Gå til innhold

Bruke penger: Marantz + b&w


Anbefalte innlegg

Hepp folkens.

 

Nå er det på tide å la mine gamle høyttalere pensjonere seg.

I den anledning har jeg IGJEN sett på nye høyttalere.

 

Har allerede en Marantz SR 7500 som jeg kommer til å bruke videre.

 

Har sett litt på disse høyttalerne:

 

Høyttaler - Gulvhøyttaler | Hi-Fi Klubben: B&W CM7 Høyttalere

Høyttaler - Stativhøyttaler | Hi-Fi Klubben: B&W CM1 Høyttalere

Høyttaler - Senterhøyttaler | Hi-Fi Klubben: B&W CMC Senterhøyttaler

 

Hva syns dere om denne kombinasjonen? Noen innvendinger?

 

Har allerede vært å hørt på settet på hifiklubben men jeg vet ikke hvordan de vil spille på min forsterker. Skal ta med meg forsterkern og teste.

 

Skal ha høyttalere både til musikk og film

Hører forsåvidt på det meste:

-blues

-elektronisk

-rock

-litt rolig

-klassisk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

B&W er en allsidig høyttaler, så til ditt bruk er det et god valg å gå for B&W.

Subbene deres er ikke helt til å skryte av synes jeg (av de tre jeg har hørt var det bare PV1 som var god, men til gjengjeld var den veldig god), men det kan hende jeg har fått demonstrert i dårlige omgivelser, noe jeg har på følelsen av at jeg har.

 

Høyttalerene derimot er noe helt annet. CM-serien har ikke så veldig mye bass, men spiller litt "penere" og har et litt mer stilfullt utseende. 600-serien gir nok mer "bang for the bucks", så hvis du kan leve med 600-designet, så tror jeg du kan spare inn litt penger og få en fyldigere og litt mer leken lyd. Det tenker jeg du kan ha godt av, særlig til film. (En subwoofer vil gjøre mye av den samme nytten)

 

Men siden du skal bruke så mye penger, så ville jeg også kikket på Dalis Ikon serie. Den er mer lettdreven, og spiller i og for seg ganske godt. Eventuellt har du også Suite serien, som er litt som B&Ws CM-serie i forhold til Dalis Ikon serie, som kanskje vipper litt mellom 600 og 700-serien.

 

Jeg synes forskjellen mellom Dali og B&W for det meste ligger i dynamikken. Dali virker å ha litt mer dynamikk og en litt annen type bass enn B&W, mens diskanten er litt lysere og ikke fullt så avslørende som B&Ws nautilus diskant.

 

På din Marantz forsterker tror jeg at B&W kan bli litt kjedelig. B&W er egentlig ganske nøytrale høyttalere, og Marantz er vel ikke den mest spennende på filmlyd?

På musikk derimot, vil du nok få et ganske korrekt og avslappet lydbilde.

 

Hør for all del på CM høyttalerene med din forsterker, men det er veldig lurt å høre på andre ting, slik at du har noe å sammenligne med. Selv har jeg B&W og digger designet, lyden og den fantastiske diskanten; men jeg må inrømme at Dali låter mye "morsommere", i alle fall i butikken ...

Jeg anbefaler deg å se på Ikon serien fra Dali, hvis du liker designet. Hvis du kjøper Ikon 6, 2 og Ikon Vokal 2, så kommer det deg på nesten 5000kr mindre enn for CM høyttalerene. Og da kan du kjøpe en subwoofer, som virkelig vil lage liv både på film og musikk.

Ikon subben er faktisk en ganske god sub, men prisen er også deretter, nemlig 6500.

En Ikon 5.1 ble kåret til beste anlegg mellom 7000 og 70 000 kr mener jeg å ha lest, men jeg husker ikke hvilke høyttalere som ble brukt eller hvem det var som hadde skrevet det ..

 

En subwoofer vil tilføre bluesen et veldig godt driv, elektronisk musikk dypbde og punch, rocken slagkraft og tyngde, den rolige musikken roen (ja, faktisk), og den klassiske musikken vil få tilført realisme i perkusjon og i de store strykerinstrumentene.

En subwoofer er nesten en nødvendighet om du vil ha en virkelig god opplevelse, men ingen subwoofer er bedre enn en dårlig!

 

Heldigvis får du pakkepris når du kjøper så mye :D

Lenke til kommentar

er pakkepris jeg går for. Må si jeg liker cm mer enn 600. mest pga av designet. høyttalerne må ha høy waf for å si det sånn. hehe.

Pluss at de må ha mellomtone. Det er det bare DM683 og CM7 som har.

 

Har sett litt på dali også. selv om de er bra er jeg ikke helt overbevist.

 

Vel. om høyttalerne blir kjedelig sammen med recieveren. hmmm.

 

Her tror jeg at jeg må dra med meg forsterkern min på hifiklubben og sjekke.

Lenke til kommentar

Ja, men det er ikke noe jeg har erfart selv, jeg har aldri hørt Marantz (tror jeg).

CM7 har jeg hørt, og de spiller veldig flott, men det er mer fylde og trøkk i DM683. Litt mer WAF, men desværre går det noe utover lydtrykket.

 

Men en subwoofer er å anbefale på det aller sterkeste!

Her er det enda vanskeligere med damene som regel, men jeg tror at B&W PV1 er et veldig godt kompromiss mellom lydtrykk og design. Den er svindyr, men den spiller svært godt.

Den er på størrelse med en baksetball, og finishen er veldig lekker, så kona blir nok ikke sur for den.

12 000kr er mye, og du får subber som spiller fletta av denne, men ikke like små og lekre.

 

Hvor stort rom skal dette stå i?

 

EDIT: ASW608, 610 og 610XP er subbene som hører til både 600 og CM serien, så du kan se på ASW610 også. Den er heller ikke stor, men jeg synes ikke den var veldig imponerende trykkmessig. Men du kan jo kjøpe to stykker, og da skal det bli veldig bra. Men sørg for å prøve før du kjøper!

Endret av Bluum
Lenke til kommentar

satt å så litt på den subn da jeg var innom hifiklubben i går for en liten lytteprøve igjen.

 

Blir nok til at jeg tar med meg recieveren ned for å teste. Tror jeg faktisk kommer til å gå for b&w serien. Vi hørte den i forhold til noen dali ikon 6 som stod rett ved siden. Det var så stor forskjell i lydbildet at daliene virket små.

 

Hmm.. så kommer valget da. skal jeg kjøpe alle samtidig. eller starte med frontsettet og så utvide. får se om jeg får et skikkelig tilbud fra hifiklubben

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...