Gå til innhold

Er det bare jeg som er uheldig.


Anbefalte innlegg

Nå har mitt 4de Asus hk tatt kvelden,er det bare jeg som er uheldig eller er kortene oppskrytt. Tidligere kjørte jeg med Msi kort og der hadde jeg ett kort som døde av9-10 stk. nå har altså det 4de av 7 asus kort røket og det som skjer er at det kun takler å kjøre på std oppsett med prosessorn på 100 mhz, stiller jeg den opp til 133 som den skal ha kollapser hele greia det samme sjker vist jeg prøver å røre noe som helst i bios,har prøvd å oppdatere bios til ingen nytte og ja jeg har prøvd en annen prosessor det samme er det samme setter jeg mine komponenter på et annet hk er alt ok så det er ingen tvil det er kortet. Noen som har vert borti noe lignende. :( :-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2maskiner med asus som går fortsatt. ER kjempeglad i asus

 

Siden du monterer så mye har det noen gang kommet deg på tanke at det kan være statisk elektrisitet?

 

På skolen stengte de etrom siden man fikk så kreftige sstøt der

:o , helt latterlig men det var skikkelige støt

Lenke til kommentar
2maskiner med asus som går fortsatt. ER kjempeglad i asus

 

Siden du monterer så mye har det noen gang kommet deg på tanke at det kan være statisk elektrisitet?

 

På skolen stengte de etrom siden man fikk så kreftige sstøt der

:o , helt latterlig men det var skikkelige støt

 

Bruker en sånn armlenke for å sikre meg der da ,desuten skulle vel det bli det samme for alle kortene/merkene. Vel får opp et nytt Asus på garantien får håpe det går bedre da.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvilket hovedkort du har, men nforce2 hovedkortene har etterhvert visst seg å ha til dels store bios korrupt problemer som fører til at hk'et har dødd for dem. Disse problemene oppstår etter at brukeren har gjort forandringer i bios og trykket save. Biosen oppdateres ikke skikkelig. The Inquerer har snappet opp dette: http://www.theinquirer.net/?article=8014

 

Men viktigere enn hva en tabloid avis skriver, er alle innleggene på steder som www.nforcershq.com og www.amdmb.com som rapporterer om de samme problemene. Og dette skyldes ikke, som noen har forsøkt å hevde, overklokking eller feil opsett av bios av nybegynnere. Men rett og slett at nvidias bios chip har endel barnesykdomer.

Personlig er jeg litt lei av hardware testere som kun sjekker stabilitet ved å kjøre benchmarks på kortet i 24 timer. Det viktige er hvordan hk opptrer i bruk over tid.

www.Excaliberpc.com har til og med begynnt å selge visse nforce2 hk med en ekstra bios chip! Den kan også kjøpes løst.

http://www.excaliberpc.com/product_info.ph...products_id=918

 

Sorry hvis det her ble litt OT, hvis det ikke er nforce hovedkort du sliter med :)

Lenke til kommentar

Hmmmm....asus er jo ikke 100 prosent i likhet med ALLE andre, alle som protesterer på DET er jo naive, hjelper lite med at enkelt personer ikke har hatt problemer folk har jo hatt problemer. De har jo (som alle andre) sluppet partier med kort som ikke har vært het på nett.... A7N8X nevnes, så hvis kortene er kjøpt innen en tett tidsramme skal man jo ikke se bort i fra at du har vært "uheldig", eller at asus har vært "udyktige", alt ettersom hvordan man velger å se det. :lol:

Lenke til kommentar
Er det noen deler som har sittet i maskina ved HVER kræsj? PSU som levere litt jallaspenning og dreper hovedkortene en etter en f.eks ?

 

Nei det er ikke det, hadde litt mistanke til strømførsyningen og kjøpte en enermark på 431 w den har sittet i maskinen på de to siste krasjene den "gamle" strømforsyningen ble satt i en annen maskin den har også et PE kort dog fra Msi har rusla og gått i 6 mnd nå uten prob.

Lenke til kommentar

Av maskiner jeg har satt opp har ca 15 Asus hovedkort fra 97 og framover, er det et kort som har delevis dødd. Dette var et p2b kort som døde på grunn av feil på en bios brikke. Fikk skiftet brikka og foretok en hot flash via et annet asus hovedkort (k7v) og den lever igjen i beste velgående.

 

Av msi hovedkort er det ca 20 maskiner jeg har satt opp. Desverre var flere av dem de beryktede 6330 (k7t pro 2 (og pro2a). Og av dem er det kun 2 av 7 hovedkort som lever enda. Etter disse hovedkortene har jeg satt opp noen maskiner med k7n420 pro (4 maskiner) som alle fortsatt går helt glimrende. Og de maskinene etter dem igjen som jeg har bygd opp rundt msi hovedkort lever fortsatt fint.

 

Ellers må det da også si at jeg har satt opp ca 10 maskiner med abit hovedkort som også delevis har klart seg bra. Et par som har litt små stabilitetsproblemer og kompatabilitetsproblemer (abit kt7), men de eldre abit kortene går også så det suser enda (be6, bm6 osv)

 

Jeg vil nok si at du har vært ganske uheldig snekkeren (og jeg vært veldig heldig når det gjelder asus hovedkort). Ellers har jeg da passet på å bruke strømforsyninger som holder helt grei kvalitet (aopen, chieftec og enermax), samt god kvalitet på rammen.

 

Det er veldig vanskelig å se hvor god kvalitet hvert og enkelt merke har. Kvaliteten er ofte svært forskjellig fra modell til modell, samt revisjon til revisjon. Men den erfaringen jeg har er at asus har holdt jevnt over høy kvalitet over mange år, mens msi har vært svært varierende, og abit vært litt mindre varierende enn msi igjen.

 

ps. jeg har nå asus p4pe med en p4 1,8 c1 stepping som kjører på 175 mhz fsb og 3060 mhz på default volt helt stabilt. Min 360w chieftec strømforsyning vil ikke videre men vil tro at jeg kan klare å komme lengere med en bedre strømforsyning

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...