Gå til innhold

Lettjente penger? Låne til sparing


Anbefalte innlegg

En tanke som slo meg; om man låner penger til en lavere rente enn innskudd og setter lånte penger inn på sparekonto, kan man virkelig "tjene" på dette? Nedbetale lån med avkastning og sitte igjen med litt penger?

Endret av überGoliath
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For noen år siden vet jeg det var populært å låne i Japan, og sette pengene inn på konto i Norge. Differansen var så stor at man lett tjente penger på det. Men, så ble det noe uro i finansmarkedet, og rentene ble justert mot hverandre slik at vinningen gikk opp i spinningen.

Det du må huske er å ta høyde for alle gebyrer, renteoppgang/nedgang osv. Hvis du har tenkt å låne i Norge, og sette pengene på bok her også, tror jeg nok du må snakke om store summer eller noe.

Lenke til kommentar
En tanke som slo meg; om man låner penger til en lavere rente enn innskudd og setter lånte penger inn på sparekonto, kan man virkelig "tjene" på dette? Nedbetale lån med avkastning og sitte igjen med litt penger?

 

Dersom du fant en slik arbitrasjemulighet ville det være gratis penger. Problemet er jo bare at det er tilnærmet klin umulig å finne slike muligheter.

Lenke til kommentar

Det å tjene på lånte penger er selvsagt fristende, men risikoen er for stor til at jeg vil forsøke på det eller anbefale andre å prøve på det.

 

Og det finnes vel ingen sparekonto som gir bedre rente enn lånerenten. Da må du inn på aksjer, fond eller liknende, og det er ikke garantert at du vil oppnå bedre avkastning enn du betaler på lånet.

 

Jeg har endel i fond, men det er mine egne penger og ikke noe jeg har lånt til.

Lenke til kommentar

er mange jeg kjenner som ikke hadde behov for studielån i sin studietid, men siden dette er et rentefritt lån så lenge du studerer lånte de likevel så mye som de kunne, og hadde de stående på en høyrente konto i noen år, og når de endelig var ferdig med studiene betalte de tilbake hele sulamitten og satt igjen med alt av renter...

 

Kostet dem ingen ting..

Lenke til kommentar
Og det finnes vel ingen sparekonto som gir bedre rente enn lånerenten.

Jo, det gjør det. Det er faktisk en slik situasjon vi er vitne til i dag.

 

Til eksempel:

 

Boliglån hos Flekkefjord Sparebank til 6,446% effektiv rente.

Banksparing hos Kaupthing til 6,75% effektiv rente.

Lenke til kommentar

Nå er jo ikke banksparing hos Kaupthing helt risikofritt det heller da, ref. endel andre tråder her inne.

 

Nesset Sparebank 6.10% 6.35% 1000 420

BNP Paribas 6.35% 6.38% 1700 360

Luster Sparebank 6.20% 6.43% 750 300

 

Likevel om disse rentesatsene er mulige å oppdrive, så er dette en arbitrasjemulighet. Likevel, forutsatt at du har 60% ledig sikkerhet, vil gevinsten på 2 millioner være 8000 kroner.

Lenke til kommentar

Gevinst på sparing er som regel sterkt avhengig av risikoen man tar. Siden utlån er risiko for bankene så tar de som regel betalt for den risikoen ved å ha høyere rente på lån enn på sparing. Når du sparer på f.eks høyrentekonto eller i aksjefond så er det du som låner bort penger. Du tar en risiko. Risikoen ved høyrentekonto er ekstremt liten (banken går konkurs) mens avkastningen også er lav. Risikoen ved aksjefond er høyere mens avkastningen også er gjennomsnittlig høyere. Går du over til andre valutaer enten på sparing eller lån så adderer du en ytterligere risiko.

 

På generelt grunnlag kan jeg si at det ikke lønner seg å ta opp lån for å spare. Unntaket er studielånet i studietida (+ en ganske sikker spareform) og enkelte svært spesielle tilfeller som du trolig har funnet her, men som sjelden varer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...