Gå til innhold

Hvilken brukt/ny forsterker til 4000 til Dynavoice m-65 pakke


Anbefalte innlegg

Hei, er på jakt etter en forsterker, brukt eller ny, som skal drive en dynavoice m-65 pakke, dvs dynavoice c-5 senter og s-5 bakhøyttaler, og kanskje en sub etterhvert. Prisleiet jeg har tenkt meg er maks 4000.

 

Alternativene så langt er:

 

Yamaha RXV 661 (ny, ca 3800)

Yamaha RXV 1500 (brukt, ca 4000)

Pioneer VSX917 (ny, ca 3000)

Pioneer VSX1016 (brukt, ca 3000)

Pioneer VSX1017 (ny, litt over 4000)

Pioneer AX-3 S (brukt, 3500)

Nad 753v2 (brukt, 3000)

Onkyo TX-SR604E (brukt, ca 2000)

Onkyo TX-SR605 (ny, mulig jeg kan få denne til ca 4000)

Denon AVR-3805 (brukt, ca 4000)

Marantz SR4300 (brukt, 2000)

 

I utgangspunktet tenkte jeg at jeg måtte ha HDMI, men vet ikke helt om jeg egentlig trenger det. Har jo foreløpig bare en dvd med hdmi, ikke noen andre kilder. Må vel kjøpe meg en bluerayspiller når det blir billigere, men blir vel en stund til det blir aktuelt. Er jo ikke sånn at to produkter fyller opp hdmi inngangene på tven, og Blu-ray spillere dekoder vel lyden selv? Med tanke på at dette er mitt aller første "ordentlige" anlegg vet jeg som sagt ikke lenger hvor mye bruk jeg har for hdmi. Er jo fancy og sånn, men trenger jeg det?

Har bare lyst til å bruke minst mulig penger på en forsterker som gir god lyd og driver høyttalerne bra...håper noen har noen gode tips her :thumbup: Har ingen peiling på hifi egentlig, så trenger sårt hjelp :blush:

Endret av Francesca_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brykt gir deg mest for pengene, salgsvarer litt mindre og nye varer gir minst for pengene i den sammenhengen, med mindre de har blitt satt ned veldig i pris.

 

Først må jeg bare si at JEG mener det er bortkastet med HDMI innganger på en reciever uten noen form for støtte for HD-lyd. Da kan du likegodt overføre lyden via digitale lydkabler.

Så kjøp uten HDMI med mindre du har bruk for switching-funksjon, i mangel av HDMI-inganger på TVen. På den måten slipper du å betale for en funksjon som du ikke trenger, og prisen vil enten bli lavere, eller så vil andre funksjoner være bedre. (I de fleste tilfeller).

 

Onkyo TX-SR605 har støtte for HD-lyd, men det krever at du kjøper en spiller som kan overføre lyd til den. Men det ligger i fremtiden så det kan du ta senere :)

 

Ellers vil jeg legge til to gode recievere med plenty av krefter, men med litt mindre fancy funksjoner.

NAD T744 og Harman/Kardon AVR 245.

 

Tingen er at det er mest krefter for pengene i de recieverene uten alt for mye dilldall. Så hvis du skal ha HD-lyd en gang i fremtiden, så ville jeg enten satset på en billig reciever nå, for så å kjøpe en ny, eller å bruke litt mer penger nå, på en skikkelig god en.

Onkyoen har faktisk litt lite krefter, selv om det for veldig mange er nok :)

Lenke til kommentar

Er NAD T753 et godt bruktkjøp til 3000 eller er det rom for å prute litt? Denne bør vel klare dra høyttalerne greit? Er jo ikke så fremtidsrettet da, men vet som sagt ikke hvor mye behov jeg har for hdmi også videre...må sikkert bestemme meg om ikke så lenge så trenger hjelp her nå :hmm:

Lenke til kommentar

Du må for all del prute på bruktkjøp, men i butikk skal det litt til ;)

Hvis du har planer om å oppgradere recieveren når du går over til High Definition, så kjøp hva du vil nå egentlig.

Den NADen er et godt kjøp, og hvis du får pruta ned litt til, så er det bare bra for deg ;)

Lenke til kommentar

Har lånt med meg en Yamaha 661 fra Elkjøp i dag (30 dagers returrett er kjekke greier :!: . Har lest at Naden er veldig støyete, så tror egentlig jeg dropper den.

Er ikke så vanskelig å prute i butikk, gjør det hele tiden jeg :p Det virker dog best i de store elektrokjedene da

Lenke til kommentar
HK AVR245 ser interessant ut (ikke at jeg egentlig har noen peiling), men har forsåvidt lyst til å egentlig havne under 4000, må vel regne med å bruke litt på kabler også. Får ta meg en tur på HiFicenterkjeden i morgen kanskje, titte litt.
Bedre å bruke våte skolisser enn å kjøpe en dårligere forsterker fordi du må ha råd til kabler (uten at billigere nødvendigvis er dårligere), spør du meg.

 

Kan nevne at jeg nettopp handlet M-65 med tilhørende brukt tokanalsforsterkeri for faren min - her ble det 2x200 Rotel-watt. ;) Det er nok solid overkill (dog til en billig penge), men det skader ikke med plenty av krefter om du vil at høyttalerne skal få utfolde seg fullt.

Endret av Endre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...