Gå til innhold

– Patetisk forsøk, Giske


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva galt er det distributørene i Norge har gjort for å fortjene en del av sammenligningene på dette forumet? [..]

 

Om det er mine sammenligninger du sikter til har jeg problemer meg å kjenne meg igjen. Hvilke sitater er det som er så lite flatterende? Distributørene protesterer på at marginene deres, i alle fall på kort sikt, blir mindre. Jeg har sagt at jeg i denne sammenhengen hverken finner det særlig overraskende eller interessant, men jeg ser ikke helt at det er det samme som å demonisere dem.

 

Forøvrig: Jo, avgifter er dyrt. For hver krone som kommer inn må sluttbrukerne betale temmelig mye mer (sikkert oppimot 2) for å administrere innkrevningen, både på distributørenes side og på ligningskontorenes (regner med det er dem som skal kreve den inn). På den annen side, om vi ønsker at spillbransjen skal få tilskudd må pengene komme fra et sted. Jeg er forsåvidt enig i at rene tilskudd ville være hyggeligere enn en avgiftsløsning, men så er jeg antageligvis vesentlig mer opptatt av akkurat denne underholdningsformen enn andre. Det kan være at en avgiftsløsning er bedre enn ingenting, og om det skulle vise seg å stemme, og det er den eneste måten norske spillutviklere kan få en slik særstøtte på, er jeg ikke sikker på om det ikke ville være verdt det. Mange her som ville sluttet å laste ned/nettbutikk-kjøpe filmer om kjøpefilm blei en tier billigere?

 

Å anklage løsningen og rope på en mer gunstig en er fair nok. Å utbasunere at avgiftsløsninger er ondskap og "typisk sosialistene" er skrekkelig lite konstruktivt. I det minste vier Giske mediet oppmerksomhet utover den slitne "Think of the children"-forbudsleksa. Etter min mening burde det være hovedpoenget her, og det burde feires.

Lenke til kommentar

Idèen er jo veldig god den og det hadde ikke gjort meg noe å betale for den hvis det hadde gått til norsk spillindustri, for de trenger all hjelp de kan få. Når det er sagt så sier jeg det samme om bil/vei/bom/osv avgift, hadde de gått til veier, biler osv så hadde det ikke vært så gale å betale det.

 

Dersom det blir innført avgift på spill så kommer det aldri til å gå tilbake til spillindustrien, i alle fall bare en brøkdel av det som blir innkassert.

 

Forslag som dette er bare helt idiotiske, på linje med avgift på treningssenter og friluftområder. Griskhet kjenner ingen grenser.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hvis staten tar en tier for hvert spill som blir solgt i landet -- prisen blir 510 i stedet for 499, satt på spissen, så samler man inn mer 10 millioner i året; det selges mer enn en million spill i året.

 

Kall meg naiv -- men kontrollen er enkel:

 

Avgift = Antall solgte spill * 10

En ekstra post på selvangivelsen (eller hva enn nå butikkenes "selvangivelse" heter :) ).

 

Det koster maksimum ti kroner ekstra per regnskapsarbeider som arbeider med regnskapet til spillselgende butikker, og en tier per kontrollør som allerede kontrollerer at butikker ikke driver svart.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...