Gå til innhold

CPU-priser: tar det tid før de detter i pris?


fudun

Anbefalte innlegg

For noen dager siden dumpet amd og intel cpu prisene med noen prosent. Tar det tid før dette gir effekt i norske webshopper, eller er dette allerede kalkulert med?

 

Kan man forvente noen plutselig dumpinger, eller vil det bare sige sakte og ubemerket ned?

 

Driver og vurderer en xp2200+ eller 2500+ (barton). Akkurat nå er det ganske grei pris på begge, men litt kjipt å kjøpe for å så se prisene dumpe allerede før man har fått varene i hus...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

AMd XP CPUene har synket 100-200 kr den siste måneden på komplett....men viss du skal sitte og vente på at de synker noen kroner må du nok vente lenge...

 

sleng i ein ordre og kjøp prosessoren asap (as soon as possible = så fort som mulig)...eg har sjølv prøvd å studere CPU priser for å tene noen kroner...men har erfart at det ikkje er verdt det... :shrug:

Lenke til kommentar

Skal man best mulig ytelse i forhold til pris kjøper man nå XP1700+ til under 500 kr. En XP2200+ til ca 900 er også et godt kjøp. Prisen vil neppe halveres med det første.

 

Her er noen betraktninger i forhold til at prisene vil holde seg og ikke falle ytterligere:

- AMD tjener ikke penger og vil derfor neppe føre en aggressiv prisdumpingspolitikk. Til tross for lav pris klarer ikke Athlon å konkurrere med Celeron i lavprismarkedet, dvs. det er ikke prisen på athlon prosessorene det er noe galt med (i forhold til AMDs lave markedsandel på 15 %).

- AMD har ikke kommet med noen teknologiske nyvinninger som tilsier at dagens socket A prosessoren på kort tid kan ersttates (selv om athlon arkitekturen burde pensjoneres snart vs. P4)

- Den norske kronen er "i fritt fall". Det gjør at nettbutikkene må betale mer for samme produkt. Dette skulle tilsi prisøkninger på produktene.

 

Så løp og kjøp....

 

Men det er også andre momenter som taler for det motsatte:

-Overproduksjon av PCer. Produsentene har vært for optimistiske mht. vekst i PC-salget.

-Generell økonomisk nedgangstider. IT-bransjen sliter og vil derfor være mere kritisk ift. innkjøp av utstyr. En kontor PC i dag trenger egentlig ikke mer enn PII233 med 512MB RAM for å fungere tilfredsstillende.

 

Så sitt på gjerdet og vent (den som venter på noe godt....)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...