Gå til innhold

RAID migrering + Stripestørrelse


Anbefalte innlegg

Har et KT7A-RAID hovedkort der jeg har på RAID-kontrolleren (HPT370) koplet til 2 stk WD400BB harddisker, kjører dem i RAID-0 med 64k stripestørrelse.

 

Vurderer å oppgradere til et KR7A-RAID hovedkort. Er litt i tvil om den RAID-partisjonen/arrayet jeg har opprettet på KT7A-RAID (med HPT370) vil fungere videre på KR7A-RAID (med HPT372) eller ikke. Er den eneste forskjellen mellom HPT370 og 372 at sistnevnte støtter ATA-133? Er rimelig sikker på dette, men ikke 100% sikker.

 

Så til del 2 av spørsmålet. I den nyeste versjonen av BIOSet til HPT370/372 (2.3) er det blitt innført støtte for stripestørrelser opp til 2MB. Kjører som sagt 64k nå, vil det lønne seg å oppgradere til 2MB? Avhenger det av hvor mange store/små filer jeg har på RAID-partisjonen? Vennligst kom med tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikkje eg prøvd å migrera diskar mellom hpt370 og hpt372, men som deg er eg og nokså sikker på at den einaste forskjellen mellom desse to er støtte for ATA-133 på sistnevnte. Det bør absolutt gå greitt sidan ein brukar same biosen til begge kontrollerene (som du ser på kt7a kortet ditt står der hpt370/372 e.l. etter at du har oppdatert raid-biosen)

 

Ang. 2MB stripestørrelse: eg trur ikkje du vil få noko ytelsesauke. Det vil jo komma ann på harddiskane dine o.l. samt om du vil misse ein del plass (når du lagrar filer mindre enn 2MB)

Det vil komma ann på hd'ane dine i den forstand at om du lagrar ei fil på 20 MB vil disk nr.1 lagre 2MB så vil disk nr 2. lagra 2MB osv. Det spørs då om diskane dine er raskast når dei får lagra 2MB med lengre mellomromm mellom skrive jobbane, eller om dei er raskare når dei skal lagra 4KB med kort mellomromm mellom skrivejobbane.

Dessuten: lagrar du ei fil på 64KB me stripestørrelse på 2MB vil fila ta 2MB av den eine disken... (det er mulig at eg tar feil, men eg er nokså sikker på dette..)

 

Lykke til med migreringa, men ikkje kom å slå meg om det blir feil :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...