Gå til innhold

Hvordan fikse forsvunnet lyd fra et par kanaler på forsterker?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har en halvgammel forsterker jeg kjøpte en 6-7-8 år siden som passer perfekt til min bruk, men for et par uker siden oppdaget jeg da jeg koblet opp 5.0 at den ene bakkanalen kom det ikke lyd fra. Videre sjekking viste at B-speakers kom det heller ikke lyd fra. Det er altså lyd i A-1, A-2, S-1 og Center, men ikke i B-1, B-2 eller S-2. Mitt spørsmål er så om dette er noe jeg enkelt kan fikse selv? Er det f.eks god sjanse for at det kun er en sikring som har gått? Debugging jeg kan gjøre med et multimeter?

 

Her er forsterkerens manual:

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...Modelnr=vsx-609

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det bare er en sikring er det jo ikke noe problem, det kan stort sett alle klare å bytte.

Men det er sikkert en kondensator eller et annet "punkt" som har gått i stykker med tiden.

 

Du må nok bare måle deg frem til det stedet hvor du slutter å få strøm, og bytte ut den komponenten som stopper signalet med en lik, eller så lik som mulig.

Lenke til kommentar

Aner ikke. Da jeg fikk det problemet på det anlegget jeg hadde, (som var modent for utbytting uansett), så kjøpte jeg meg ny stereo i stedenfor å prøve å fikse det.

 

Men jeg ville startet feilsøkningen ved en av de utgangene som det ikke er lyd i, eller eventuellt ved en felleskomponent for alle utgangene som det ikke er lyd i.

Lenke til kommentar

Jeg kan selvsagt kjøpe ny forsterker, "problemet" er bare at jeg uansett ikke har mulighet til å bruke det skikkelig ( hybel med mange naboer ) så om jeg kjøper en 7x100W eller hva en brukbar forsterker i dag gir vil jeg uansett bare bruke hodetelefonutgangen 80% av tiden, A-høytalerne 15% av tiden og 5.0 de siste fem prosentene.

 

Da overlever jeg heller uten bakhøytalere og tar B-høytalerbyttingen manuelt.

 

Takk for svar forresten.

Lenke til kommentar

Med "brukbar" tenkte jeg egentlig mer på tilkoblinger enn watt. A og B stereo speakers, surround (minst 5.1), skruterminaler, minst to optiske innganger, minst én digital coax inngang og minst én digital utgang ( helst optisk, men kan være coax ), minst to analoge innganger samt én analog utgang og headset jack på fremsiden er førstekravene.

 

Disse kravene sender meg nok opp i omtrent 4500,- klassen hvor vi sikkert i dag ligger på 7x100 hvor det selvsagt ikke er snakk om konstante RMS-watt, men likevel kraftig nok til å drive mitt mer enn høyt nok. Denne er tilkoblet for øyeblikket to og senere tre datamaskiner jeg bytter mellom ( med digitalkabler ), så kinoytelse er ikke nødvendig.

 

Kjenner du til billigere forsterkere som dekker kravene mine kanskje?

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar

Vel, du har NAD T744 som er satt ned fra nesten 4000kr.

Den har ikke analog flerkanalsinngang tror jeg, men den har plenty av stereoinnganger. Jeg vet ikke helt om den har noen utgang, men jeg tror den har en i form av pre-out. (vet ikke om den fører 5.1 signal eller bare stero ...)

Du vet selv best hva du er ute etter, så du kan jo se selv ;)

Lenke til kommentar
Vel, du har NAD T744 som er satt ned fra nesten 4000kr.

Hmm, det virker som en veldig brukbar reciever til overlevbar pris. Og om jeg kjøper den kan jeg splitte alle digitalkablene ut fra de to/tre maskinene til begge forsterkerne og kjøre to lydkilder på en gang til høytalere/headset eventuelt front-/bakhøytalere. Takk for tips, om dette blir aktuelt lager jeg nok en tråd her forumet om denne eller alternative modeller.

 

Har du sjekket alle tilkoblinger for korrosjon? Har du skrudd den opp og sjekket alle kretskort o.l. for korrosjon? Er vanlig at en forsterker får litt belegg på kontakter og koblinger når den står en stund uten å bli brukt.

Jeg har ikke gjort noen feilsjekking enda. Hvordan identifiserer jeg korrosjon? Grønne merker på kobber og sølvfarget på jern? Kan du gi et eksempel fra google image?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...