Gå til innhold

Erfaringer med Pioneer A9/A6/D6?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jeg har nylig funnet tilbake til interessen rundt godlyd i stua, og må skifte ut anlegget mitt.

Jeg har nå en gammel Sony CD-spiller, en Technics platespiller, og en gammel Sony forsterker. Dette nydelige anlegget som består av freebies fra venner og arvegods avsluttes så med to gaaamle Pioneer høyttalere som jeg kjøpte etter konfirmasjonen i...hmm, la meg se...92 eller 93 eller noe i den duren.

 

Men for all del - høyttalerne har vært knall de, syns jeg.

 

MEN, for noen dager siden kuppet jeg meg et sett med Dynavoice F6 på Gooba for rundt 300 kroner, og siden de har fått greie kritikker osv. tenkte jeg at nå var anledningen god til å bytte ut resten av rasket jeg har også.

 

Jeg har en forkjærlighet for deilig design, og dette er nesten like viktig for meg som lyden omtrent, så derfor har jeg falt pladask for Pioneers (nye?) serie av stereoprodukter. (Jeg er IKKE interessert i Surround).

 

Er det noen som har noen erfaringer med Pioneer D6 (cd-spilleren) eller A6/A9 (forsterkerne)?

 

De hadde nemlig tatt seg sweet ut her hjemme, så jeg hadde håpet noen kunne gå god for dem :)

 

Jeg har blitt tilbudt D6 og A9 (den største av forsterkerne) brukt for 7500 - noe jeg syns er en grei pris siden de kommer på nesten 13000 nye. Hva tror dere om det?

 

Og en annen ting; jeg trenger anbegfalinger til kabler. Ikke i den psykiske prisklassen, men heller ikke Clas Ohlson, om dere skjønner. Noen "kanonbra i forhold til pris" eller noe i den duren :)

 

Anyone? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst: Gooba.no selger falske Dynavoice høyttalere

Sannsynligvis er dine M-65 falske, men det ser du fort om du kikker på bunnen av DENNE siden.

 

Så til Pioneer.

De lager etter det jeg vet ganske gode CD-spillere, men forsterkerene er gjerne ikke de kraftigste, og særlig ikke i forhold til prisen, når du ser hva slags kraftverk du kan få for 8000kr hos f.eks. HiFi Klubben.

Jeg har ikke hørt de nye modellene, men pappa har et anlegg med bare Pioneer komponenter av den forige serien. Lyden synes meg å være veldig klar og nøytral, og jeg kan ikke si at lyden farges noe av noen av komponentene, men forsterkeren er muligens litt svak, da den må skrus ganske høyt opp før du får høy lyd, og at den da blir ganske varm. (Min NAD C320BEE er nok kraftigere)

 

Jeg ser på bildene at A9 trekker 200W, så det skal være gode 50W per kanal i det minste, og muligens en del mer om det ikke er makstrekket som står oppgitt.

 

Alt i alt vil jeg anbefale deg å slå til, for Pioneer leverer pen lyd, og et pent design. Ikke det kraftigste som sagt, men kvaliteten er god ;)

 

Angående kabler, så synes jeg det viktigste er at signalkablene er godt nok skjermet, og at høyttalerkablene er tykke nok (og selvfølgelig også godt skjermet).

En høyttalerkabel som skal være ganske grei er QED Original. Selv har jeg den noe dyrere QED Silver Anniversary, og hvis du føler prisen er grei, så kjøp gjerne den.

 

Det kan være lurt å holde kabellengdene så korte som mulig (ikke kjøp 3 meter med mindre du trenger det mao.), så da bør du spare inn der du kan, og det er mellom CD-spiller og forsterker. QED Quenex 1 for eksempel, til ca 200kr for 1 meter.

Hvis du skal ha komponentene stående oppå hverandre, så holder det med 1/2 meter.

Det betyr egentlig lite hvilket merke det er, og egentlig hvor mye kabelen koster, tingen er at skjermingen skal være god nok, og at du har stort nok lederareal på høyttalerkabelene.

 

Så dra innom nærmeste sted du vil kjøpe kabler, og kjøp et eller anna som du synes du liker. Det som skiller kablene mest fra hverandre er utseende ..

Endret av Bluum
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...