Gå til innhold

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?


Anbefalte innlegg

Husker ikke høydekravene. Men det som somregel blir plukket på er rygghøyde. Som er maks 99 cm for Jagerfly.

Ser ellers ingen problem med høyden din.

 

Opptaket er delt i 2 faser.

 

Fase 1 hadde jeg på en lørdag i februar? Husker ikke helt.

 

Fase 2 går i to perioder. I mai for de som har tid da. (Gjerne folk som er i forsvaret og lignende)

Den andre perioden det går er helt i starten av skoleferien.

 

Varer litt under 2 uker.

 

Håper du fikk svar på det du lurte på.

 

 

Forresten, nå er det vel på tide å høre fra de som er på fase to nå?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, kom hjem fra fase 2 igår jeg. Vi var ganske mange igjen på vår gruppe så noen måtte tidligere til uttakskommisjon.

 

Jeg kom ikke videre som dere sikkert skjønner , men for en opplevelse, selv om dagene føltes som evigheter når vi måtte stå opp før kvart på 7 hver dag.

 

Høydekravene er vel 193 tror jeg, jeg er 191 :p

 

Etter psykolog intervjuet kom jeg vel egentlig selv fram til at det var dette jeg ikke ville gjøre resten av livet mitt. Men opptaksuka var utrolig gøy, møtte utrolig mange hyggelige folk, og lærte kjempe mye om meg selv. :)

Lenke til kommentar

Ja, må ha stålkontroll på motivasjonen, og at det er dette man vil.

 

Bra du tar det så bra, men hvis du ikke er villig til å bruke livet ditt til dette uansett, så var det vel like greit.

 

Og du kan jo ta det som et kjempe-kompliment at du kom så langt.. Bra syn, bra hørsel, godkjent fysisk form, og et hode som er bedre enn mange.

 

Lykke til videre med det du kommer til å drive med videre. (Og de sa vel at forsvaret ville ha deg uansett?)

Lenke til kommentar

+-0.25 stemmer ikke.. jeg var inne på opptaket i år og forsto det sån at alle med minus i stykre rauk ut på FMI, og det var godt over +0.25 som var grensen for langsynt.. ene øyenlegen nevnte +1.5, ikke sikkert det stemmer.

uansett vil en vanlig opptiker ofte få litt feil i forhold til hva dei måler på FMI, så ingen grunn til å la være å søke av den grunn.

Lenke til kommentar

Inrømmer at jeg tar feil da. Beklager da are... hvis jeg har gitt deg feil informasjon.

Har heller aldri falt meg inn at denne informasjonen fantes på flymedisinsk institutt sine hjemmesider.

 

Det er da status A1-FE som er relevant å se etter for seleksjonen.

Endret av bn_olsen
Lenke til kommentar

Hei igjen ja,

 

bn_olsen. Ja, jeg er veldig fornøyd med meg selv. Jim Johansen snakket om at det var 1300 søkere iår, bare at 400 stk hadde stryket på egenærklæringen. og det ble derfor bare regnet med 900 stk av disse. Så for meg, å komme på topp 50 blant 1300 stk, kjempefornøyd jeg altså. :) hehe!

 

Sånn som det ser ut nå, så tror jeg heller det blir sykepleie og spesialisering innenfor akuttmottak. Men først blir det ett år i militæret, folkehøyskole eller jobbing. alt ettersom :)

 

Angående syn så tror jeg at jeg hadde - 0,25 på det ene øyet. Var aldri hos fmi, noe som er litt kjedelig, ettersom det er greit å vite om seg selv. :) hehe,

 

og til alle dere som skal til neste år, fase 2 er i seg selv en kjempe gøy opplevelse. intressant og lærerik, folka jeg traff her var skikkelig bra folk! Det var ingen av den type likegyldige og slappe folk. Alle hadde noe å si og var stort sett bare positive.

Må også si at dette er første gangen jeg er med en gruppe mennesker over lengre tid og ingen føler seg uønsket, alle snakket med alle og hadde ett virkelig godt forhold, selv om vi var forskjellige så var det ingen overfladiske mennesker eller andre som f.eks. snakket om deg bak din rygg.

 

dessuten treffer du jo mange andre folk i militæret også, traff en gjeng av elever ved LFS som var ferdig med krigsskolen og skulle til amerika. Tenkte kanskje Turin_tarambar var blant dem, men det er jo ikke alltid like lett å koble mennesker sammen med brukernavn her inne. :)

 

lykke til videre folkens!

Endret av Phinex
Lenke til kommentar

Heisann. Har i veldig mange drømt om å bli pilot, fra og med jeg var liten har jeg vært fascinert av flygende objekter.

Nå i dag er jeg 16 år og til høsten begynner jeg på vidergående, Media & Kommunikasjon. Skal dermed ta påbygging 3.året for å oppnå generell studiekompetanse, noe som er en av kravene for å bli pilot.

Har forstått det slik at for å bli jagerflypilot legges det god vekt på syn (-+0.25), noe som jeg ikke ligger på, jeg ligger på -1.5 om jeg husker rett, det er en rimelig god stund siden jeg var til optikeren. Føler synet mitt har blitt bedre gjennom årene, sliter ikke altfor mye med mitt syn. Bør nesten vurdere en tur til optikeren snart.

Så desverre er nok synet mitt diskvalifiserende om jeg skal søke om å bli jagerflypilot. Men det er ikke bare jagerflypilot som ligger på hjertet, det er også helikopterpilot. Jeg vet ikke helt hva helsekravene er, men har en liten anelse om at synet ikke er så strengt der slik som jagerflypilot? Noen som kan fortelle meg om hva kravene er for å bli helikopterpilot? Setter stor pris på det :D

Lenke til kommentar

Det er hvertfall noe SINNSSVAKT med matematikk og fysikk du må lære på skolen. Så hvis du ikke har talent for slikt tror jeg du faller av fort, uansett hvor mye du like Top Gun.

 

Vi hadde en rein 6'r elev i klassen vår på videregående som var bestemt på å bli jagerflyver. Men han droppa ut av flyskolen etter noen mnd, det var så mye å lære at han greide ikke å holde oppe motivasjonen og begynte å stryke på prøver.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Det er hvertfall noe SINNSSVAKT med matematikk og fysikk du må lære på skolen. Så hvis du ikke har talent for slikt tror jeg du faller av fort, uansett hvor mye du like Top Gun.

 

Vi hadde en rein 6'r elev i klassen vår på videregående som var bestemt på å bli jagerflyver. Men han droppa ut av flyskolen etter noen mnd, det var så mye å lære at han greide ikke å holde oppe motivasjonen og begynte å stryke på prøver.

Det første du sier der, vil jeg si at ikke er helt riktig. Jeg har snakket med flere kollegaer som har kommet gjennom flyskolen, og noen som har falt fra. Alle de som har litt motivasjonen klarer teorien helt greit på flyskolen. De som detter ut av flyskolen, detter som oftest fra fordi de ikke har stor nok progresjon på flygningen. Karakterer fra videregående har så å si ingen ting med hvor godt du kommer til å gjøre det på flyskolen. Beste elev dette kullet (har jeg fått hørt av en kollega som gikk i klassen hans) hadde 2,8 i snitt på vgs... (sier jo bare litt om motivajosnen hans på vgs da men...)

Du trenger ikke å være noe Einstein for å bli pilot i forsvaret, så lenge det medisinske er i orden, og du lærer klarer å tilegne deg lærdom fort, så kommer du langt.

Endret av Selvbyggern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...