Gå til innhold

Hvorfor har boil-in-bag ris mindre karbohydrater?


phax

Anbefalte innlegg

Jeg kjøper konsekvent boil-in-bag når jeg kjøper ris, fordi det er enkelt og praktisk, men hovedsakelig fordi det har mye mindre karbohydrater. "normal" ris liger ofte rundt en 70% karbohydrater, mens boil-in-bag har bare 30%. (to av sortene hvertfall, den tredje har mere)

 

Noen som vet hvorfor? Hva har de gjort med risen for og gjøre den sunnere?

 

edit:

 

Boil-In-Bag villris 23% karbohydrater, 95 kcal.

Boil-In-Bag jasminris 30% karbohydrater, 145 kcal.

Boil-In-Bag bastmatisris 77% karbohydrater, 360 kcal.

 

store forskjeller altså.

Endret av phax
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får i deg AKKURAT like mange karbohydrater av boil-in-bag som av vanlig tørris. Om du leser næringsdeklarasjonenen nøye står det "Næringsverdier pr. 100 g tilberedt vare:" Tilbredt vare vil si etter at den er kokt, og da vil risen naturligvis ha sugd opp en masse vann. 100g kokt ris inneholder derfor mindre kcal enn tørris, siden vann ikke innholder energi.

 

Finurlig måte for Toro å "lure" folk nå som slanking og lavkarbo dieter er så i vinden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...