Gå til innhold

Betenkeligheter med å ha kamera med til Moskva


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Skal til Moskva den uka CL finalen skal spilles der, og siden det blir noen dager til rådighet, tenkte jeg å få med meg noe av det som er å se på i Moskva. Til det bør jeg selvsagt ha med mitt 30D, og ikke bare kompakten, men så er det dette med tyveri. Har lest endel om at man må være veldig forsiktig med å vise frem noe som helst av verdi grunnet stor fare for grove ran. Nå har jeg selvsagt kamerautstyret mitt forsikret, men noe grovt ran ser jeg helst at jeg slipper.

 

Noen som har erfaring fra Moskva? Det blir nok i såfall å ha kameraet i sekk, for å dra det frem der det trengs.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Altså selvsagt finnes det mange forferdelige, grove tilfeller der ute av all mulig form for vold. Til sammenligning kan man sette Amerika som en fin kontrast, hvor folk massakrerer hverandre på skoler og skyter hverandre ned ved gjengopprør, nærmere en mini civil war. :hm:

 

edit: men nå ble dett litt for OT her, så jeg gir meg. :)

Endret av Erasus
Lenke til kommentar

Ja, har selv vært i bråk i kebabkø! :)

 

Men om dere faktisk sier at det er like mye, eller mindre ran/vold i russland (på tross av befolkningstall) så bør dere egentlig åpne øynene litt.

Russland er et veldig voldelig land, det er ikke noe å legge skjul på det.

Lenke til kommentar

Jeg var i nøyaktig samme situasjon som deg da jeg for tre år siden reiste i Russland. Blant annet var vi i Moskva. Jeg veide for og i mot, og endte opp med å kjøpe meg en Canon G6 slik at jeg ikke skulle vekke oppmerksomhet (vel innbilsk, viste det seg). G6-en tok glimrende bilder, men jeg savnet speilrefleksen.

 

Jeg har hatt med speireflekskamera til mange store byer, og jeg må bare si at Moskva ikke er annerledes enn andre byer, snarere tvert i mot. Det er en internasjonal storby, og ikke en røverhule. Det samme gjelder for St Petersburg. Jeg var også i Novgorod. Der ble jeg frastjålet 300 dollar, men det var på hotellrommet og min egen feil.

 

Så jeg angrer egentlig på at jeg ikke tok med DSLR. Ting kan skje, men det er ikke mer usikkert enn andre steder. På den andre siden gjorde G6-en jobben, og den var jo hendigere å dra med seg.

 

Jeg tror faktisk at den største sjansen din for å havne i trøbbel i Moskva, er hvis du begynner å krangle med engelske hooligans!

 

God tur, og drit i kampen ;) Det er ting som er mye mer spennende i Moskva enn det! Og ta deg for all del en tur i Kreml. Izmailovo-markedet er også spennende.

 

Her er noen bilder jeg tok i Moskva. Vi var der midt i den ortodokse påskehøytiden og fikk med oss den også. Sjekk gjerne bildene fra St Petersburg og Novgorod også. Alle tatt med Canon G6.

 

medium.jpg

 

eitp

 

 

 

 

 

 

 

eitp

Lenke til kommentar

Jeg gikk rundt på den røde plass rundt midnatt i fjor sommer med to speilrefleks på magen, for deretter å ta pirattaxi tilbake til hotellet. Ikke noe problem. Det er jo folk overalt. Moskva er en fantastisk fin by med mye grønt og mye folkeliv - selv om trafikken er død og pine.

post-135369-1210239136_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Sunn fornuft er nøkkelbegrepet her, ja. Gå ikke alene og rot, spesielt ikke på kveldstid osv. De eneste vi følte oss utrygge på i Moskva, var politiet. De var visstnok alltid på utkikk etter turister som kunne bestikke dem for å slippe å bli med på politikammeret for et eller annet de (politiet) sa de hadde gjort.

 

Uheldig går det jo alltid an å være. En jeg kjenner, som har reist rundt hele jorda uten å komme opp i trøbbel, endte opp med å bli ranet på åpen gate i Reykjavik!

 

eitp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...