Gå til innhold

Stdentboliger i Oslo - Diskuter her!


Anbefalte innlegg

Dette er tråden for alle som bor i studentboliger, har bodd i en, skal bo i en en gang i fremtiden, eller har et eller annet å si om studentboliger.

 

 

La oss begynne med et relativt enkelt spm., men som sikkert har ganske mange svar:

 

Hvilke studentboliger i Oslo er best?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Axby2kEH

Såvidt jeg vet, er det greit så lenge man holder seg unna Bjerke, Kringsjå (Sogn?) og Anker Studentboliger. Som en regel blir ofte de minst sentrale studentboligene ofte fylt med masse ikke-studenter, med mindre de ligger tett opptil et lærested. Bjerke faller innenfor denne kategorien.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Etter litt googling fant jeg dette:

 

Kringsjå: Ligger i samme område som fjellbirkeland. Både fjellbirkeland og kringsjå har i alle fall tidligere vært kjent for et stort internasjonalt miljø fordi det er såpass billig og bo der. Yrende studentliv der oppe, med blant annet en studentpub hvis jeg ikke husker helt feil.

 

Kringsjå: Ved siden av fjellbirkeland. Har vært der noen ganger. Var veldig slitent! Og ikke spesielt koselig. Høyblokker.

 

Jeg har oppfatning av at Kringsjå er helt greit å bo på. Hvis du ikke kjenner noen i Oslo så kan en kvartett på kringsjå være tingen. Kjenner noen som bor i en kvartett og er kjempe god venn med de andre som bor i kvartetten. Nyopppussa er de også. T-bane rett ned til byen.
Lenke til kommentar

De mest populære studentbyene er ikke overraskende de nyeste og sentralt beliggende. Den ombygde siloen på Grünerløkka er kjempepopulær, og det samme gjelder Pilestredet Park studenthus. Et annet populært alternativ er gigantprosjektet som BI-studentene førte opp for noen få år siden i Nydalen. Nytt og bra, men litt dyrt. Det er åpent for alle som er medlem av SIO.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Kanskje ingen har erfaringer å dele?

 

Selv bor jeg i den nyoppussete blokken på Kringsjå. Trives veldig. Kort vei til t-bane, butikk, Sognsvann og Blindern. Kjempehyggelige folk og aldri bråk. Hvertfall i oppgangen min.

 

*Opp*

 

jeg skal flytte til Vestgrensa om et par måneder, noen med erfaringer derfra?

Vestgrensa har egen gruppe på facebook hvor man kan stille spørsmål og liknende.

Lenke til kommentar

Fikk tilbud på hybel på Sogn studentby i dag, under 14 dager etter jeg søkte. Positivt overrasket over behandlingstiden, men det er ærlig talt litt drøyt å sende ut kontrakter i påsken - har nå én dag å bestemme meg på. Hva skjer med depositumet hvis man ikke får studieplass i Oslo eller man ombestemmer seg (skal i utgangspunktet til Trondheim, men søkte også hos SiO for sikkerhets skyld) før man får hybelen?

Endret av operg
Lenke til kommentar

*bump*

 

Fikk svar fra SiO at hvis man framviser bevis på at man "ikke kom inn på" UiO ("ønsket studiested"), trenger man ikke å betale noe leie. Men hva hvis man ombestemmer seg før 1. juli og flytter UiO ned fra 1. plass på Samordnet Opptak? Må man betale 0, 1 eller 2 måneders leie og hva skjer med depositumet? Noen som vet?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er det noen som vet om mulighetene for å få studentbolig i Oslo, dersom man har familien sin boende i Akershus eller Oslo? Vet at vi som bor her kommer nederst på prioriteringslisten, men er det vanligvis slik at vi likevel kan få bolig, dersom vi søker tidlig?

 

Hvis du kan flytte inn før studiestart, dvs så tidlig som mulig er det lettere å komme inn. Studenter som flytter langveisfra venter ofte med å flytte inn til rett før studiestart. Hvis du kan flytte inn før dem blir du prioritert.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...