Gå til innhold

Hvordan ser verdenskartet ut om hundre år?


Timeo

Anbefalte innlegg

Jeg har lest en utgave av verdenshistorien der alt er skildret gjennom kart underveis, og det som er fascinerende å se er hvordan de forskjellige landene har oppstått gjennom historien, hvordan de forskjellige kulturene og folkeslagene og har krevd sin del av verden og hvordan krig har øket eller forminsket et land. Og jeg lurer på hvordan verden kommer til å se ut om hundre år eller mer. Det er mange faktorer som spiller inn i hva slags muligheter det er for forandringer. Det er mange land som består av flere enn ett folkeslag, og mulighetene er der for at noen av landene vil bli splittet opp av de som krever uavhengighet. Det er også muligheter for at mindre land kan slå seg sammen, f.eks. det tidligere Jugoslavia har jo endret seg mye gjennom tidene. Ting som europeisk og afrikansk unioner er jo ting som kan få mer makt. Og det er mange land som ruster opp millitært nå, f.eks. Russland.

 

Hvordan tror du verden vil utvikle seg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg tror vi går mot EN verdens stat, viss vi ikke sprenger oss selv først

 

vi vil først se større og større stater bli skapt, EU vil før eller senere bli det vi vill kalle et land, resten av verden vil også skape økonomsike/militære pakter som senere blir slått sammen.

 

så om 300 år er det kanskje bare 3 store stater i hele verden, kanskje bare 2,

 

og som sagt sprenger vi oss ikke til helvete vil de kanskje bli et land innen 500år

Lenke til kommentar

Det kan jo se ut sånn nå, at vi går mot F.eks. et forent europa, og kanskje deler av afrika blir slått sammen for å få mer makt også, men det har jo vært en rekke store riker i verdenshistorien som har nådd sitt høydepunkt, men så kollapset på et eller annent punkt. Det spørs om verden noensinne vil bli stabil nok til å kunne samarbeide til de grader.

Lenke til kommentar

vel de rikene ble laget med sverd og vold, noe som gjør det naturlig å ville bryte ut, men skapes større riker på demokratisk måte der alle vill det(eller et stort flertall) så er det mye større sjangser for at det blir værende

 

men det vil ta tid, man ser jo nå fler land som vil bli uavheingie fra andre større, denne trangen for frihet vil vare mange 100år til, før det blir en naturlig forening av alle land.

 

det vil jo så klart være noe selvstyring på samme måte det er med statene i usa

Lenke til kommentar

Tror hundre år er litt tidlig for å få til et verdensland. Tenk på alle de radikale forandringene etter andreverdenskrig og verdenskartet ser likevel nesten likt ut. Befolkningene er alt for nasjonalistiske at dem vil selge seg selv til et fremmed land.

Endret av Myagos
Lenke til kommentar
Tror hundre år er litt tidlig for å få til et verdensland. Tenk på alle de radikale forandringene etter andreverdenskrig og verdenskartet ser likevel nesten likt ut. Befolkningene er alt for nasjonalistiske at dem vil selge seg selv til et fremmed land.

 

Det er jo veldig mye som har forandret seg etter andre verdenskrig, f.eks. alle landene i øst-europa som tidligere var en del av sovjet, samt oppløsing av jugoslavia, deling av tjekkoslovakia til tjekkia og slovakia, opprettelse av israel, tibet har blitt en del av kina osv. Det er veldig mye som har skjedd på denne tiden.

Lenke til kommentar

Dette er minimale forandringer når vi ser på hele verdenskartet. Østeuropa beviser jo at det er størst sannsynelighet for at flere småland vil rive seg vekk fra en større makt og skape flere land. Ikke et gigantisk land.

Tanken på at vesten allierer seg under et flag og blir til stater før hundre år har gått, er ganske surrealistisk, hvis du spør meg :)

Lenke til kommentar

Europa kan jo allerede karakteriseres som å være "samlet", hvertfall mye mer enn det har vært helt siden romerriket brøt sammen. Felles valuta, de fleste skjønner engelsk osv. Men i hvor stor grad dette vil fortsette kan jo man sette spørsmålstegn ved, at alle europeiske land f.eks. vil si seg villig til å ha en felles leder er jo tvilsomt, hvertfall slik situasjonen er nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...