Gå til innhold

Noen kjappe spørsmål angående musikk i Vista


Anbefalte innlegg

Hei, har noen spørsmål som i teorien burde vært enkelt.

 

1. Har kopiert en drøss av cd-platene mine inn på harddisken og har selvsagt samtlige plater av Manowar lagt inn. I går fikk jeg vite at de har gitt ut to julesanger og lastet dem ned fra hjemmesiden deres. (lovlig, selvsagt). Problemet er at Vista insisterer på at den ene hører med på en juleplate og gir den derfor et bilde av coveret til den platen. Det er ille nok i seg selv da coveret ikke akkurat er i stil med resten av platene deres og ser ganske harry ut, men problemet er at Vista insisterer på å gi hele mappen det coveret som bilde? Hvordan kan jeg legge inn et annet cover som bilde der i stedet? Alle coverene ligger selvsagt inne der de hører hjemme på platene, så det burde teoretisk ikke være vanskelig å bytte cover. Men så er dette jo Vista... ;) Jeg kunne også gjerne ha endret bildet til den sangen, men hvordan gjør jeg det?

 

2. Hvordan kan jeg finne ut hvor mange sanger jeg har og hvor lenge de varer? Har rundt førti, femti fulle album pluss noen dusin enkeltsanger, men aner ikke hvor lenge hver enkelt varer eller hvor lenge de varer til sammen.

 

3. Kjøpte en dobbel-plate på nettet, lastet den ned og la den inn i media player. Problemet var at alle sangene var kalt 01 pluss sangtittel pluss band, og det var ikke noe cover med. Prøvde å søke på nettet uten hell (logisk, da navnene ikke er lagt inn), så jeg prøve å endre navnene litt. Da gikk det mye bedre, og media player fant cover, navn på sangene og alt det der. Problemet var at media player insisterte på at 18 av sangene er på den første platen, seks sanger er på den andre og fire av sangene ikke er med i det hele tatt. Det tok en stund å sortere ut hvilke sanger som er på hvilken plate (de var ikke akkurat i rett rekkefølge), og media player gjorde det ikke noe enklere. Jeg endret navnet på platen og sangen til en av sangene som ikke ble ført opp på en plate, men media player nektet å godta det. I stedet endret den navn, men slettet navnet på platen. Det gjorde at jeg måtte endre platen på nytt, men da nektet den å godta spornummeret. Det igjen gjorde at jeg måtte redigere hver av de fire sangene tre ganger for å få dem lagt inn på rett plate, noe som burde være svært unødvendig. Heldigvis var det bare fire sanger i teorien, men i praksis måtte jeg redigere tolv sanger for å få lagt dem inn. Hadde det vært ti sanger måtte jeg ha redigert dem førti ganger for å legge dem på rett plass... Hvordan kan jeg unngå det neste gang?

 

Takk for tips.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

post-60933-1208359530_thumb.jpg

 

Hvis du ser på bildet over vil du se at jeg har fjernet avhukingen for automatisk oppdatering av medieinformasjon da man ofte får problemer slik du har beskrevet. Informasjonen kan fortsatt oppdateres ved å høyreklikke på en sang og velg "Søk etter albuminformasjon". Hvis en sang har havnet i feil album er det bare å dra den til det albumet den hører hjemme i. Hvis bildet fortsatt er feil da, kan du åpne mappen det riktige albumet ligger i, gå inn på "mappe alternativer" og vis skjulte filer. Da vil du se små kopier av albumcoveret. Dra så det største over det feile bilde i wmp, da vil det ordne seg. At du får feil spornummer på sangene dine er et resultat av at ikke alle versjoner av samme album (USA, UK, Europa eller Australia) har akkurat de samme sangene plassert på samme sted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...