Zink Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 Denne er god og fyldig men ikke utforsket, i-sin-vorden kan man si ... aner ikke om tilsvarende finnes allerede, men det skal mye til Here it goes: 0,5L 4 deler søt appelsin 1 del brunost (G35= geitemelk + kumelk) 4 deler vodka Appelsin og ost kjøres 10 sekunder i mixer. La den stå i 10min. Add ¤-deler vodka og serveres gjerne romtemperert for fyldighet. Schaal ! Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 Nei, har nok ikke sett den før. Men den høres helt forjævlig ut må jeg si. Lenke til kommentar
Zink Skrevet 14. april 2008 Forfatter Del Skrevet 14. april 2008 Nei, har nok ikke sett den før. Men den høres helt forjævlig ut må jeg si. Hehe, hva heter det i visa: Jeg skal aldri mere være bleik... For å sjekke innholdet: ta et eggeglass og kjør blandinga med samme forhold 4:1:4. Eh, er synd å skrote en god blanding fordi det høres uggent ut... ikke sant? Ang. G35: flis den opp som spon før mix. Da blir den ekte brownie Lenke til kommentar
GeO Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 G35 er vel også kjent som Gudbrandsdalsost? Syns ikke dette hørtes direkte apetittvekkende ut sånn med en gang, men kunne godt ha gitt den et forsøk hvis jeg f.eks. hadde fått det påspandert. Hvem vet om ikke dette faktisk smaker bra? Lenke til kommentar
b-real Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 Flyttes fra Ot-baren og til Mat og Drikke. Lenke til kommentar
Astralnoise Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 Husk for all del ikke å steke kaker med sprit i. Frysekaker (moussekaker) med alkohol i derimot, er deilig! Hvem trenger hasjbrownies når man kan spise seg drita på sjokolademoussekake? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 15. april 2008 Del Skrevet 15. april 2008 eller 2 liter jordbær gele med sprit, " husker den gang jeg var 18 og ikke likte spritsmak..." blei så full at det er en fornøyelse å tenke tilbake til gamle dager.. Lenke til kommentar
pi. Skrevet 16. april 2008 Del Skrevet 16. april 2008 Tenkte jeg kunne spørre her: Hvordan lager man jelly-shots? Lenke til kommentar
krizkriz Skrevet 16. april 2008 Del Skrevet 16. april 2008 (endret) Tenkte jeg kunne spørre her: Hvordan lager man jelly-shots? Følg bare pakkeanvisningen, så erstatter du litt av vannet med sprit i stedet, feks blandingen: 3,5 dl vann og 1,5 dl sprit til å begynne med. Alt etter smak. 50/50 med vann og sprit som mange nevner, blir litt i sterkeste laget voilà! Edit: Det blir nok til ca 12 små shots i sånne små pappbeger fra europris. Så flere pakker med gele er å anbefale Da er det bare å lage flere ganger med andre smaker, eller doble dosen. Endret 16. april 2008 av krizkriz Lenke til kommentar
John-Abruzzi Skrevet 17. april 2008 Del Skrevet 17. april 2008 men må man ikke koke geleen for å lage den? alohol mister "effekten" ved 70*c elns? hehe ikke det at jeg vet hvordan man lager gele da Lenke til kommentar
krizkriz Skrevet 17. april 2008 Del Skrevet 17. april 2008 men må man ikke koke geleen for å lage den? alohol mister "effekten" ved 70*c elns? hehe ikke det at jeg vet hvordan man lager gele da Stemmer det. Det kan ikke være mye, for etter et par shotter snurrer det ganske bra Lenke til kommentar
GeO Skrevet 17. april 2008 Del Skrevet 17. april 2008 (endret) men må man ikke koke geleen for å lage den? alohol mister "effekten" ved 70*c elns? hehe ikke det at jeg vet hvordan man lager gele da Det er ikke noe som heter at alkoholen "mister effekten". Den fordamper. Og dette ER et seriøst problem når man lager spritgelé, derfor må geléen være ganske avkjølt først, sånn at den bortimot har begynt å størkne, før man tilsetter alkoholen. Da går det greit. Men det kan uansett være et godt tips å ikke bruke så mye sprit, siden det fort kan bli en pang-opplevelse ellers. Og da ligger du der. Endret 17. april 2008 av TwinMOS Lenke til kommentar
DeathBound Skrevet 17. april 2008 Del Skrevet 17. april 2008 http://www.myscienceproject.org/j-shot.html http://www.myscienceproject.org/j-shot-3.html Lenke til kommentar
Zink Skrevet 17. april 2008 Forfatter Del Skrevet 17. april 2008 G35 er vel også kjent som Gudbrandsdalsost? yup, quite correct Syns ikke dette hørtes direkte apetittvekkende ut sånn med en gang, men kunne godt ha gitt den et forsøk hvis jeg f.eks. hadde fått det påspandert. Hvem vet om ikke dette faktisk smaker bra? nope, det smakte faktisk pyton ...men hvorfor skal man pdol. (på-død-og-liv) unngå å bende en smule på smaksløkene? Teorien var: Appelsin og brunost (G35) har jeg smakt i en utmerket salat til ris-middag for mange år siden, i en blanding jeg ikke kan huske dessverre - har vi ingen kokker her på forumet da? - kan den ikke brukes i en type drink også? Den er rund og potent i smaken. Har du sett hvordan utlendinger har lært å avsky vår brunost (vår nasjonale ost!)? Jo, ved at de serveres en terning med g35 foran et kamera, og blir bedt om å ytre sin mening... hvem i norges land inntar substansen på en slik måte? Nix, både for nordmenn og ytlendinger/ innvandrere bør den serveres på nybakt brød, med godt smør osv. Altså i en sammenheng! Det kan ingen gane motstå, mener jeg Ønsker vi å yte denne osten rettferdighet og bruken til "de lystige timer", så bør vi også se nærmere på G35 sammen med alkohol Søt og sterk som den er. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå