Gå til innhold

Hva legger dere i ordet casual gamer?


boffeeen

Anbefalte innlegg

Morn, hei og hallo.

Når jeg daglig browser dette forumet (Forum.gamer.no) så leser jeg stadig om disse casual-gamerne, og om hvordan spill som singstar, buzz og scene it tar grep om denne gruppen.

Mulig jeg tar "feil", dvs fremstiller andre meninger enn deres, men mener dere virkelig at en Casual gamer kun, eller noget i nærheten, spiller spill som Singstar osv?

 

For meg så ser jeg på en casual gamer som en som spiller nå og da, men fortsatt er en gamer, han/hun/den kan spille hva som helst, har kanskje en Live!/PSN/Steam account, og spiller noen timer i uka, og mener da at mesteparten av dette forumet faller inn under denne kategorien. De som spiller nesten utelukkende Singstar o.l velger jeg å bare kalle casual, siden de ikke er gamere, de ser ikke på spillingen som en hobby, i motsetning til de som da er "casual".

 

For å fylle ut denne posten med litt flere egne meninger, tar jeg likesågodt med min rangering, og kategorisering av samfunnet knyttet til spill.

 

Casual: Beskrevet over

Casual Gamer: Beskrevet over

Gamer: En person som spiller omtrent daglig, har kanskje vært med i en klan på morro og er mer innvevd i onlinemiljøet.

1337kids: Folk som spiller online, og er bedre enn mange, men fortsatt ikke gode. De spiller mye og har klan og fremstår gjerne som frekke og bedrevitene

Pro-gamere: Har klan og spiller mye og deltar i turneringer, både online og på lan, ofte for større premier. Klanen har gjerne sponsor og man opptrer profesjonellt. Gaming er definitivt en hobby og du følger mye med på pro-arenaene og e-sport generellt.

 

Det er selvfølgelig en del flere grupper, men å ta for seg alle disse ville blitt drøyt.

 

Hadde vært artig om folk selv kunne plassert seg under en av kategoriene, og gjerne kommet med tilbakemeldinger på kategoriseringen min.

 

Til mods: Fyr gjerne opp en avstemning så jeg (Og andre) får se hvilken gruppe folk flest setter seg under.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser på meg selv som en casual gamer og det jeg mener med det er at jeg foretrekker spill som jeg kan spille 20-40 minutt og ha god underholdning fra start til slutt. For meg er dette spill du nevner, men kan også fint være diverse FPS, racing, fighting osv.

 

Det som skjeldent spilles av casual gamers er MMORPG eller rollespill generelt der du må invistere enorme mengder tid for å kunne bli god/best/i toppsjiktet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-NIoHlfL

Om du leter etter begreper som omfatter de som gjerne faller i midten når en kun ser på hardcore og casual spillere, så har vi begreper som "midcore" og "normal gamer" som brukes.

Endret av Slettet-NIoHlfL
Lenke til kommentar

Jeg ser på meg selv som en blanding av Casual gamer og gamer, litt nærmere gamer siden en casual gamer kanskje. SPiller ikke så ofte i verdagene men det skjer selvfølgelig også men har litt mye lekser osv. Er med i klan og spiller så og si hele helga og mange ferier. Og jeg kan litt om spill mer en helt vanlige folk. så jeg ser på spill som en slags hobby.

Lenke til kommentar

Synes din karakterisering stemte veldig godt med min egen :)

 

Hva slags gamer jeg er hmm... Den er vanskelig, må vel si at i starten så var jeg en 1337 kid som spilte altfor mye og hadde like gode skills som en som spilte dobbelt så lite som meg. Itilegg trash talka jeg som F, så det var nok grunnen til at jeg måtte bytte nick får å komme inn i noen klan i det hele tatt :laugh:

 

Deretter gikk vel over en liten stund til en bli en pro gamer som fortsatt spilte altfor, men ble litt mer kjent med onlinemiljøet i gaming, ble ganske flink og tok det mer seriøst (da spilte jeg socom for det meste).

 

Akkurat nå har jeg nok gått over til å bli en mer casual gamer som ikke spiller så mye lenger, men bruker altfor mye penger på det. Kjøper nesten alle spill som kommer ut som ser kule ut, men spiller dem ganske lite også begynt å sette mer pris på spill som Buzz, Guitar Hero og Singstar enn det jeg gjorde før. Kan vel si at den beskrivelsen du brukte over på Casual gamer passer perfekt til meg :)

Endret av SpyHunterX
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke helt hva jeg skal definere meg selv som. Jeg er en hardcore gamer, bare pga. at jeg faktisk gidder å sjekke spillsider hver dag, gleder meg til spill som kommer, og diskuterer med andre geeks her på forumet.

En annen ting som kan settes på hardcore siden er at jeg prøver så og si alt som kommer på markedet som er noe særlig, jeg prøver i hvertfall. Og jeg har Wii, Xbox 360, PS3, DS, PSP og en egenbygget gamer-PC (som kosta meg 10 000 kr)

 

Det som er casual med meg som gamer er at jeg rett og slett ikke spiller mye lenger. I ukene har jeg sjelden tid, får jeg en time til dagen er jeg mer enn happy. I tillegg blir jeg så fort lei spill at jeg aldri blir ordentlig god i de (da snakker jeg først og fremst om online spill) En god del av spilla mine har jeg aldri runda, og jeg tror ikke jeg har ett eneste spill jeg har spilt mer enn en gang (blir dårlig når jeg tenker på alt spill har kostet meg)

 

Tror jeg faller på casual gamer siden.

Lenke til kommentar

Har vært innom de meste.. heldigvis har jeg fått ting litt under kontroll etter at jeg begynte å studere på universitetet(+dame), men i snitt så blir det en del timer til dagen framfor skjermen.

 

Har vært grisehardcore og spillt i pro klaner i både bf1942 og Unreal tournament, deltatt i alt av netturneringer i europa.. Har ingen problemer med å skjønne at folk velger å bruke mye tid på slikt, bare glad jeg har roet det ned litt:)

 

Heller vel mest mot "casual" i disse dager siden jeg unngår å melde meg inni klaner/guilds i spillene jeg spiller...

Lenke til kommentar

Casual Gamer, Pro Gamer og annet er missvisende uttrykk. Det har hvertfall ingenting med timer spilt i uken å gjøre.

 

Vil heller dele "Gamers" inn på denne måten:

Non-Raiders - Spiller instances, quester og står i.

Raiders - Raider, ingen selvfølge at de spiller mer enn non-raiders.

Konkurrerende Gamers - For penger. Spiller riktignok ganske mye for å trene seg opp.

 

[MMORPGs]

Endret av Kaaos
Lenke til kommentar
Boffen?

Hvorfor er det bare pros som har klan? Etter din beskrivelse så kan man ikke være hardcore eller pro uten å ha klan..

 

Mente da faktisk at enten har de hatt klan, er i klan, eller er i klanbytte. Klan kan vel også gjelde de som deltar i promiljøet, men da forutsetter jo det at du selv deltar alene for å enten vinne premier, få spons, osv.

Lenke til kommentar

Casual: En som nå og da setter seg ned med Singstar eller et EA-spill

 

Casual Gamer: En som sitter noen timer i uka med spill

 

Gamer: Er med i klan, spiller flere timer, begynner å diskutere hardware

 

Pro-gamer: Er et aktet medlem av en klan, finner seg selv på global scores, sitter på hardware til 20k+ og vet hva slags er.

 

Nh3rd: Spiller så lenge tiden strekker til, snakker Klingon og Alvisk flytende, skaffer seg nyeste og heftigste hardware når det kommer, og leder gjerne klaner som finnes blandt top100 på global scores. Programmerer i minst fire språk. Bruker ikke navn som "razor1234" eller "jubba5873". Mekket WoW 100% før neste expansion er intet unntak.

Lenke til kommentar
Casual: En som nå og da setter seg ned med Singstar eller et EA-spill

 

Casual Gamer: En som sitter noen timer i uka med spill

 

Gamer: Er med i klan, spiller flere timer, begynner å diskutere hardware

 

Pro-gamer: Er et aktet medlem av en klan, finner seg selv på global scores, sitter på hardware til 20k+ og vet hva slags er.

 

Nh3rd: Spiller så lenge tiden strekker til, snakker Klingon og Alvisk flytende, skaffer seg nyeste og heftigste hardware når det kommer, og leder gjerne klaner som finnes blandt top100 på global scores. Programmerer i minst fire språk. Bruker ikke navn som "razor1234" eller "jubba5873". Mekket WoW 100% før neste expansion er intet unntak.

 

I så fall er jeg noe i mellom Casual Gamer og Gamer, jeg spiller flere timer når jeg først spiller og jeg diskuterer hardware, men jeg er ikke med i noen klan.

Lenke til kommentar

Jeg definerer en pro-gamer en som henger i miljøet, er oppdatert om spill som er kommet, kommende og rykter om det. Dvs en god del her på dette forumet.

 

Jeg vil heller legge leet utrykket til de som spiller i klaner og tar alt uber seriøst. De kan nødvendigvis ikke en døyt om spill utenfor det spillet de har tilhørlighet til men de er til gjenngjeld god i det spillet men kun det spillet, eller en knipe av spill.

 

Casual gamer klassifiserer jeg som en som spiller i ny og ne og som ikke er noe oppdatert på spilleverden. Disse henger ikke på forumet og spillsidene men kjøper et spill nå og da, somregel etter en liten tur på spillsjappa og leser hva som står bak coveret.

 

Jeg for min del anser meg selv om en pro-gamer. Jeg henger på dette forumet, spiller spill flere timer om dagen, holder meg oppdatert med spillnyheter og er 100% oppslukt i alt som har med spill.

 

Min mening.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-NIoHlfL

Du har da et snevert syn på kunnskap i så fall. Kunnskap kan man like gjerne få gjennom erfaring(uten noe lesing), dvs spille mye. Da kan man selv utarbeide seg et inntrykk over hva som fungerer og ikke fungerer i spill. Om du mener en gamer som selv oppsøker informasjon om spill, og aktivt fortsetter med dette, har man etter mine definisjoner passert over til hobbystadiet.

 

EDIT:

@bear: Pro-gamer(som også kalles cyberathlete) er en som spiller for penger. Visste ikke at du drev med slikt :)

Endret av Slettet-NIoHlfL
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...