Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Angående fester, natt til 1.mai.


Gjest Gutt16

Anbefalte innlegg

Gjest Gutt16

Jeg er 16 år og går 1. år på vidregående. Alle i klassen snakker hele tiden om fester, drikke og lignende, men jeg liker meg ikke så godt på fester, blir bare slik at jeg går rundt omkring. Det ser ut som de andre tror de er tøffe når de snakker om drikke o.l. " Dahs er så digg ass" "nei, tuborg er mye bedre." Slik diskutere de ofte, og jeg synes det høres patetisk. Er det jeg som er unormal eller de som er "fjortiser?"

 

Og angående natt til 1. mai. De har snakka om det i 2 uker nå, jeg blir så lei!!!! "Jeg har drukket så forbanna skitings hvær 1.mai," sier de. De er jo 16 år, hvor mange 1.mai med drikking har de egentlig rukket å vært med på? :S

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Folk er forskjellige, som Mirann sier. Drit i dem, hvis du ikke vil drikke, så drikker ikke du. Ikke la deg presse til noe du ikke har lyst til.

 

Men jeg er enig med deg, det er mange som føler seg mye mere voksne og tøffe når de drikker eller snakker om drikking. Det er ikke uvanlig å skryte på seg for å få respekt.

Lenke til kommentar

Hvis det er sånn at du bare går rundt på fester har det vel litt med hvem du fester med. Her hvor jeg bor er det mange lokaler rundt man kan leie, og folk her pleier å leie til bursdagsfester og invitere 100-200 folk. Der blir det ofte til at jeg går mye rundt å hilser på folk og bare går rundt eller at jeg kommer i prat med noen randoms fra ungdomskolen jeg er helt uintressert i å prate med, kun fordi de jævla venna mine har rota seg bort blandt alle de andre randomsa som er der. Å skjønner deg jævli godt for det er ikke sånn veldig gøy :p

 

Derfor har jeg mer eller mindre slutta å dra på sånne fester. Liker meg mye bedre på "hjemme" fester hvor jeg er med de beste vennene mine og kanskje noen få randoms, der alle danser og prater sammen osv istedet for at alle bare sitter med de dem kjenner fra før...

 

Mange i klassen min som prater om 1. mai også, riktignok ikke 2 uker i forveien men var endel som pratet om det idag. Er jo ikke noe å bry seg om :) Mange som ikke veit hvor de skal være og sånn og derfor prøver de vel å høre litt rundt hvor det er fester...

Lenke til kommentar

Jeg var selv slik når jeg gikk i 10 klasse på ungdomskolen. Jeg likte ikke og feste og syntes dette med "drikking" var teit. Jeg er nå 20år og er kanskje ute på byen eller drikker ca. 2 ganger i mnd. Går i klasse med elever som er 2 år mindre en meg og reagerer selv på at det er så stort snakk og fokus på denne "drikkinga". Er det ikke det og være sammen med andre folk og venner som er det viktige med og være ute og på fest og ikje drikkinga? Slik det høres ut på hvordan dagens ungdom beskriver det :hmm:

 

Til trådstartet:

 

Og ikke drikke eller dra på fest trenger ikke og bety at du er nå mindre voksen eller lite utviklet, mer tvert i mot. Gjør det du føler er rett for deg. Føler du ikke for og drikke så ikje gjør det. Får du lyst en gang så får du lyst en gang.

Lenke til kommentar

Ja! det er patetisk, livet deres går ut på en ting, å det er å drikke og fortelle om hvor full de var osv.

Da jeg fortsatt gikk på skole var ukene ofte slik: Mandag-Tirsdag= Prate om hvor mye de hadde drukket, hva som skjedde på festen, som de "ikke" husket noe fra. Onsdag= mye annet random prat. Torsdag-Fredag = Prat om hva de skal gjøre til helga, hvor det er fest, hva de skal drikke og hva de skal kjøpe inn. Lørdag-Søndag= Feste, fyllesjuk.

 

Ja... Hva i all verden er det slags tomt liv de har da?

Har vært på noen fester i livet mitt så jeg vet godt hvordan det er, og hvor moro det kan være. Men så stor fokus på det samme dag ut og dag inn er patetisk!

 

Har det mye mer moro nå som jeg ikke er i festermiljø, nå drar jeg til venner og venner kommer til meg fordi de liker å være ilag med meg, å prate og ha det moro ilag. Før var det bare en ting, og det var at det kom folk når det var drikkings etc.

Endret av OddZen
Lenke til kommentar

Man reiser ikke på fest for å drikke, da har man misforstått. Man reiser for å treffe gode venner, venners venner og damer - og drikking er noe av det som skjer der, men det er ikke bare det som skjer.

 

Det hender at jeg ikke alltid kan drikke, fordi jeg skal opp til tidlig på jobb og kjøre, men synes fortsatt det er grusomt gøy å feste. Selv om jeg ikke drikker.

Lenke til kommentar
Gjest Trådstarter

OddZen, AKKURAT slik er det i min klasse.

 

Jeg er ikke så mye med de i klassen i fritiden, men er med den guttegjeng på 5-6 stk. Vi pleier å ta deg rolig i helgene og ha det gøy, og er veldig sjelden på fester. Men nå når 1.mai nermer seg så ble noen av de PLUTSELIG så interissert i å drikke, bare får å være som de andre.

 

Når jeg kommer på skolen på mandag vil folk spørre om hvor jeg var den kvelden, bare for å heve seg så den personen tror han/hun blir "kulere."

Lenke til kommentar

gjør som du selv har lyst. I min klasse når jeg gikk på ungdomskole og VGS var det folk som ikke drakk før de var 18, folk som oppførte seg akkurat som du beskrev (riktignok ikke noe særlig på VGS, da hadde folk vokst det av seg ) og folk som meg selv som drikker i ny og ne men setter det sosiale på festen som det viktigste, jeg personlig syntes det hører hjemme på fest med noen kalde, med det gjelder jo meg og jeg er ikke fasit for alle andre heller og den eneste fasiten på hva som er riktig er hva du selv vil. Et slikt syn på alkohol har vel jeg hatt siden jeg begynte å drikke.

Kan egentlig forstå hvorfor det plager deg hvis alle andre gjør det, det er ikke så gøy å skille seg ut i den alderen, men bare gjør som du selv føler for. Kan vertfall love at på VGS vokser de det av seg etter hvert. når du beskrev oppførselen deres så syntes jeg den passet bedre inn på ungdomskolen, etter det jeg husker.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432

Du høres ut som en meget fornuftig kar! Jeg skjønner meg ikke på norsk drikkekultur. Det er jo bare å komme på en fest og drikke seg drita full. Kan aldri begrense det litt nei. Og tror heller ikke det er så sinnsykt gøy å drikke seg dritings og våkne opp dagen etter, fyllesyk og fæl og ikke huske hva man har gjort. Dessverre gjelder dette både for ungdomsskoleelever og vgs elever.

Lenke til kommentar
Jeg er 16 år og går 1. år på vidregående. Alle i klassen snakker hele tiden om fester, drikke og lignende, men jeg liker meg ikke så godt på fester, blir bare slik at jeg går rundt omkring. Det ser ut som de andre tror de er tøffe når de snakker om drikke o.l. " Dahs er så digg ass" "nei, tuborg er mye bedre." Slik diskutere de ofte, og jeg synes det høres patetisk. Er det jeg som er unormal eller de som er "fjortiser?"

 

Og angående natt til 1. mai. De har snakka om det i 2 uker nå, jeg blir så lei!!!! "Jeg har drukket så forbanna skitings hvær 1.mai," sier de. De er jo 16 år, hvor mange 1.mai med drikking har de egentlig rukket å vært med på? :S

 

Ikke føl at dudrikke. Jeg smakte ikke alkohol før jeg var 19 år gammel. Da følte jeg meg trygg nok på meg selv og andre at jeg drakk fordi det smakte godt og ikke for å bli regelrett full. Er ikke noe galt at du ikke er å fester hver bidige helg på din alder. Blir nok av tid for festing senere.

Endret av Keylar
Lenke til kommentar

Det å bli sett på de riktige festene og festing, samt hvor full en var forrige helg, er fortsatt aktuelt på VGS.

 

Om du legger merke til det i like stor grad som på ungdomsskolen er jo en annen sak, men dette kommer jo ann hvem du er med.

 

Akkurat nå er jeg russ og det finnes omtrent ikke et menneske (som er russ) på skolen vår som er avholds, noe jeg synes er merkelig. Alle drikker jo nå, selv folk du aldri har sett på byn eller fester i andre anledninger.

 

Det er absolutt ikke noe galt med å la være å gå på fester og lignende, det er 100 % opp til deg når/om du føler for å gjøre det.

Lenke til kommentar

Gjør som kameratene dine gjør. Syntes du ikke det er så gøy på fest, neivel. Bare det ikke ender med at du sitter hjemme alene 1. mai, det er en kjip situasjon. Kjenner flere som har vært i samme situasjonen, noen har endt opp som loners, mens andre har vendt seg til drikkekulturen og har mange gode venner osv. Har du venner som ikke drikker og ikke drar på fest er det flott, heng med de, har du ikke det, dra på fest, vær sosial og suck it up!

 

Du får velge hvor mye du vil vektlegge kommentaren min, og jeg gidder ikke hets fra andre brukere om at det er kult å være edru osv og at ingen andre har noe makt over deg. Kanskje gjelder det i et utopia, men ikke den virkelige verden.

Lenke til kommentar

Natt til første skal man drikke ute og bråke til krampa tar deg. Det er en offisiell drikkedag derfor alt stresset. Er det samma maset hvert år.. Russen pleier og lage liv i gatene så man skal ikke sitte inne og nippe cognac eller dytte 200stk inn i et klamt lokale. Må ikke ødelegge en gammel tradisjon her. Kom dere ut!

 

Her jeg bor er det et par faste plasser langs sjøen hvor ungdommen møtes hvert år natt til første. Det var hvertfall. Folk grilla, pilsa ,spilte gitar rundt bålet osv. Trivelig atte! Pleier også være en russebuss eller to som drar i gang no musikk og lager enda mer liv utover kvelden. Utover natta kom det sikkert flere hundre ungdommer og like mye politi. Folk sloss, spyr og herper alt. Alt er over når politiet stenger av området og tar med seg et par mann pluss et par småjenter som må pumpes :!: Da hadde jeg som regel dratt for lenge siden. Samma regla HVERT år.. Hvis du er natteravn ville jeg snudd hvis jeg kom til en sånn plass eller hvertfall trådd varsomt.

 

Sånn var det hvertfall for 6-7-8-9 år siden ellerno. Aner ikke i dag da og syntes det er veldig fjortiss med hele natt til 1. Det florerer i fjortiss blandiger i alle mulige ufine varianter så jeg skjønner at folk blir sprø. Har faktisk veldig mange gode minner selvom det tok helt av i feil retning til tider ;)

 

Du skal leite lenge for og finne så mange fulle folk under 18 på et sted som natt til 1. mai :!:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...