Misantropen Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Er det flere som har prøvd å grille kylling hel på en øl-(eller cola)boks? Fikk rå kylling på Ica, men til min store frustrasjon var jeg ikke mann om å få tredd kyllingen på boksen; den var for trang (og revnet)! Det så jo så lett ut i denne . Så det kan være en fordel med mindere boks (ala red bull) om du ikke får tak i en Gourmet Broiler. Var også litt uheldig med for mye varme; helst ikke over 200C under lokket på grillen - jeg var oppe i 250 og da tok bena nederst på kyllingen fyr (gass / elektrisk grill er nok en fordel til dette)! Men med litt partering og ettergrilling av de respektive delene av kyllingen ble resultatet meget bra og smakfullt! Lenke til kommentar
Essem Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Har spist hel kylling grillet på ølboks, ja. Kan ikke si det hadde mye å si for smaken. Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Var det øl igjen i boksen? Tror det er vesentlig for at det skal være smaksforskjell? Lenke til kommentar
Misantropen Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Var det øl igjen i boksen? Tror det er vesentlig for at det skal være smaksforskjell? Ja, den var halvfull ca, og jeg hadde laget et par hull i siden på den. Lenke til kommentar
Erijk Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 (endret) Grilla koteletter, generelt alt kjøtt er godt på en grill. Gjerne samme med et grillspyd og litt salat eller potetsalat til (også glad i vanlig grillpølser, kan også skifte mellom ostegrill etc) Edit: Btw, noen som har grilla en hel gris før? Lurer på om vi skal prøve dette i sommer. Endret 25. juni 2008 av HaueR Lenke til kommentar
Misantropen Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Btw, noen som har grilla en hel gris før? Lurer på om vi skal prøve dette i sommer. Håper det er en sped-gris du skal prøve deg på. For en fullvoksen stor gris tror jeg du trenger 2 halve oljefat for å få fyrt oppunder. Spedgris klarer man vel med en litt stor gass- eller kullgrill, selv om jeg nok ville foretrukket en kullgrill med stativ til å rotere grisen rundt på, og som man kan fore javnt med kull. Ellers er det bare å ta tiden til hjelp (og ha et steketermometer i skinken på den). Lenke til kommentar
Erijk Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 En gris som går på speed? Neida, fra spøk til revolver.. Hadde ikke planer om en fullvoksen gris nei, blir vel litt drøyt det Lenke til kommentar
Essem Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Var det øl igjen i boksen? Tror det er vesentlig for at det skal være smaksforskjell? Halvfull Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 hmm, tja, da vet ikke jeg... dårlig øltype? Pokker, fremdeles ikke fått resultat i den store T-bone jakten min.. tror jeg må innom en skikkelig slakter snart... og hvis bare været hadde blitt bedre så. Lenke til kommentar
Misantropen Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Jeg brukte Frydenlunds!! (Ikke bruk Ringnes eller Tou) Hva angår slaktere som har helt sjef grillmat så kan jeg anbefale Strøm-Larsen på Torshov (Vogts gate). De lager sine egne grillpølser (i mange smaksvarianter) og marinerer mange typer kjøtt som er ferdig til grilling nå i sesongen. Koster litt ekstra i forhold til Rimi, men jeg synes det er verd hver eneste krone! Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 Jeg kjører IKKE til oslo for å gå på slakter Lenke til kommentar
Misantropen Skrevet 25. juni 2008 Del Skrevet 25. juni 2008 (endret) Jeg kjører IKKE til oslo for å gå på slakter Dere på Vestlandet får holde dere til å grille opp al den fele oppdrettsfisken deres Laks T-Bone? Du får jo laksepølser mener jeg. Nei, får ringe Strøm-Larsen å høre om de har en stor feit T-bone på lager i dag. Edit: De hadde en svær kam liggende, så jeg kunne få dem fra 400gr og opp Endret 25. juni 2008 av Misantropen Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 26. juni 2008 Del Skrevet 26. juni 2008 (endret) En oppskrift på BBQ-saus jeg fikk fra læreren min. BBQ- saus: Nøytral olje 4 deler ketchup (Heinz) 1 del chilisaus (Heinz) Litt appelsinjuice Noen dråper sitronjuice Litt coke (ikke pepsi..aldri pepsi) Noen dråper tabasco Litt soyasaus (kikkoman) Paprikapulver Cayennepepper(litt) Sukker Testet og med veldig bra resultat. Endret 26. juni 2008 av Odd Ball Lenke til kommentar
Schneiderlin Skrevet 21. april 2010 Del Skrevet 21. april 2010 Er vel påtide og ta opp denne tråden igjen Lenke til kommentar
Zucchini Skrevet 25. april 2010 Del Skrevet 25. april 2010 Jeg har et ønske om å starte med grilling, da jeg anser det som en av de viktigste bestanddelene i en vellykket sommer. Det er bare noen små problemer: 1. Jeg SUGER til å grille. I fjor tok jeg initiativet selv bare en eneste gang, og det var en flau affære. Etter en time og en halvliter med tennvæske, endte jeg opp med å varme kotelettene over komfyren, da kullet nektet å ta fyr uansett hva jeg fant på. 2. Familien min suger til å grille, og grillmat har aldri vært vår ting. Altså ingen tips å hente fra den kanten. 3. Jeg har ingen grill. Den gamle kulegrillen rusta over vinteren. Noen som har noen tips til hva jeg bør begynne med å gjøre/lese/kjøpe? Trenger hjelp til ALT Lenke til kommentar
Kaggen Skrevet 25. april 2010 Del Skrevet 25. april 2010 Jeg har et ønske om å starte med grilling, da jeg anser det som en av de viktigste bestanddelene i en vellykket sommer. Det er bare noen små problemer: 1. Jeg SUGER til å grille. I fjor tok jeg initiativet selv bare en eneste gang, og det var en flau affære. Etter en time og en halvliter med tennvæske, endte jeg opp med å varme kotelettene over komfyren, da kullet nektet å ta fyr uansett hva jeg fant på. 2. Familien min suger til å grille, og grillmat har aldri vært vår ting. Altså ingen tips å hente fra den kanten. 3. Jeg har ingen grill. Den gamle kulegrillen rusta over vinteren. Noen som har noen tips til hva jeg bør begynne med å gjøre/lese/kjøpe? Trenger hjelp til ALT Jeg har ikke særlig peiling selv, men kanskje han der grillkongen fra USA kan hjelpe deg: http://www.craig.no/kategori/grilltips/ Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 25. april 2010 Del Skrevet 25. april 2010 Grillspyd, folkens... Grillspyd! Med lammekjøtt, kyllingfilet, oppdelt flintstek, sopp, småtomater, rødløk, ostepølsebiter, og kanskje litt paprika for fargen sin skyld. Og en god Lundetangen sommerøl inntil. DA snakker man livets glade dager. edit: Alt av kjøtt må selvfølgelig marineres i minst to døgn før det skal grilles Det hørtes altfor fantastisk ut! Lenke til kommentar
Llandari Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Det høres helt L4r5 ut faktisk Og alt (untatt marineringen) må selvfølgelig skje i godt selskap på en varm sommerettermiddag Jeg har et ønske om å starte med grilling, da jeg anser det som en av de viktigste bestanddelene i en vellykket sommer. Det er bare noen små problemer: 1. Jeg SUGER til å grille. I fjor tok jeg initiativet selv bare en eneste gang, og det var en flau affære. Etter en time og en halvliter med tennvæske, endte jeg opp med å varme kotelettene over komfyren, da kullet nektet å ta fyr uansett hva jeg fant på. 2. Familien min suger til å grille, og grillmat har aldri vært vår ting. Altså ingen tips å hente fra den kanten. 3. Jeg har ingen grill. Den gamle kulegrillen rusta over vinteren. Noen som har noen tips til hva jeg bør begynne med å gjøre/lese/kjøpe? Trenger hjelp til ALT 1. Gassgrill! (Noen mener sikkert at jeg banner i kirka nå, men jeg liker gassgrill) 2. Ikke så mye å gjøre med det. 3. Kjøp en ny. Griller får man tak i hvor det skal være nå for tida. Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Noen som har begynt å grille allerede i år? Har grilla ute en gang, veldig deilig. Venter på litt mer sol, da. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Det hørtes altfor fantastisk ut! Det ER fantastisk. Jeg har skikkelig sansen for grillspyd. Eneste minuset er at det er litt arbeid da. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå