Gå til innhold

Vil ha utenlandske flagg på 17. Mai


Flaggbruk 17. mai  

644 stemmer

  1. 1. Mener du mennesker selv skal få velge hvilket flagg de vil gå med på 17. mai?

    • Ja, og det plager meg ikke om man velger et annet enn det norske.
      128
    • Ja, men det vil plage meg om de velger et annet enn det norske.
      109
    • Nei, andre flagg enn det norske (og mulig samiske) bør være forbudt å bruke på 17. mai.
      394
    • Vet ikke/ingen formening.
      13


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Utifra debattforum skulle man tro at norsk innvandrerforum hadde foreslått at norske flagg ikke skulle brukes i 17. mai toget. Jeg hadde skjønt alt oppstyret dersom det var snakk om at en gjeng godt voksne uniformerte innvandrere skulle marsjere en plass med sitt lands flagg på nasjonaldagen, men her er det stortsett snakk om barnetoget i Oslo hvor det uansett vil være et meget stort flertall av norske flagg.

 

Jeg tar meg og den frihet å sitere litt fra grunnlovens to første paragrafer.

 

Kongeriget Norge er et frit, selvstændigt, udeleligt og uafhændeligt Rige.
Alle Indvaanere af Riget have fri Religionsøvelse.

 

Fokuset er uten tvil på frihet i de første paragrafene av loven vi feirer. Hvorfor vi da skal nekte noen barn som bruker flagg fra sitt hjemland, ikke for å demonstrere eller spre et politisk budskap, men fordi de fortrekker det flagget. Kanskje kan det være fordi de føler mer tilhørighet til sitt hjemland, noe de skal få lov til for i Norges bursdagsselskap er alle invitert, vi er tross alt et fritt og selvstendig rike.

Hva har religionsfrihet med dette å gjøre?

Og jeg føler meg heller ikke så veldig fri i Norge, så hva legger man i et fritt land?

 

I mine øyne er ikke norge et fritt land.

Lenke til kommentar

Hvorfor har ingen stilt spørsmål ved måten avstemningen er formulert på? Den er jo åpenbart farget av den ene siden?

 

Bedre med: Vil du ha utenlandske flagg i 17. maitoget?

 

Ja

Nei

Vet ikke

 

Slik det er nå kan folk la være å svare alternativ to fordi det står (Og mulige samiske)

 

Selv mener jeg at bruken av samiske flagg burde være lov fordi ”sameland” er en del av Norge. Pakistan derimot, er ikke en del av Norge, og ekspakistanere med norsk statsborgerskap er norske.

 

De to blir altså ikke sammenlignebare.

Lenke til kommentar
Hva er det egentlig du prøver å si? Hva i alle dager har lenken med FrP å gjøre? Hvem her inne har nevnt noe liknende av at alle som er imot at det skal bæres andre flagg er trangsynte FrPere?

Myagos gir uttrykk for at det jeg skriver tyder på at jeg må være VGD-bruker, og sannsynligvis Frp-mann. Hva lenken hadde med mitt innlegg å gjøre er fortsatt uklart for meg, men så vidt jeg kan skjønne må det ha vært noe i retning av: "Du kan ta det helt med ro, barnetoget vil uansett ikke bli fullt av pakistanske og somaliske flagg."

 

Angående ditt siste spørsmål: Jeg synes flere ganger å ha kommet over kommentarer fra dem som er for ikke-norske flagg hvor det antydes at dette handler om inkludering og vidsyn, at 17. mai først og fremst skal være en festdag for alle som vil være med og ikke nødvendigvis må dreie seg om Norge. Velmenende pjatt, spør du meg.

 

Jeg har da aldri kalt deg for FrP-mann, ikke at det er en fornærmelse å være det, siden jeg er det selv. :)

 

 

Jeg leste feil på innlegget ditt, jeg trodde du kalte alle som var imot forslaget for trangsynte, fremmedfientlige og gammeldagse FrP-ere. Så jeg legger meg flat og beklager for min hastige skumlesing. :)

 

Slike fornærmelser er veldig vanlige på VG-Debatt og en av grunnene til at jeg ikke bruker forumet. Brukerne her er vanligvis mye mer hyggelige mot hverandre, uansett hvilket parti dem kommer fra.

Endret av Myagos
Lenke til kommentar
Hvorfor har ingen stilt spørsmål ved måten avstemningen er formulert på? Den er jo åpenbart farget av den ene siden?

 

Bedre med: Vil du ha utenlandske flagg i 17. maitoget?

 

Ja

Nei

Vet ikke

Med denne spørsmålsstillingen fanger du jo ikke opp forskjellen på de som vil forby ikke-norske flagg og de som ikke vil forby ikke-norske flagg, men som mener at det er mest naturlig at alle flaggene som skal brukes i 17.mai-toget bør være norske.

 

Det blir "like ille" å spørre: "Vil du forby utenlandske flagg i 17. maitoget?"

 

Mitt svar på begge disse spørsmålene er forøvrig "Nei, men ....."

 

Hvis vi skal begynne å innføre forbud mot den ene og den andre ytringen, så er vi virkelig i ferd med å bli "den siste Sovjetstat" .... Men, nasjonalismen står sterkt blant gammel-kommunistene i Russland også. Går man langt nok til venstre, så befinner man seg plutselig langt til høyre.

 

Noen har nevnt at ikke-norske flagg på 17.mai blir like dumt som RBK-flagg blant kanarifansen eller som å pynte med påskekyllinger til jul.

 

Ja vel, det kan man mene, men det er da ingen som har foreslått å forby noen av delene av den grunn?!

Lenke til kommentar

Herregud, dette er piss.. Det er Norges nasjonaldag, og vi feirer grunnloven vår og NORGE, ikke alle andre land.. Dette er jo en fin måte for innvandrere å integreres på; bære det norske flagget på Norges nasjonaldag..

 

Til og med mange innvandrere har skrevet i lokalavisa her og sagt at de ikke en gang har vært inne på tanken om å bære et annet flagg enn det norske. Og på nyhetene ble en liten innvandrer-gutt på 11 eller noe intervjuet, og han sa noe som at "Er dette virkelig noe å krangle om inne på stortinger?". Han skulle bære det norske flagget...

 

For en evig tåpelig debatt dette egentlig er!

Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt enig i at det er tåplig t dette er en debatt. Hvorfor ikke la folk gjøre som de vil? "Problemet" med utenlandske flagg er minimalt uansett, som jeg nevnte tidligere, jeg kan skjønne at noen syne det er litt underlig, at noen klarer å hisse seg så voldsomt opp over noe slikt er derimot noe jeg ikke forstår.

 

AtW

Lenke til kommentar

Ja, jeg sier meg skyldig i å hisse meg opp overdrevent mye egentlig.. folk får gjøre som de vil, er bare jeg som har latt meg selv bli slukt av media og andre instanser sin vinkling når det gjelder slike ting. Og fordi jeg er redd for Norges fremtid når det gjelder sånt, men det er vel ikke helt rasjonelt egentlig når jeg tenker meg om..

 

I surrender.. *vifte med det hvite flagget*

Lenke til kommentar

Jeg vil bare spør dere som mener at man burde ha andre flagg en norske flagg i 17 mai toget.

 

Hvorfor er det at vi feirer 17 Mai? Er det for tolleranse for andre kulturer, individuelle perosner eller noe annet? For i mine øyne feirer man 17 Mai for å feire Norge som selvstendig land og da mener jeg det blir respektløst å ha andre flagg i 17 mai toget.

Lenke til kommentar

Vi feirer 17. mai for å ha vunnet vår fridom, for å kunne gå i gatene, fri fra forbud mot nasjonalhevdelse, og forenes i de verdier som Grunnloven representerer. Det var dette Wergeland kjempet frem, og det så til de grader bekreftet 17. mai 1945, etter 5 år uten friheten til å vise nasjonalsymboler.

 

17. mai representerer altså det motsatte av å nekte folk å vise nasjonalsymboler. Spørsmålet burde ikke være hvorvidt det skal være lov å gå med nasjonalsymboler i Oslos gater den 17. mai. Den friheten har vi nemlig allerede vunnet, og ingen kommunalt oppnevnt 17.mai-komité har noe med å regulere dette.

Lenke til kommentar

Bruk av andre flagg får det til å virke som om personene ikke vet at det er frigjøringen av Norge som feires. Vi burde samles som nasjon og bruke norske flagg. Vi burde uttrykke at uansett hudfarge og avstamning så er vi samlet som nasjon.

 

Jeg synes også at det er direkte upassende om folk skulle finne på å bruke tyske flagg, bare for å sette det litt på spissen.

Lenke til kommentar

Synes folk skal gå med norske flagg, det er Norge vi feirer. Jeg skal ikke nekte noen å bære noe annet, men jeg hadde blitt litt støtt hvis noen gjorde det, folkedrakter er en annen sak, der er det fritt fram for min del!

 

Edit: Fikset liten "n".

 

Et tankekors: Tror ikke du hadde vært populær hvis du flagget med svensk flagg på 17. mai 1906 f.eks. Eller et tysk flagg 17. mai 1945.

Endret av Torinogut
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...