Gå til innhold

Normalt at CPU temp øker over tid? Idle/load


myhken

Anbefalte innlegg

CPU: Xeon 3210 @2.4 Ghz på 1.3v

CPU kjøler: Zalman CNPS9500 LED

HK: Asus P5E, X38

Kabinettet står åpent, begge sider er tatt bort, siden serveren har syv disker som lager MYE varme...

 

Temperatur på hovedkort = 32 grader. Alle temperaturer målt med Everest Ultimate ed.

 

Serveren min står på døgnet rundt hele året. Da jeg byttet hovedkort og CPU i begynnelsen av november i fjor lå idle temperaturen på ca 32-35 grader og load temperaturen på max 50.

Slik var det frem til nyåret. Så startet idle temperaturen å stige mot 40, og nå ligger idle temperaturen på 48-45-49-49 på de fire kjernene.

Load temperaturen kommer opp i max 69 grader, da er det 100% load på alle 4 kjerner med Prime 95 i 5 minutter.

 

Nå skal det sies at når jeg sier idle, så er CPU aldri på 0 %. Har fire Virtuelle pcer kjørende på serveren + selve serveren, så idle er alltid noe bruk. Idle blir vel ca 1-5% tenker jeg.

 

Er det normalt at temperaturen på cpuen vil øke med tiden, når pcen alltid står på? Eller bør jeg skru opp og legge på ny kjølepasta?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, temperaturen skal ikke gå oppover av seg selv.

 

Tempen skal etter påføring av pasta enten holde seg rimelig konstant i flere års tid, eller i tilfelle med noen avanserte pastaer faktisk gå ned en grad eller to over en periode på et par uker.

 

Hvis idle temperaturen din faktisk har gått opp 10celcius (altså gitt at du har målt korrekt under kontrollerte forhold), så er dette unormalt. Det er dog max load temperaturen du bør forholde deg til (den er dessuten enklest å måle nøyaktig). Idle temperaturen er jo uansett ikke farlig. Max load på 69c er i høyeste laget, dog ikke kritisk, men det ligger på et slikt nivå at du bør absolutt være obs på at det ihvertfall ikke går høyere.

 

Sjekk om du får samme temps i coretemp. Jeg er litt suikker på om everest også måler fra CPU-sensoren eller tar målingene fra hovedkortet.

 

SLik det er nå er det ingen reellt problem i grunn, men vær obs på om det går enda høyere, og i så tilfelle så annbefaler jeg at du sjekker mountingen av kjøleren din og gjerne monterer den på nytt (med ny kjølepasta. Husk å rense på riktig metode, se andre poster/guider her på forumet).

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Ok, jeg mente å huske at kanskje everest målte fra intern-sensoren også, så da stemmer det nok.

 

Hold øye med utvilkingen da, og remount om det blir værre, for hvis den økningen ikke kan skyldes på at målingene du har utført evt. har vært ukonsistente så er det ikke normalt at det øker slik.

 

Sjekk selvfølgleig også at det ikke er overdrevent mye støv i kjøleribben, siden et ekstremt tilfelle av støy kan forårsake noe slikt også. Om du har kabinettet på et teppe eller noe sånt så har den en tendens til å samle seg opp støv veldig fort.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...