Gå til innhold

Hjelp! grunner til at 2.verdenskrig startet?


Etern1tyy

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tyskland ville ha kolonier, men alle var tatt...

Frankrike ville ha hevn på Tyskland etter en krig på slutten av 1800-tallet hvor Tyskland hadde tatt noen områder...

 

Det der var bare to av de mange grunnene :)

 

det du snakker om her var før 1vk.

 

til trådstarter:

 

årsaken til 2vk startet i europa var hitlers aggresive politikk og aneksjon av blandt annet østerrike og tsjekkoslovakia i tillegg til andre brudd på versaillestraktaten. storbritannia og frankrike var desperate etter å beholde freden og hadde vel en viss forståelse for bruddene på traktaten, da tyskland hadde blitt straffet unødvendig hardt etter 1vk. men etterhvert som hitler viste at han ikke respekterte avtaler som ble inngått da han fikk sudetområdet, og hvor han slukte hele tsjekkoslovakia, ble det gitt garanti til polen av frankrike og england. tyskland gikk likevel inn i polen, frankrike og storbritannia erklarte tyskland krig.

 

en kort versjon som overhode ikke sier så mye om det som egentlig skjedde. temaet er stort. men ærlig talt, skal du ha prosjekt på skolen syns jeg du burde lese litt. finnes uendelig mye godt stoff om 2vk og hvorfor den startet.

foresten, så begynte 2vk i asia. Japan var mindre fornøyd etter ordningen fra 1vk og gikk inn i mansjurii (skrives sikkert annerledes).

 

søker du på nettet kan du søke etter deppresjonen fra 1929 og utover 30 tallet, fascismen i italia og tyskland, frykten for bolsjevisme, spanske borgerkrigen som ble ett testområde for tykse, italienske og sovjetiske våpen. kampen om kolonier fra italias side, hvor folkeforbundet viste sin svakhet (noen de gjorde ved flere annledninger). folkeforbundet og wilsons 14 punkter og versaillestraktaten, i forbindelse med hva som skjedde etter 1vk er vesentlig for hvordan idealismen utviklet og hvorfor det ble lett for hitler å agitere for fascismen. erstatningskravene etter 1vk, osv... som sagt, temaet er stort, og det skulle ikke være vanskelig å finne noe å jobbe med... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...