Gå til innhold

Canon Ixus 70 vs Fujifilm Finepix F40fd


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter et kamera til hobby bruk. Turer, fester osv..

 

Har ikke så mye erfaringer med digitale kameraer, bortsett fra å ha eid noen dårlige for noen år tilbake.

 

Har da funnet frem til Canon Ixus 70 og Fujifilm Finepix F40fd. Kommer til å gå for en av disse.

 

Hvilket av disse ville du valgt og hvor?

 

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Skulle akkurat til å starta ein tråd med same namn og same spørsmål, men så fann eg denne! Men det var lite med respons her :(

 

Nokon som kan ta seg til å kanskje finna ut kva som dei meinar er best ?

 

Ser Fujifilmen får veldig bra skryt fleire plassar, det same med ixusen. Ixusen har optisk søkar noko fujifilmen ikkje har. Vil det ha noko særlig å sei på bildekvaliteten ? Andre fordelar og ulempar med kvart kamera?

 

Lest litt testar rundt om og det ser ut som dei står ganske likt.

Lenke til kommentar

Det er iallfall én ting som skiller F40fd fra både Ixus'er og det aller meste av annet av kompakte, og det er bildekvalitet i dårlig lys. Siden begrepet festkamera ofte kommer opp som et utbredt bruksområde mener jeg nettopp dette er vitalt for valg av kamera. Utendørs i godt lys er det meste helt greit. Du har selvsagt et poeng i at Ixusen du har blinket ut har optisk søker, men det har iallfall ingenting å si for bildekvaliteten (!), det handler jo kun om å a) spare batteri ved å ikke bruke LCD'en så mye og b) bruke optisk søker hvis det er så hinsides lyst/sol rett på skjermen at denne ikke er lesbar.

Men tilbake til F40fd. Det som skjer i dårig lys er at de fleste kompakte kjøres med mest mulig automatikk, herunder også valg av ISO-verdi. For uinnvidde er ISO-verdi tilsvarende gamle dagers filmbaserte kamera. Da valgte man høyere ASA som det het den gangen, om man ville ha mer lysfølsom film. Medaljens bakside var mer kornete bilder. I den digitale verden gjøres dette ved å øke forsterkningen av bildesignalet fra bildebrikken. Vi har da en mye mer markant bakside av medaljen, da bildestøyen ved økt ISO frembringer tildels store mengder støy/korn, særlig synlig på innebilder/kvelds/nattbilder. Dette er et generelt problem på de fleste kompakte, da de har en bildebrikke på ca. 1/10 av en brikke på speilrefleks.

Men Fujifilm har med sin Super-CCD-brikke gjort en genistrek som gjør den betydelig mer lysfølsom og mindre utsatt for støy. Selv har jeg et digert beist av et ultrazoomkamera, men som har samme lille bildebrikke som lommekameraene. Med det kan jeg glemme å gå høyere enn ISO 100. Jeg har også selv nettopp F40fd, og har med det tatt anstendige bilder helt opp i ISO 800, attpåtil noen høyere som går til nød, men som ikke hadde vært et tema med andre fabrikater. Se noen eksempler på min kameraside. F40fd har også en svært sterk hjelpelampe for autofokus, som rekker svært langt i mørket, hvilket også kommer godt med i mørke omgivelser.

Vel, da har jeg pratet litt varmt om den ene kandidaten, så kan Ixus-tilhengerne komme med gode argumenter for den andre. Men for bilder i dårlig lys er jeg spent på argumentene...

Endret av Manskow
Lenke til kommentar
Har no kjøpt meg F47FD og får håpa eg ikkje vert skuffa:D

 

Klarar knapt venta på at batteriet skal ladast opp!

 

Endelig noen som har svart på innlegget mitt :-)

 

Hva er dine erfaringer så langt med F40FD?

 

Er det evt. andre gode kameraer til ca. kr 2.000,-?

Lenke til kommentar

Har F47FD eg då vel å merka men er i grunn mykje positivt:D

Fint å sjå på, tek bra bilder til den prisklassen føle eg i alle fall. Ville nok kanskje gått for F40FD då den er litt billigare, og har 1 mp mindre.. Virka som 47en burde hatt litt mindre mp då den ikkje klara å få dei heilt klare alle..

Men elles e da berre bra!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...