Gå til innhold

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?


Anbefalte innlegg

Du må i så fall ha misforstått. Det er mulig å ta alle de nødvendige fagene hos voksenopplæringa, men da må du som sagt være strukturert, flink, smart og arbeidsvillig. Du må også ha en viss porsjon flaks. Men for all del, det er (i alle fall i teorien) mulig.

 

Du har i alle fall misforstått hvordan ting funker, når du spør om "er det da bare og gå i forsvaret og tråkke resten av månedene til fristen 1.desember og gå etter det og tråkke helt til opptakene starten i mai?"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Olsen: For å få påbygg må du gå Lærling befal. Da får du fagbrev, generell studiekompetanse og og befalsutdannelse. Problemet er at det tar 3 år.

 

Herr Brun, jeg snakker ikke om lærling. Vet ikke hvor du får infoen din fra, men etter å ha gått på befalsskole med slike elever, vet jeg hva de gikk..

 

Iløpet av et toårig løp får de grunnleggende befalsutdanning, allmennfag påbygg og en fagutdanning.

(Jeg snakker om luftforsvarets befalsskole, kun den jeg vet noe om)

 

I tillegg kommer jo da 1 eller 2 år plikttjeneste, men dette er jo ikke relevant hvis du skal søke flygerutdanning.

Men etter mitt regnestykke istad vises det jo at man havner et år ekstra bakpå hvis man velger å gå påbygg via forsvaret. Og må i tillegg ta en ekstra fagutdanning. (Kjekt med backup hvis du ryker ut da).

Lenke til kommentar
Du må i så fall ha misforstått. Det er mulig å ta alle de nødvendige fagene hos voksenopplæringa, men da må du som sagt være strukturert, flink, smart og arbeidsvillig. Du må også ha en viss porsjon flaks. Men for all del, det er (i alle fall i teorien) mulig.

 

Du har i alle fall misforstått hvordan ting funker, når du spør om "er det da bare og gå i forsvaret og tråkke resten av månedene til fristen 1.desember og gå etter det og tråkke helt til opptakene starten i mai?"

Nei det er jo derfor jeg spør her. For jeg vet jo ikke hva man går og gjør i mellomtiden. Men og "bare gå og tråkke" var vel ikke helt det jeg mente da. Men spørsmålet er bare hva gjør man i mellomtiden. Om man har gått året sitt ferdig la oss si i september, får du ikke søkt til flygeskolen i desember?

Lenke til kommentar
Men spørsmålet er bare hva gjør man i mellomtiden. Om man har gått året sitt ferdig la oss si i september, får du ikke søkt til flygeskolen i desember?

 

Hvis man har en jobb eller tjeneste i forsvaret når man søker i desember. Får man fri den dagen til opptak i februar, og man får fri til opptaket i mai/juni.

 

Men ellers fungerer man på den jobben man har. Hvis man er sivil så møter man bare opp til de seleksjonene. Tiden ellers driver man med det man vanligvis gjør.

 

Edit:

Jeg tror fortsatt du snakker om lærling befal-ordningen. De tar jo befalsskolen (og er BS-elever).

Får du starte på flygeskolen hvis du ikke har unnagjort praksisdelen av befalsskolen?

 

Selv uten den praksis delen er man jo sersjant. Praksisåret er jo plikttjeneste. Ingen problem å gå fra den over til flygeskolen.

Endret av -Olsen-
Lenke til kommentar

Hei, er en gutt på 16 år (1.vgs) og nå lurer jeg en del på hva som skal til for å ta helikopterpilot utdannelse innenfor forsvaret.

 

Har lest en del rundt, og vet at kravene er vanskelige. Men er så mye jeg ikke får svar på, føler jeg.

 

* Må kroppen være i perfekt stand (har litt vondt i ett kne)

* Må man har VELDIG gode matte kunskaper. Fikk 5 er i matte på undomskolen

* Når kan man begynne ? (går det etter alder?)

* Hvor høy IQ må du ha?

* Må man ha Generell eller spesiellt studiekompitanse (feks om jeg tar ett fagbrev)

* Går jeg helt feil når jeg nå går elektrofag?

* Har jeg noen fordeler om jeg går flyfag?

 

Finnes det noen plass jeg kan ringe for å få absolutt korrektinformasjon?

 

-Ken

Lenke til kommentar

Heisann, for det første vil jeg si at hvis du kommer inn vil du få en meget interessant jobb..

Men for å svare på alt du lurer på har du denne tråden:

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?

 

Men kan jo svare på det meste her og:

 

*Kroppen må være så godt som i perfekt stand ja. I tillegg til de fysiske testene som er banale hvis man vil, så sjekker de også mesteparten av resten av kroppen. (Røntgen av hele ryggen for eksempel). Men lege sjekker slike ting som knær. Nøyaktig hva som er diskvalifiserende vet jeg ikke.

*Nei, man må ikke være veldig god i matte. Er en test på matte, og det er fase 1. Der er det helhetsvurdering som teller mest.

*Man må ha allmennfaglig studiekompetanse (som det før i tiden). Og man kan ikke være eldre enn 24 året man søker.

*Ikke noe fastsatt tall på IQ. Men man må være i stand til å ta imot og behandle mye informasjon fort.

* Svarte på dette over, Generell studiekompetanse.

*Nei, går ikke helt feil. Bare legg merke til at du må ta generell studiekompetanse. Nøyaktig hva man går har ikke mye å si. Det er hodet ditt og viljen som bestemmer.

*Ved å gå flyfag får du litt forståelse i aerodynamikk og diverse begreper. Gir en minimal fordel. Da det man trenger å lære om dette under seleksjon ikke er mye.

 

Ellers lykke til ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871324

Jeg skal søke i år! :) Jeg er 1991 model, og bare klinker til og søker. Har vurdert å vente et år med å søke, men jeg har funnet ut av at hvorfor vente et år med å søke et år, når jeg kn søke i år og få det samme svaret jeg vil få om et år? :thumbup:

 

Men har et spørsmål. Jeg fyller ikke 18 før sent sent i desember. Og for å søke flyskolen må en jo ha fylt 18. Men søknadsfristen er jo 1.desember, går det ann?

Lenke til kommentar

Hei:) Er 18 år og går 3 året idrettsfag linje. Har kjempe lyst til å bli pilot og tenker på utdanning innen militæret. Var på sesjon, men da sa offiseren at det ikke kom til å gå, fordi jeg hadde 4 på teori delen. Ellers hadde jeg 9 i nesten alt på det fysiske. Eneste var en 8 eller 7 pga allergi. Hva tror dere? Har jeg mulighet til å klare det:)

Takk;)

Lenke til kommentar
bare å prøve, taper ingen ting på det uansett. Kansje du hadde en dårlig dag når du var på sesjon... husker ikke hvordan teori delen på sesjon var, men er rimelig sikker på at den er langt i fra så omfattende som fase 1.

 

okei;) Ja får prøve. Så sesjonen har ingen ting med om du kommer inn på Luftforsvarets Flygeskole?. Det er altså nye tester der?:)Er det slik at man må å gå førstegangstjeneste før man søker, eller trenger man ikke det hvis man søker på luftfartskolen med en gang?.

takk:)

Lenke til kommentar

hei, erlendrem. nye tester på opptakene ja, sesjonen har neppe veldig mye å si, og det gjelder egentlig generelt. sesjonsresultatene har sjeldent veldig mye å si, ettersom det meste blir retestet både på førstegangstjeneste og opptaksprøver.

 

Du trenger ikke gå¨førstegangstjenesten for dette, første året (om du kommer inn) blir regnet som en førstegangstjeneste, og blir du sendt hjem i løpet av dette året må du fullføre det som er igjen. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...