Gå til innhold

min første hjemmeside


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fargene passet ikke i det hele tatt. Den grafikken i helt øverst passer ikke med innholdet. Den kanskje passet om siden var svart. :shrug:

 

Kan du ikke utforme teksten på en litt bedre måte? Den ser litt rar og stygg ut der den er nå. Skift font også btw.

 

Og en ting til...bruk Emacs istedenfor Mozilla Composer! ;)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Heisann og gratulerer med ny hjemmeside! :)

 

Så, kritikk:

1: Lesbarhet, lesbarhet, lesbarhet.

Logoen kunne nok vært temmelig stilig den, men ikke når den er blurra utover all leselighet. En annen ting er at du bør bruke sans-serif fonter på nesten all tekst på web, det er fonter som f.eks. verdana (som er brukt i dette forument f.ex), tahoma og arial. Altså uten slike "serif'er". Linkene er også ekstremt utydelige, og jeg mister fort interessen for siden når jeg ikke skjønner hva det står. Faktisk så fort at dersom dette hadde vært en side jeg tilfeldigvis kom over ville det tatt meg 1 sekund å lukke vinduet. Sorry... :)

 

2: Typografi

Unngå bruk av for mange fonter på èn og samme side. På hovedsiden din har du tilsynelatende 4 forskjellige fonter (dersom du inkluderer logoen), noe som gjør at det hele ser litt rotete ut. Fremhev heller overskrifter med fargebruk og/eller tykkelse/størrelse på fonten. Et par fonter per side er i all hovedsak max.

 

3: Andre ting :)

Legg til en margin i tabellen der du plasserer teksten, slik at du får litt mer luft mellom kanten og teksten. <- Lesbarhet igjen.

Behold linkene fra hovedsiden på samtlige undersider slik at man kjenner seg igjen uansett hvor man måtte befinne seg. <- Surfere er vanedyr

Thumbnails! Heldigvis for meg har jeg en relativt kjapp oppkobling, men å bruke et 500K stort gif bilde (flammebildet) som thumbnail burde man nesten blitt pisket offentlig for ;) Lag bildene mye, mye mindre og komprimer dem. En thumbnail bør ikke være mye over 5 kb spør du meg. Tenk også på å bruke JPG som 1: Er lovlig (noe GIF egentlig ikke er dersom din ISP ikke har betalt lisensavgift), 2: Gir bedre kvalitet på bilder som inneholder mer enn 256 farger. Prøv litt forskjellig i Photoshop og vurder størrelse kontra kvalitet. Bildene var ellers skikkelig tøffe :)

 

Ellers syns jeg du har fått et fint utgangspunkt, og får du på litt grafikk her og der blir dette bænkers. Som du nok har forstått under utviklingen av siden din så er webdesign et ufattelig stort tema der mye går på preferanser, men jeg håper da iallefall du lærte noe av dette innlegget!

 

Stå på!

Lenke til kommentar

hehe, du la ikke merke til at linkene ikke funket. det er forsåvidt fikset, men jeg er på jobb nå og har ikke fått lagt ut ennå. Det med bilde er også fikset. DET ER FJERNET. Herregud den burde jeg lagt merke til, men det er jo laget lokalt og da er det ikke lett og legge merke til om bilde er 0.5mb eller 0.005mb det tar like lang tid liksom. takk for raskt og utfylt svar, setter pris på hjelp. Fonten skal skiftes, det stod en sånn advarsel der, men jeg trudde ikke det var så farlig :roll:

 

Hoved menyen er nå også på alle sidene. det var egentlig meningen at den skulle være det og, men det ble bare rot med dissa frames'ne så jeg gjorde den simpel. Hadde jo lovet kjærsten og legge den ut til den 7'ende så.

 

Skjønte fort at 20mb er faktisk en god del, og at man kan få inn en del på det. Takker home.no for den.

 

har foresten fikset et annet domene og; www.bugbear.tk

 

det er bare en kopi av www.home.no/bugbear men da er det kanskje fler som besøker den. lettere og huske også....

 

takk for svar

 

Mvh

 

Bugbear

Lenke til kommentar

det med info knappen er en liten "bug", men jeg lar den være for øyeblikket, siden jeg var dum nok til og bare lagre den som ferdig bilde og ikke som et prosjekt i photoshop.

 

De meny knappene, blir fikset, gjør dem littt større for og se om det hjelper noe. (gjø nok det).

 

er det forresten ulovlig av meg og ha rosa helikopter(huff, mareritt) på downloads??

Lenke til kommentar

Ja, meny-knappene er så...smale. Klarer å lese det med litt godvilje, men..

 

Tips: Få vekk den forbanna Rosa Helikopter-mp3en :) Har ingenting med siden å gjøre, men burde være lover mot å offentligjøre slikt!! (det er det vel også siden den er opphavs-beskyttet, men det får være ditt problem)

 

PS. Hils Trude :wink:

Lenke til kommentar

Ble bedre nå ja, men er uenig i at å øke størrelsen på fonten til menyelementene vil hjelpe på lesbarheten. Det du hovedsaklig må gjøre er å fjerne kursiv tekst, det er ikke en "kul" font-effekt, og egner seg ikke på elementer som dette. I tillegg er kursiv på den fonten du bruker helt jæ**** å lese. Greit nok på logoen, der er teksten allikevel så tydelig.

 

Linkene fungerte da når jeg var inne på siden din sist, så jeg vet ikke helt hva du tenker på?

 

Husk cellpadding i tabellene da! Sett den til ca 5 px kanskje, det gir litt mer luft som sagt :)

 

Keep up the good work!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei sann. tilbake igjen jeg nå... har fikset litt på siden min (små ting)....

Har drevet og satt opp maskin #2... har ikke drevet så mye med siden, men nå lurer jeg altså på hvordan jeg skal få satt opp en gjestebok...

Har ingen anelse, så alle råd er gode råd...

 

Takker på forhånd

Lenke til kommentar
Fargene passet ikke i det hele tatt. Den grafikken i helt øverst passer ikke med innholdet. Den kanskje passet om siden var svart.  :shrug:  

 

Kan du ikke utforme teksten på en litt bedre måte? Den ser litt rar og stygg ut der den er nå.  Skift font også btw.

 

Og en ting til...bruk Emacs istedenfor Mozilla Composer! ;)

 

Lykke til!

enig :wink:

Lenke til kommentar

Bruker Deamweaver MX jeg nå... har gjort det siden det nye designet.

Skulle legge til gjestebok men home.no støttet det ikke og jeg gadd ikke bytte med en gang.

Noen ideer til hva annet jeg burde ha?? skal legge opp flere bilder fra fangehullet/rommet mitt i morgen. Så kan dere få se de nydelig pc'ne mine fylt med organisert rot...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...