Gå til innhold

Månelandingen - er akkurat dette klippet ekte?


Anbefalte innlegg

de kunne fint se fartøyet på månen den gangen men ikke flagget eller noe av det andre der oppe den dag i dag?

 

Hva er poenget ditt?

 

De var jo på månen da, så ja, de kunne se alt da. Hadde vi reist til månen i dag ville vi sett alt igjen, men flagget ville nok vært helt hvitt eller sterkt falmet siden det står helt ubeskyttet mot solens UV-stråler.

 

Det er ikke en påstand fra NASA, det er noe som enkelt og greit er sant. Hva skjer med en klesplagg om du legger det under sterk sol hver dag i et apr år midt langs ekvator? Prøv å gang dette med 100.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hmm. ok.

 

men over til en annen ting. du kimmern, du har tydligvis peiling på himmelen. jeg syntes selv dette er veldig intressant, og så en dag på forumet her noen bilder som var tatt av saturn og jupiter med hobby teleskop, og de behøver visst ikke være så dyre heller..

 

har du et du kan anbefale for en nybegynner? har lyst til å kunne tyde rungene rundt saturn og jupiter med noen måner.

 

Men jeg lurte også på det, for avsanden mellom jorden og disse planetene varierer jo veldig, så hvordan ligger de i forhold til jorden i skrivende stund?

Lenke til kommentar

Hehe, vel faktisk har jeg aldri hatt et eneste teleskop selv, selv om jeg gjerne skulle hatt et. For hvor objekter befinner seg på himmelen akkurat nå anbefaler jeg å gå inn på sidene til Astrofysisk institutt ved Universitetet i Oslo. Der har de bilder som oppdateres daglig om hvor ulike objekter befinner seg.

 

For et greit nybegynnerteleskop så ville jeg gått for noe slikt. Dette blir anbefalt av Norsk Astronomisk Selskap. Det skal være bra nok til den bruken du snakker om.

Lenke til kommentar
Hehe, vel faktisk har jeg aldri hatt et eneste teleskop selv, selv om jeg gjerne skulle hatt et. For hvor objekter befinner seg på himmelen akkurat nå anbefaler jeg å gå inn på sidene til Astrofysisk institutt ved Universitetet i Oslo. Der har de bilder som oppdateres daglig om hvor ulike objekter befinner seg.

 

For et greit nybegynnerteleskop så ville jeg gått for noe slikt. Dette blir anbefalt av Norsk Astronomisk Selskap. Det skal være bra nok til den bruken du snakker om.

 

For å se "hvor ting er" kan man også bruke et program som "stellarium" (google it). Fordel: Kan brukes på laptop uten nett :)

Lenke til kommentar
Faller det ikke på sin egen urimelighet at konspirasjoner som smarte hjerner skal ha klekket ut skal kunne avsløres uten videre av mannen i gata? "Overså" geniene virkelig detaljer som "Der henger han helt klart i en wire"?

 

Hadde dette vært tilfelle skulle jeg ha vært enig.

Uansett, en vanlig mann eller kvinne i gaten avslører ikke noenting.. Er man kritisk nok til å prøve å avsløre noe overgår man allerede normalen som er å ignorere saken.

Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar

En liten ting å tenke på hvis motivet for en forfalsket måneferd var økonomisk vinning: Det var faktisk ikke nødvendig å fake noe som helst, alt man trengte å gjøre var å bli leverandør til apollo-programmet og ta grov overpris for sine varer og tjenester.

 

Så lenge holdningen fra toppen var "Vi kan sløse med alt untatt tid" skulle det ikke være noen stor sak å komme unna med litt spenstige priser. Med et busjett på 25 milliarder 1969 dollar ville selv 1% svinn på grunn av svindel og overpris kunne gjort alle innbyggere i norsk småby rike. Hvis en økonomisk svindel var planlagt fra toppen kunne man faktisk sluppet unna med 50% svinn siden svært få uansett er i stand til å ha en realistisk oppfatning av hva et måneprogram bør koste.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg er ingen ekspert på film og video og har alltid tenkt at vi har landet på månen. Men etter at en på jobben min viste meg et klipp fra noen av månelandingene ble jeg fort litt mindre overbevist. Det er spesielt en kort scene fra klippet som jeg stusser litt på.

 

00:16 - Virker som det er litt ugler i mosen..

Men, hvem har lagd den fake videon da, hvis den ikke er sann?

De samme som laget dokumentaren Opération Lune (Dark Side of the Moon)

MythBusters trodde denne dokumentaren var ekte og viet en hel episode

til å debunke (motbevise) blant annet fotspor og flagg påstander fra denne filmen.

 

Hensikten med disse falske dokumentarene (mockumentary) er å lede oppmerksomheten

bort fra de ekte dokumentarene.

 

Jeg vil her anbefale FOX TV dokumentaren: Did we Land on the Moon ?

43 min http://krishnatube.com/video/147/Did-we-Land-on-the-Moon

og What Happened on the Moon ? dokumentaren, ( her er et lite utdrag av den

) som begge er ekte

dokumentarer om de angivelige månelandingene for nå 40 år siden.

Endret av Ove38
Lenke til kommentar

Sannsynligvis ville det blitt langt dyrere og vanskeligere å forfalske en månelanding enn å faktisk gjøre det, så hva skulle motivet være?

 

Hvis noen fant ut at månelandingen var falsk, ville USA og NASA blitt til latter for hele verden. Hvorfor ta den risikoen?

 

Tusenvis av mennesker som lyver for hele verden i 40 år uten at noen går ut med sannheten? Tror du serøst det ville ha vært mulig?

 

Som vanlig når det gjelder konspirasjonsteorier består de av så utrolig mange feil og mangler at de rett og slett ikke er gjennomførbare i praksis.

Endret av Splitter
Lenke til kommentar

Jeg er enda ikke helt sikker hva meningen om å spre masse usanne påstander om månelandingen. Hva er det man vil oppnå? Hvis den bemannede månelandingen ikke skjedde, hvem bryr seg om konspiratørene da? De blir jo "arbeidsløse." Det er vel ikke det konspiratørene vil heller regner jeg med, de vil vel heller ha makt over deg og andre, på samme måte som religion. Om Japan, ESA eller Russland lander på månen og finner diverse ting fra de sju landingene vil mange uansett tvile på det og komme med nye ting. Du vil alltid finne falsk informasjon om du leter etter det. :shrug:

Lenke til kommentar

@_M@ts_

NASA og Sovjets motstykke var, spesielt på 50 og 60-tallet, en av frontene den kalde krigen ble utkjempet.

Dels som et psykologisk slag (blant annet så ble deler av USA ganske sjokkert over Sputnik), og dels som en "showcase" for de to lands teknologi ("ikke kødd med oss, vi kan sende menn til månen").

 

Mange konspirasjonsteoretikere mener derfor at USA's månelandinger ble forfalsket for rett og slett kunne si "in U face" til Sovjet.

Ved å fremvise bevis på at USA hadde landet på månen, the theory goes, så ville det kunne virke demoraliserende på Sovjet.

 

I min erfaring så er det noe dissens innad i konspirasjonsmiljøet (hvis det er noe som kan kalles det) om hvorvidt kun den første månelandingen var fake, eller om flere eller tilogmed alle landingene er fake.

De fleste mener at kun den første var fake, fordi USA av en eller annen grunn måtte overbevise Sovjet fort at de hadde klart å lande på månen...

Lenke til kommentar
Apollo 11 var enda viktigere innerikspolitisk enn utenrikspolitisk. Etter Cubakrisen , Vietnamkrigen , attentatene mot John F. Kennedy , Robert Kennedy , Martin Luther King. og dødsbrannen i Apollo 1 var nasjonen på slutten av 60-tallet demoralisert. Apollo programmet (1969-72) gav amerikanerne tilbake troen på seg selv. At månelandingene bare var simulerte landinger var ikke viktig. Endret av Ove38
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...