Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

NTLDR mangler! Hjelp?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan virke som Windows sin boot-loader fortsatt er der og prøver å starte opp Windows, men siden disken er formattert finner den det ikke (det har dog aldri hendt meg når jeg har formattert). Er du sikker på at DVD-romen er satt som førstevalg under oppstart? Dersom du har to (eller flere) DVD-rom/brennere, pass på at du har satt CD-en i riktig stasjon. Dette kan du sjekke i BIOS, fremgangsmåten er avhengig av hvilken BIOS det er på hovedkortet ditt. Som regel finner du det under "Standard CMOS setup" (eller lignende). Dersom platen står i riktig stasjon og den er satt som førstevalg under oppstart, bør du sjekke at platen faktisk inneholder det den skal, og at man kan starte opp fra den (om du har lastet ned et ISO-image og brent ut burde ikke det være noe problem).

Lenke til kommentar
Ligger boot loaderen i hovedkortet eller harddisken?

Og hvordan kan jeg få den bort??? :dontgetit:

Du behøver ikke å få den bort-- fordi den er allerede borte. Og ja, den er på disken, når den er der og ikke på hovedkort.

 

Men du får denne NTLDR meldningen  fordi du har formatert disken, noe som er en del av prosedyre for å installere Windows. Boot code får du når du formaterer.

 

Når Linux skal installeres, så trenger du ikke å formatere disken på forhånd. (du kan gjøre det med en liten partisjon, hvis du er etter noen fremtidige reconfigurations.)

 

Svaret og løsning på problemet ditt finner du i innlegg # 2.

 

Dvs, du starter ikke fra CD plate

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...