Astralnoise Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 (endret) Jaja gutter og jenter, her kan vi samle alle hendvendelser som gjelder deling eller ønske av oppskrifter, på alt innen matlaging! Helst diskusjon rundt selve oppskriftene og fremgangsmåte, og ikke diskusjon av personlige favorittvarer. Ønsker du ei oppskrift? Vil du dele ei god oppskrift? Sett i gang! Jeg starter: Middelhavsbrød Har du alltid ønsket deg et godt brød sammen med grillmat, supper eller andre matretter fra varmere strøk? Her er brødet for deg! Middelhavsbrød inneholder mange av de ingrediensene som er veldig vanlige i f.eks. gresk og italiensk mat: Tomater, oliven, provence og løk. Dette brødet smaker nesten som pizza, bare mer... brød! Jeg bruker det ofte sammen med salater (helst med kylling i), siden dette brødet har en ekstra god smak i seg selv, og ikke er så nøytralt som andre brød, f.eks. foccacia, loff og ciabatta. 2 stk. brød Ingredienser: 3 dl. lunkent vann 1/2 pakke gjær 1 liten finthakket løk 8 grovthakkede, tørkedede tomater 15 grovthakkede sorte oliven 2 ts provencekrydder (helst krydder som ligger i olje! Tørt krydder trekker veldig mye væske) 1 ts salt (evt. knust havsalt! Kjempegodt) 2 ss olje (olivenolje for ekstra smak, soyaolje/solsikkeolje for nøytral) 200 gram (3 dl.) pizzamel/middelhavsmel (helst middelhavsmel!) 300 gram (5 dl) hvetemel Min guide til et vellykket brød For dere som ikke orker det: 1. Bland alle ingrediensene sammen. Helst bland det tørre for seg selv, alle de hakkede grønnsakene og krydderet for seg selv, og all væsken/oljen for seg selv. Tørrgjær skal blandes med melet, og fastgjær (vanlig klumper med gjær) skal blandes ut i væsken. 2. Når deigen har grei nok konsistens, la den stå og heve til dobbel størrelse. 3. Del deigen i to (eller fler, etter hvor mye du ganger oppskriften med), og bak ut til brød. La disse stå og heve godt, helst i form over dampende vann. 4. Stek det så, på 200 grader, nederst i ovnen i ca. 30 minutt, eller til du føler at det er ferdig (hvis du kan det.) Endret 14. april 2008 av Zaran Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 15. april 2008 Del Skrevet 15. april 2008 Dette er oppskrifta til ein rett eg fann opp ei lita stund tilbake: Det er ikkje naudsynt å skrive opp kor mykje det skal vere av kvar ingrediens, berre pass på å ikkje bruk for mykje parmesan. Du treng: Rista brødskjeve (eg brukte kneip) Smør Sprøsteikt lauk Parmesanost (pulver) Skinke eller salami Kvitost Det fyrste du gjer er å skjere opp ei skjeve som du har ned i brødristaren. Når denne er ferdig, smører du på litt smør. Deretter tek du på sprøsteikt lauk, og legg det i eit lag som dekkjer heile skjeva. So kan du drysse på litt parmesanost. No er det litt opp til deg sjølv kva for pølsepålegg du likar, men eg brukte i alle fall salami og skinke. Det siste du tek på er nokre skjever kvitost. Som ein tuppert på kaka, kan du pynte med noko grønt. Lenke til kommentar
Cecilie93 Skrevet 13. april 2015 Del Skrevet 13. april 2015 Hvor får du tak i middelhavs mel? skulle gjerne hatt det men er usikker på hvor jeg får kjøpt det Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå