Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Stygg kropp = Lav menneskeverdi?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

My naivitet og ignoranse når det gjelder forhåndsdømming pga. utseende.

 

ALLE forhåndsdømmer (noe som er impliminert i grunnleggende psykologi hos mennesket). Hvis man ikke tiltrekkes til ren fysikk er det mange andre faktorer som; klær (besmykning), rase/etnisitet, posur, etc.

 

Dette er noe som skjer i 99 % av all menneskelig kommunikasjon og det sies at man bedømmer et menneske i løpet av de 2 første sekund i deres nærver. Sant skal sies at man evt. kan endre holdning/mening om et menneske etter en samtale pga. felles interesse, god kjemi osv, men førsteintrykk av folk er fakta.

 

Det å evaluere mennesker hver gang (ut i fra fysikk) som man omgis med ofte, er derimot litt mer uvanlig. Det du beskriver er mest sannsyneligvis et resultat av ekstern påvirkning (venner, miljø rundt deg, nettverk, media, interesser osv. og muligens hormoner?? :p hehe) Hvis dette er noe som plager deg er jo første steget å bli bevisst på det (noe som du er). Prøv evt. å snakk med noen du ser på som er mindre fysisk attraktive men kul. Fult mulig dere kommer flott overens og slike ting kan kanskje hjelpe for kroppsfokuseringen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle er sånn som du beskriver veldig bra over, -Zoso-. Men, til slutt (forhåpentligvis) går det opp et lys for en, og man klarer til en hvis grad å ignorere dette førsteinntrykket. dessverre gjelder dette ikke alle. Prøv heller å tenke "greit, jeg tror den person er ditt og datt pga utseende, men jeg vil allikevel prøve å bli kjent med personen".

Lenke til kommentar

Er selv ganske kroppsfiksert siden jeg driver med litt seriøs hobbybygging, vil ikke kalle det kroppsbygging siden jeg forbinner dette med folk som stiller.

 

Har selv det mange kan se på som en bra kropp, men likevel dømmer jeg ikke andre etter kroppen deres eller utsende for den grunn (utsende gir jo en et bra førsteinntrykk, men er ikke dødsviktig) kunne ikke brydd meg mer om en kompis hadde 45cm overarmer eller 30cm eller om en jente hadde 36DD eller flatbrystet så lenge personen er hyggelig.

 

Selvfølgelig er det finere å se på en fin kropp, men dømmer ikke andre etter kroppen. Synes du burde ta deg sammen og slutte med all kroppsdømmingen.

 

Du kan f.eks øve deg på å reagere når disse tankene kommer inn og prøve å endre disse tankene til noe positivt istedet. Kan ikke tro at alle denne dømmingen av kropp er helt sunt.

Lenke til kommentar

Det å dømme noen etter utseende gjør ikke jeg, jeg forhåndsdømmer gjerne en person utifra hvordan de oppfører seg og hva det første de sier er.

 

Eneste grunnen til det, er vell at jeg ser ikke på meg selv som noe vakker.

Jeg liker ikke meg selv i det hele tatt, derfor har jeg mer kjærlighet til menneskene rundt meg.

 

Folk sier at jeg er søt og fin, men jeg tror aldri på dem. For jeg har ett par kilo for mye å bære på, derfor blir jeg aldri fornøyd. Kjæresten min synes "selvfølgelig" at jeg er vakrest i verden, det setter jeg jo pris på. Selv om jeg er veldig idiotisk og sier teiten ting til han når han gir meg komplimenter.

 

Men mitt poeng er, hvorfor skal man dømme folk ut i fra hvordan de ser ut ?

Jeg mener at alle er like mye verdt, man må bare lære dem å kjenne først. Det er nok det de fleste glemmer før de dømmer noen, jeg har gjort den feilen selv noen ganger. Men jeg har aldri angret på de valgene jeg har gjort når det kommer til dømming av menensker. For jeg lar dem alltid "forsvare" den de er, for jeg er veldig opptatt av hele personens historie. Jeg kunne aldri klart å bare gitt faen i alle som er "stygge", for i mine øyne kan de være like gode venner og kjærester som de som er "perfekte".

 

Alle dreiv og masa om at typen min ikke var noe fin, eller at han ikke var noe for meg. Men nå, etter de har fått møtt han mange ganger. Blitt kjent med han, og merket hans gode aura. Så har de endret en rask mening, nå sier alle at han er utrolig snill. For han er det, det er det som betyr noe for meg, og den måten han får meg til å føle meg på. Kunne aldri tenkt meg noen "perfekte", for han er PERFEKT. Akkurat som han er, for alle har sine mål på perfekte mennesker. Men det endrer seg lett når du finner noen som får deg til å føle deg helt fantastisk. Og når du får mange nye venner, som gir deg mange fler opplevelser og bare kan le med deg og ikke av deg. Jeg liker alle menneskene rundt meg, alle har så mye å by på. Hadde jeg hatt sjangsen til det, skulle jeg blitt kjent med alle sammen, for alle kan gi deg så mange opplevelser.

 

POENGET: IKKE DØM FOLK UT I FRA UTSEENDET. : ))

Lenke til kommentar
Det å dømme noen etter utseende gjør ikke jeg, jeg forhåndsdømmer gjerne en person utifra hvordan de oppfører seg og hva det første de sier er.

Er det noe bedre? Du utsetter jo bare forhåndsdømmingen noen få sekunder. Men forhåndsdømming blir det uansett og det er vel det vi prøver å unngå?

 

Resten av det du skriver synes jeg er bra.

Lenke til kommentar

Utseende gir meg et førsteinntrykk, men når jeg er blitt mer kjent med personen spiller det ingen rolle.

 

Men for meg er utseendet mye mer hva du gjør med det du har, enn hva du har. Et perfekt ansikt og perfekt kropp hjelper lite om kroppsholdning er elendig og klær er fra år 2000 f. kr.

På samme måte vil en god kroppsholdning veie opp, og vel så det, for noen som ikke har perfekt kropp.

 

Noe jeg har observert er at kanskje det viktigste for et pent ansikt er hvordan du bruker det. Det viktigste for en pen kropp er kroppsholdning, gange, positur og alt det der.

Lenke til kommentar
Det å dømme noen etter utseende gjør ikke jeg, jeg forhåndsdømmer gjerne en person utifra hvordan de oppfører seg og hva det første de sier er.

Er det noe bedre? Du utsetter jo bare forhåndsdømmingen noen få sekunder. Men forhåndsdømming blir det uansett og det er vel det vi prøver å unngå?

 

Resten av det du skriver synes jeg er bra.

 

Tusen takk (:

 

Kritikk for at jeg sier jeg utsetter forhåndsdømmingen er på sin plass.

For jeg skal aldri hevde at jeg er noe beder, men jeg dømmer ingen ut fra hvordan de ser ut.

Lenke til kommentar

Jeg liker pene jenter.

Når jeg er på fest prøver jeg meg på de pene jentene, veldig skjeldent de mindre pene (les: aldri). Føler jeg meg pill råtten av den grunn? Nope.

Liker å snu meg etter fine damer på gaten jeg, gjør livet mindre kjedelig!

 

Jeg hadde ikke likt å være sammen med noen som ser ut som et tyttebærtroll, jeg må jo strengt tatt føle meg tiltrukket både seksuelt og emosjonelt.

Lenke til kommentar

Alle har jo til en hver tid et inntrykk av andre personer, og før man har snakket med en person er jo utseendet det eneste man har å gå etter.. Jeg vil også gå så langt som å si at det er visse trekk ved utseendet til folk som kan gi en indikasjon på hvordan den personen er. Da mener jeg ikke bare om h*n har et pent/stygt ansikt eller er tynn/feit, men alt mulig ved utseendet, som f.eks klær, hår, holdninger osv. Det går jo f.eks som regel ann å se på en person om h*n er utadvendt eller innadvent.

 

Det er ihvertfall min oppfatning, og jeg mener at man kan vurdere folk akkurat så mye man vil, så lenge det ikke holder en fra å prøve å bli kjent med personen. Jeg vurderer utseendet både på gutter og jenter, både etter hvor attraktive de er (når det gjelder gutter så er det riktinok som regel pga mitt heller labre selvbilde), og hvilken type person de er, men det kan endre seg drastisk etter at jeg har snakka med dem.

Endret av Machius
Lenke til kommentar

Jeg anser forhåndsdømming som et avgjørende negativt personlighetstrekk. Jeg oppfatter det som at man da henfaller instinktivt og hjerneløst til impulser, og føler trygghet i å vise avstand og lukkethet. Helt motsatt av hva jeg søker hos andre. Det er skuffende å registrere at mange ser ut til å ha et stort behov for gjenkjennelighet og rutinemessig forutsigbarhet. Derimot blir jeg ofte veldig interessert i å bli kjent med personer som jeg merker er annerledes og som ikke forhåndsdømmer andre. Det ukjente og uforutsigbare er spennende! Det er det som er den viktigste drivkraften hos meg for å bli kjent med andre mennesker.

 

Når det er sagt, så innrømmer jeg at jeg også har tendenser til å dømme andre for tidlig. Tror det ligger dypt i meg, i hvertfall har jeg kjempet mot det omtrent hele livet og merker at jeg fremdeles må kjempe aktivt mot det når jeg møter nye mennesker. Men det blir heldigvis litt lettere etter hvert som tiden går og man får trening. :)

Lenke til kommentar

Men det er forskjell på forhåndsdømming og det å få et intrykk av en person.. Jeg vil si det er umulig å ha et 100% nøytralt syn på en person frem til du snakker med han/henne, såfremt det ikke er på telefon/over internett. Tross alt så er det en veldig liten del av kommunikasjonen mellom mennesker som foregår verbalt..

Lenke til kommentar

Eg er ei tynn flis. Trente noen år for å bli buff men endte mer opp med ein bruce lee kropp + eg er høgre og har lengre armer enn han hadde. So mange ganger er eg misfornøyd med pipestilk armer sjølv om eg kan være sterkere enn ein som er 90+, som ikke trener da hehe.

 

So dersom eg er misfornøyd med å være tynn. Synes andre her at tynne menn er styggt?

((eg synes ikke tynne menn er styggt, bare misfornøyd med at eg er))

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...