnlag, men en liten pekepinn.

 

Vet ikke om du har testet Optoma HD800X, men den har 6x7 fargehjul noe som hjelper mot regnbueeffekten. For å gi et lite eksempel quoter jeg en brukererfaring fra avforum:

Kameraten min, er kjempefølsom for regnbuer, og "grein på nesa" når jeg fortalte at jeg skulle kjøpe DLP, men han sier at dette er den DLP'en han har minst problemer med av ALLE han har sett. De få han (vi på Sin City) har sett, er ikke av den "slitsomme typen" heller.
Lenke til kommentar

Det er sant at teknoligien går fremover når det gjelder DLP og svaksynte ;).... Men. Da jeg var på HiFimessa i Horten ifjor hadde HFC en Mitsubishi PJ til test. Husker ikke modellnr, men denne kostet ~30lapper, og selv på den var dette et tydelig problem. Dette er igrunn bare en heads-up til folk som er rammet; test ut DLP før du går til innkjøp.

 

Men som Mr.Garibaldi nevner, tror jeg TW980 kan være et godt valg.

Husk at InFocus sine PJ kommer ferdigkalibrert fra frabrikk om du vil ha et nærmest perfekt resultat. Tenker på 65k greia :)

Lenke til kommentar

TW980 er nok inget bomkjøp nei. Spesielt kontra TW1000 (same shit, dirrerent wrapping and price). Som dere kanskje har merket er jeg litt DLP-fan, og mener rimelige LCD projektorer har lite å stille opp med om en ikke er plaget av RGB-flimmeret. For min del er ingen andre LCD enn TW2000 aktuelle per i dag.

 

Mens vi er inne på InFocus kommer også de med en ny DLP modell, X10. Denne skal være i samme klasse som Optoma HD800X, men kommer som du nevner bedre innstilt fra fabrikk (om den er D65 nøytral vet jeg ikke). For ordensskyld har nøytralfargen i gråsoneskalaen D65 en temperatur på 6500K.

 

Neste nummer av hjemmekino (juninummeret) blir absolutt spennende, og bør gi et godt svar på hva som er det beste projektorkjøpet under 20 000,-

Lenke til kommentar
Opprinnelig skrevet av Moby

Har ikke sett 800x, men ut fra spesifikasjonen kan jeg lese følgende:

 

- W5000 har bedre lampe(Philips ViDi, 200 watt), som gir mer naturlige farger og mer lystyrke enn 800x. 800x har en gammel 300 watt lampe, som i så måte også avgir veldig mye varme

 

- W5000 har bedre deinterlacer/skalarer. Reon videoprosessoren er overlegen DNX videoprosessor som sitter i 800x

 

- W5000 har Dynamic Black, dvs dynamisk IRIS, noe 800x mangler. Dette gir bla. bedre sort i mørke scener.

 

- W5000 har et mye bedre fargehjul som gir mindre regnbuer og mer lysstyrke.

 

- W5000 har bedre kontrast.

 

- W5000 bråker ikke som er traktor

 

- W5000 Er også mer lett plasert med bla. Lens Shift.

 

- W5000 er penere Nei nå begynner jeg å tulle

 

Men w5000 koster dessverre 5000 mer Men det synes JEG at det er verdt.

- Lampen er nok utdatert, helt enig med det. Dette er nok hovedgrunnen til at den avgir 4 desibel mer støy enn Benq'en. Optomaen sliter ikke mer med fargene enn Benq, iflg de tester jeg har lest. Optomaen gir meg helt perfekt mengde lys på skjermen.

 

-Jepp, Benq har bedre deinterlacer, men jeg benytter HTPC, og NATIVE 1:1 pixelmapping som bypasser all intern prosessering på Optomaen, samme som jeg ville gjort med Benq'en, dersom den har slik funksjon??

 

-Optomaen har dynamisk justering av pæra, men slike teknologier som man ser arbeider mens man ser film, vil ikke jeg ha. Da kunne jeg like godt kjøpt LCD. Skrur du av dette på Benq'en, som jeg ser at mange faktisk gjør, sliter du nok veldig med å se noen forskjell på disse projektorene.

 

- Benq har 5X 7 segment fargehjul, Optomaen har 6X 7 segment fargehjul. Min overfølsomme kamerat har ingen problemer med å se film hos meg, han har slitt med alt annet vi har sett på av DLP.

 

- w5000 har bedre JUKSEkontrast. Den amerikanske versjonen av Optomaen oppgis til 8000:1 i kontrast med Image AI jukset i drift. Hadde optoma montert en dynamisk iris, hadde nok de også kunnet oppgi 10000:1 i juksekontrast.

 

- Optomaen bråker nok for mye for mange, i hvert fall de som må ha den rett over hodet. Men har du mulighet til å takmontere den på maksavstand, slik jeg har gjort, blir det levelig. Det skal være SVÆRT stille scener, før jeg hører noe til projektoren.

 

- Ja, Benq'en er litt lettere å plassere, den må bare monteres med millimeterpresisjon sideveis, optomaen i 2 plan.

 

- Utseendemessig liker jeg faktisk optomaen bedre, benq'en synes jeg ser gammeldags ut i forhold. men det betyr lite for meg, det eneste tragiske er at ingen av de er SORTE, noe som en hjemmekinoprojektor BURDE være.

 

En STOR fordel Optomaen har over Benq'en, er at den har hele 3 digitalinnganger, 2 HDMI 1.3 og en DVI, som også aksepterer en REKKE andre signaler.

 

Ut i fra mitt rom/monteringsmulighet og det bildet jeg har klart å få ut av Optomaen, er mellomlegget til Benq'en definitivt ikke verd det.

Innen et år eller to, skal jeg ha noe i HD-100 klasse eller bedre allikevel, da får jeg kanskje 5k igjen for Optomaen, noe i nærheten av det samme som du får for Benq'en.

Slik jeg ser det, skal jeg kunne forsvare å bruke mer penger enn det Optomaen koster, vil jeg ha et KLART bedre sortnivå enn Optomaen, altså neste steg oppover for meg, er minimum Epson 2000 saken.

Quote fra avforum. Tråden om Optoma HD800X 1080p, side 3.

I tillegg kan jeg legge til at støyen i Optoma reduseres vesentlig ved 24 Hz, som jo er det optimale til film. Gjennom denne tråden virker jeg kanskje veldig selgende til Optoma. Du skal selvfølgelig få kjøpe hvilken projektor du vil. Poenget med siste quoten var egentlig å vise til at det er lite forskjell mellom W5000 og HD800X, men 3000 kr å spare. Uansett, kjempebra priser på to veldig gode projektorer.

Lenke til kommentar

Benq W5000 anbefales på det varmeste! Dette er en rå prosjektor med PERFEKT bilde. Den er kanskje litt dyr (ca. 18 000,-) Men er noe av det beste jeg har vært borti. En venn av meg har en Epson EMP-TW2000 til 30.000 kr. Jeg og han har playstation 3 og har prøvd en rekke spill og blu-ray filmer på begge prosjektorene og jeg kan ikke se litt forskjell. W5000 er det beste. Kjøp den! P.s.: Hvordan fjerner jeg et bilde jeg ikke vil ha i posten min? :blush:

 

EDIT: Der var bildet borte gitt!

Endret av Munty
Lenke til kommentar

Hvilke tester konkluderer med at TW1000 er bedre enn BenQ W5000? Kom gjerne med linker. I og med at W5000 er en DLP projektor, mot TW1000 som er en LCD projektor har den flere fortrinn allerede i teknologien. Den eneste LCD projektoren som i mine øyne er verdt å se nærmere på er TW2000, men den koster som sagt 24.000,-

 

Ellers må jeg igjen si at jeg synes W5000 er dyr kontra HD800X.

I testen nedenfor sammenliknes Optoma HD800X bla direkte mot Epson TW2000 (eller Home Cinema 1080 UB, som den heter i USA). Legg merke til at TW2000 ikke på noen måte er overlegen, og faktisk blir slått av Optomaen på flere vesentlige punkter.

 

http://www.projectorreviews.com/optoma/hd803/index.php

 

Som nevnt tidligere i tråden er også TW980 er bedre kjøp enn TW1000.

Endret av chrlod
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...