Gå til innhold

BK: Moss by foran en fullmåne


Anbefalte innlegg

hei

 

jeg var ute å kjørte søndag kveld og fikk øye på en fullmåne som var fantastisk stor. Da måtte jeg hjem for å hente kamera.

Og resultatet blei slik:

 

post-41504-1209152462_thumb.jpg

 

Canon EOS 400D

F/8

10 sec

Iso 100

Canon 18-55 IS kit

 

Når sannheten skal frem og det syns ganske godt, så tok jeg ett bilde med kortere lukketid for å få med månen og det la jeg inn etterpå. Dessverre syns det ganske godt, men for se om jeg orker å finjustere mer en dag.

 

Selv er det beste nattbilde jeg har tatt i alle fall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott bilde! Veldig stilig effekt med røyken. I likhet med eirik_a biter jeg meg og merke i støyen, men hvis det er pga komprimering så er det jo ikke noe problem. I tillegg ville jeg og ha prøvd å croppe bort litt av vannet. Da vil du også få frem månen og røyken bedre.

Lenke til kommentar
Nå har jeg sett bilde når skjermen ikke er kalibrert, og da var det ganske mye støy :) Men kalibrerte skjermen min syns det ikke.

 

Jeg kan ikke se noe støy i dette bildet, jeg har ikke kalibrert skjermen min heller. Har en Samsung Syncmaster 245b, bruker dvi kabel og har kun instillingene som MagicTune Premium har installert. (fabrikk innstillinger)

Lenke til kommentar

Se der ja, første man blir blind på er øya :)

Grunnen til at jeg "ville ha" lenger lukkertid, og mer lys, var at jeg synes byen drukner litt i de mørke omgivelsene. Selv om det var stilig med røyken, tror jeg det ville blitt bedre om du kommer deg nærmere - til den odden på høyre side om det lar seg gjøre - og tatt 4-5 bilder på 55mm og slått de sammen.

Lenke til kommentar

Det er jeg enig i eirik_a, men mitt viktigste her var faktisk å få med månen, og eneste sted jeg fikk månen med såpass lavt var fra stedet jeg sto. Var månen som var det vesentligste her.

 

Jeg kunne også tenkt meg å tatt bilde med feks 55 mm, men det tenkte jeg egentlig ikke på før jeg kom hjem. Det blei liksom så veldig lite. Dette er vel tatt med 27 mm tror jeg det blei.

 

Men vi får se en annen vindstille kveld da jeg slepper å fundere på månen men bare konsentrere meg om byen. Helt klart noe jeg vil teste igjen. Har begynt å ha med kamera ut på mine kveldsturer. Jeg er rett og slett for slapp med å drasse det med.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Likte røyken veldig godt og dersom det hadde vært litt lysere/tatt bildet nærmere og i 1650x1050, så hadde jeg sikkert brukt det som wallpaper =)

Lenke til kommentar

Problemet for meg med min kunnskap nå er at om jeg slepper inn mer lys så blir lysene fra fabrikken utbrente vil jeg tro. Så det jeg evnt kan gjøre er vel å ta bilde tidligere på kvelden, under den blå timen :)

 

men månen som var motivet her, kan være en stund til neste gang månen er slik plassert. Men byen som motiv står der vel noen år til. Jeg skal gjøre ett forsøk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...