Lise_ Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Jeg ville bare fortelle at ostesmørbrød med smør, majones, salat (++), salami og blåbærsyltetøy er noe dere alle skulle prøvd. Kjempenam Lenke til kommentar
tendilenz Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Okey? Komboen majo/blåbær høres umiddelbart ikke helt greit ut, men det er jo mulig det skjer noe trolldom i ovnen som gjør dette til noe spiselig. Tror ikke jeg gutser på denne med det første. Men nå ligger jo oppskriften i Mine Innlegg så med rette promillen kan det kanskje prøves ut på et sent nachspiel. Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 12. april 2008 Forfatter Del Skrevet 12. april 2008 men varm salami og blåbærsyltetøy er kjempegodt uansett promille eller ikke!! Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Det er noen absurde kombinasjoner som er ganske gode, deriblant brunost+kokt skinke, sylteagurk+kaviar, eggeskiver+bringebærsyltetøy and so on. Jeg er villig til å prøve kombinasjonen til trådstarter så snart jeg har alle ingrediensene i hus Lenke til kommentar
j-- Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Og før noen av oss vurderer å prøve oss på dette burde vi få vite alderen din, Lise_ Lenke til kommentar
j-- Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Ja, og ikke minst promillen. Denne retten vil sikkert vært fantastisk når promillen krabber opp mot og forbi en. Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 12. april 2008 Forfatter Del Skrevet 12. april 2008 :!: bare prøv dere! Og før noen av oss vurderer å prøve oss på dette burde vi få vite alderen din, Lise_ les profilen du, så sr du det. Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 12. april 2008 Forfatter Del Skrevet 12. april 2008 syltragurk og kaviar har jeg spist, og det er namnam. kjempeglad for rare kombinasjoner!! :!: noe annet godt?? Lenke til kommentar
Catkin Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 Så ingenting jeg. Ville forøvrig holdt meg unna denne typen umm ostesmørbrød. Høres ut som en opplevelse jeg kan være foruten ^^. Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 12. april 2008 Forfatter Del Skrevet 12. april 2008 Så ingenting jeg. Ville forøvrig holdt meg unna denne typen umm ostesmørbrød. Høres ut som en opplevelse jeg kan være foruten ^^. som sagt, det er verdt forsøket. det verste som kan skje er jo at man ikke liker det Lenke til kommentar
j-- Skrevet 12. april 2008 Del Skrevet 12. april 2008 les profilen du, så sr du det. Sånn bortsett fra at det ikke står i profilen? Tror du har hatt et stort alkoholinntak i kveld, jeg syltragurk og kaviar har jeg spist, og det er namnam. kjempeglad for rare kombinasjoner!! :!: noe annet godt?? Jeg digga prim og sjokoladepålegg da jeg var liten. Det burde alle prøvd =D Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 12. april 2008 Forfatter Del Skrevet 12. april 2008 les profilen du, så sr du det. Sånn bortsett fra at det ikke står i profilen? Tror du har hatt et stort alkoholinntak i kveld, jeg syltragurk og kaviar har jeg spist, og det er namnam. kjempeglad for rare kombinasjoner!! :!: noe annet godt?? Jeg digga prim og sjokoladepålegg da jeg var liten. Det burde alle prøvd =D prim er bra. men sånne søte ting er jeg ikke så glad i. Lenke til kommentar
Lise_ Skrevet 13. april 2008 Forfatter Del Skrevet 13. april 2008 Eventuelt kaste opp. =( foreksempel Lenke til kommentar
toazty Skrevet 13. april 2008 Del Skrevet 13. april 2008 promillen min er nøykatig 3,2 og jeg er 23, og dette var HELT for jævlig ! skam deg for å legge ut noe slikt! Lenke til kommentar
faust_ Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 (endret) Ostesmørbrød er konge, men man skal igrunn vokte seg litt for å bråke med klassikerene. Her er en enkel og grei oppskrift som jeg trykker trynet med nesten daglig. - Godt brød. Her kan man bruke nesten hva som helst, men man får best resultat med den mer fiberrike enden av vanlig hvitt brød. Langebrød funker utrolig fint. Jeg er hekta på en variant som blir solgt under navnet Juliusbrød. Bilde av ape på og greier. Dere ser tegninga her - God ost. Dette er kanskje det viktigste poenget. Man må ha en ost som ikke bare smaker slik man vil ha den, men som også oppfører seg noenlunde pent som varm. Jeg for min del foretrekker Jarlsberg, men man kan godt bruke annet, evt. blande. Av og til bruker jeg halvparten Jarlsberg og halvparten bøffelmozarella. - God sennep. Viktig viktig! Søtsennep eller pølsesennep bør unngås, det smaker bare feil. Jeg er heller ikke en fan av særlig grov sennep, men her er man på personlig smak. Det viktigste er å få litt skarphet i godsakene, og sennep passer tradisjonelt godt til skinke, som jo er hovedbestanddel nr. 2 i et godt ostesmørbrød. Selv bruker jeg mest Slotts, siden den smaker utrolig godt og kommer i et praktisk glass man kan gjenbruke senere. - Skinke. Ingen ostesmørbrød er særlig gode uten skinke. Her har man igjen tonnevis av valg, alt etter personlig preferanse. For min del blir det mest løvtynn pepperskinke, men vanlig kokt skinke er også utmerket. Det viktigste her er kvalitet, at det ikke er noe usmak eller slikt i den. Stable alt sammen.. Skive->ost->sennep->skinke->ost->skive. Smør er valgfritt, enten inni eller på utsiden. Man kan også med fordel ha på enten grillkrydder eller gastromat. Press det i en smørbrødgrill til det er passe stekt på utsiden og sleng det på en tallerken sammen med en frisk salat. Trenger ikke være fancy. Gode salatblader, reddiker (funker fint til all feit mat), kanskje noe agurk. Serveres med vann eller en god øl. Endret 14. april 2008 av FauSt_ Lenke til kommentar
theoriginalAidskake Skrevet 14. april 2008 Del Skrevet 14. april 2008 ...eller promillen. Haha! Fantastisk! Det særeste jeg spiser er gulost med bringebær syltetøy. Men et sted går grensa. =P Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå