Gå til innhold

Visning i full HD - viktig framtid?


Anbefalte innlegg

Sony er den eneste kameraprodusenten som markedsfører "visning i full HD" som en viktig funksjon i digitalt speilrefleks- og kompaktkamera. Vurderer å kjøpe Olympus E3 men har nylig kjøpt en full HD Sony Bravia TV. Tenker at vi må endelig begynne å bruke full HD visning og Sony alfa700 ville gitt denne muligheten. Er det viktig? Skal man satse på visning i full HD i digitale kameraer? Har andre kameraprodusenter samme funksjon å tilby? Er dette en framtid? Hva synes dere erfarene og kunnskapsrike?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sakset fra en annen side.

 

...High Definition visning (full HD). Som du sikkert vet er full HD-oppløsning så vidt over 2 megapiksler, så det er ikke noe å skryte av i denne sammenhengen. Dette har med optimal skarphet ved TV-visning å gjøre, og ved hjelp av spesialkabler (RGB - ekstrautstyr) skaleres bildet til 1080P på TVen dersom den støtter denne oppløsningen (1920 x 1080 piksler)...

 

Dette handler vel egentlig mer om å markedsføre produktet sitt på en måte som får forbrukere til og tro at kamerat (som de eneste i klassen) klarer og leverer "HD kvalitets bilder".

Det at kameraet kan ved hjelp av kabel skalere bilde opptimalt til visning i full HD, bør ikke være argument for valg av kamera.

Endret av C-angel
Lenke til kommentar

Jeg har nylig kjøpt et nytt Sony H3 til min sønn (12) for at han skulle lære å fotografere. Dette kamera har mulighet å ta bilder i forskjelige størrelse bl.a. 16:9 HDTV bildeforhold.

Vi har tatt blider i de forskjelige størrelsene og deretter vist dem direkte på vår nye full HD Sony Bravia. Det var bare bilder i størrelse 16:9 som ble vist helt perfekt i sin helhet. De andre bildene måtte manipuleres for å bli vist på full skjerm og da var de også en del amputert. Det var irriterene å få sett amputerte hoder, armer og bein. Jeg hadde da endelig fått bedre samvittignet etter innkjøp av den nye TVen ved å se at full HD TV kan brukes til noe likevell.

Har speilreflekskameraer av andre produsenter enn Sony mulighet for 16:9 bilder og visning i full HD?

Er det noen som setter pris på full HD visning i kamera?

Lenke til kommentar

Tja. Hjemme hos deg selv kobler du vel helst selve laptop'en til tv'en. Da spiller det jo null rolle om kameraet støtter HD eller ei. Men om du er hos noen venner og skal bruke kameraet til å vise frem bildene du nettopp tok, så får du altså full HD med Sony dersom de har en tv som støtter det.

 

Høres ut som en utrolig teoretisk måte å velge et kamera over et annet. Prøv heller å holde dem i hånda og titte i søkeren, og se om det er noen forskjell. Husk at de vil etterhvert bruke søkeren mer enn skjermen når du tar bilder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...