sCionity Skrevet 10. mars 2008 Del Skrevet 10. mars 2008 Vel, når sant skal sies, består dette av mer enn melk og rødbetsft, men en salig blanding flytende stoffer er det i alle fall: Her har vi rødbetsaft i melk Melk i kaffe/pepsi ellerno... Eplenektar i en delikat rødbet/melk-blanding Melk i kaffe/vann Eplenektar i melk Vært konge om noen ville tatt seg tid til å skrevet noen ord om hva de synes om disse bildene. Brukte blitz hele veien, og med et 400D blir da ikke lukketiden kortere enn 1/200. Blenderen lå for det meste på f/10 Lenke til kommentar
PMnormal Skrevet 10. mars 2008 Del Skrevet 10. mars 2008 Yææææ. Urk urk. Det er godt jeg ikke har tid til å studere bildene lenger, for nå må jeg stikke. Urk urk urk. Hadet. Lenke til kommentar
si Skrevet 10. mars 2008 Del Skrevet 10. mars 2008 Hahaha, hverdagskjemi! Nei du, dette ble litt for grumsete. Ser jo hva du prøver på, men i stedet for å gå totalt amok i kjølekapet, bør du finne noe som gir et rent uttrykk. Prøv f eks å dryppe noe oljebasert ned i noe vannbasert, da blir det sikkert mindre blandingsgrums. Og melk + sure ting blir skjelden særlig delikat. Minner meg om en gang jeg blandet lutefisk og rødkålsaft på tallerken, det ble syke greier.... Lenke til kommentar
Tonberry Skrevet 10. mars 2008 Del Skrevet 10. mars 2008 Stilige bilder, denne typen foto er vanskelig å få til skikkelig bra, og det krever litt jobb. Det første bildet ser overeksponert ut, men det fungerer jo fint for å isolere fargeklatten. Jeg vile vurdert en litt tettere cropping, uten å ta vekk hele det hvite område nederst og til høyre. Åpne, hvite flater bør helst ha en grunn for å være der. Det siste bildet ble skikkelig stilig, her fikk du frosset bevegelsen i dråpen skikkelig, og da blir det met ett mye mer spennende. Det eneste jeg egentlig finner å pirke på med en gang er plasseringen av dråpen, jeg ville enden prøvd å få plassert den fullstendig i midten og siktet på et symmetrisk blide, eller jeg ville lagt den til det gyldne snitt, men da ville jeg igjen gjort et litt bredere utsnitt for å få med litt mer rødt på venstresiden og beholdt balansen i bildet. Har aldri blitt noen kløpper på denne typen foto selv, men har vel sugd til meg litt unyttig kunnskap her og. - bruk stativ. Har du ikke stativ, så improviser. Sett kameraet på en bok og støtt det opp med en sokk eller to. Det hjelper utrolig mye. - bruk et stort fat eller en bolle til å ha væsken i. Da er det lettere å ikke få med f.eks kanten av glasset og duken i bakgrunen. - bruk en ekstern lyskilde. Hvis du ikke har en blitz, prøv å bruk et par skrivebordslamper og kjøp 60 watts pærer til dem, da får du mer kontroll over lyset, og det ser mye mer spennende ut med en lyskilde fra siden enn den monterte blitzen på kamera. - legg en duk bak og under beholderen for å få en ensfarget bakgrunn, eller eksperimenter med prikkete gensere, ullsokker i ymsefarger, katten til naboen eller en gammel bok. Lenke til kommentar
sCionity Skrevet 11. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 11. mars 2008 Tusen takk for svar! Hehe, vi fokuserte vel ikke veldig på det rene uttrykket;) Men er jo forøvrig enig... hadde nok blitt noen finere bilder om vi fikk vekk alt grumset og ujevnhetene. Ellers kan jeg fortelle at vi var en gjeng som hadde det kjempemoro når vi drev med dette:P Resultatet kunne nok derimot blitt bedre. Men er fantastisk hvor sterk farge rødbetsaft faktisk har! Det farger av på alt! Lenke til kommentar
si Skrevet 11. mars 2008 Del Skrevet 11. mars 2008 Tipper mora di var blid da hun kom hjem og så kjøkkenet sitt Lenke til kommentar
sCionity Skrevet 11. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 11. mars 2008 Haha. Moren min er milevis unna. Internatlivet er herlig slik;D Skal sies at fløystua vår nå er stengt da... Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 11. mars 2008 Del Skrevet 11. mars 2008 Prøv å ta bildene mer på linje med vannoverflaten. Da kan du få til bedre bilder av selve dråpene/spruten. Det er vanskelig, prøvde igår selv! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå