Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskina fryser - mulig harddisk feil?


Anbefalte innlegg

Sitter her på en nokså gammel maskin (kjøpt november 2003) som har fungert feilfritt opp til nå. Det som har begynt å skje i det siste er den uten forvarsel eller feilmelding fryser helt Win98 stil (aldri opplevd dette i XP). Det virker som om det skjer når maskina henter data fra harddisken. Det begynte med at jeg skulle overføre en god del filer fra en laptop gjennom en kryssa nettverkskabel, men midt inni operasjonen låste den seg helt. Etter en formatering gikk det greit, men da begynte det å skje f.eks. når jeg lasta ned en del samtidig, eller skulle åpne forskjellige filer. Jeg tenkte at det muligens kunne være et virus, så jeg kjørte NOD32 virus scan. Helt på begynnelsen står det i loggen at "Error occurred while scanning MBR sector of the 2. physical disk. Error reading sector."

 

Jeg har kjørt Prime95, Memtest osv men får ingen feil. Kjørte også HD Tach, men der kom det heller ikke noe feilmelding. Jeg har hørt om en HDD test i Everest, men fant den ikke.

 

Maskina består av:

Intel P4 3GHz Northwood

MSI 865PEM2-ILS

2x512MB Apacer DDR1 PC3200

Club3D Geforce 6600GT AGP

Samsung SP1614N 160GB IDE

 

Jeg regner med at noen har opplevd dette før, eller har erfaring med det, så jeg håper noen kan hjelpe meg.

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Let opp HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters

 

Opprett en ny DWORD-verdi og kall den CrashOnCtrlScroll og sett den til å være 1

 

Da kan du prøve å kræsje maskinen manuellt neste gang den fryser ved å trykke Høyre Ctrl og Scroll Lock to ganger. (Altså Høyre CTRL+SCROLL LOCK+SCROLL LOCK)

 

(Du må forresten restarte maskinen for at endringe skal bli effektive)

Endret av fenderebest
Lenke til kommentar

Aha! Men hvor finner jeg så det "dumpete" minnet :blush: Jeg overrasker meg selv over hvor grønn jeg er med software. Det er på hardwaresiden jeg alltid har oppholdt meg...

 

Det viser seg forøvrig at jeg ikke har en "Scroll Lock"-knapp på tastaturet, er det en annen tast jeg kan binde i stedet?

Lenke til kommentar
Aha! Men hvor finner jeg så det "dumpete" minnet :blush: Jeg overrasker meg selv over hvor grønn jeg er med software. Det er på hardwaresiden jeg alltid har oppholdt meg...

 

Det viser seg forøvrig at jeg ikke har en "Scroll Lock"-knapp på tastaturet, er det en annen tast jeg kan binde i stedet?

 

Minnet blir dumpet til c:\windows\minidump---se guiden min ovenfor for mere info.

 

Ingen scroll lock knapp? Er du helt sikker på det?...Hmm har aldri vært borti et tastatur uten Scroll lock såvidt jeg kan huske...hmm dessverre kan man ikke bruke en annnen tast :hrm:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har akkurat samme problemet, bare at min er ganske ny. Jeg prøvde kanskje å sjekke om vi hadde no felles hardware, men nei. Bygde min selv for 1 uke siden. Noen ganger klikker den i spill, eller bare rett og slett når jeg surfer. Andre ganger kan den stå på i flere dager uten å gjøre noe som helst. Først så trodde jeg det var Firefox som ikke funka på 64bit, men det var det ikke. Alle tester (Prime95, Memtest, HDDtune, CHKDSK) viser feilfritt resulttat.

Endret av Albatron
Lenke til kommentar

Har noen av dere opplevd at når dere etc skrur av PC-en for kvelden, så når dere skrur den på dagen derpå, så frysern med engang den kommer inn i windows? Skjer med meg hver gang se. Skjedde en gang at jeg måtte formatere pga den frøs med engang, så kom jeg ikke inn i windows da jeg reboota rett etterpå.

Lenke til kommentar

Selv om ikke man får til å dumpe ut en minidump ved Ctrl+SL+SL når maskinen fryser kan faktisk dette være nyttig og vite.

 

Det skal nemlig rimelig mye til for at denne kombinasjonen ikke fungerer og dette skyldes som regel utelukkende problem med maskinvare.

 

Dermed kan det være nyttig og kjøre gjennom noen tester for maskinvare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...