Gå til innhold

Hva skjer etter døden?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du får en følelse av at du er i en tunell, ser lys i enden og litt sånn. Du blir dopet ned og føler deg veldig bra. Til slutt forsvinner alt og du er død.

 

Er mulig du ser livet i en slags revy før du dør, særlig hvis du dør i en ulykke, fordi man prøver å finne en måte å komme seg bort på og tenker gjennom hele livet for å se om man kanskje har opplevd noe liknende som man kom seg unna.

Lenke til kommentar

Here is how it goes...

 

Når du dør går du ned til dødsriket, et slags midlertidig hvilested, og blir der til Jesus kommer tilbake og reiser alle døde opp til dommen sammen med de levende.

Så skal han skille oss fra hverandre, de som tror og de som ikke tror, og de skal gå hver sin vei. Dere skjønner sikkert hvilke veier jeg sikter til.

 

Å bevise dette er selvagt umulig, men på dommens dag blir jeg nok dessverre nødt å si til endel av dere:

 

I told you so... :shrug:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Ja, men hva er det som skjer med oss (skjelen)?

Sover vi, eller hva skjer? forslag anyone?

 

Som jeg tidligere sa, så fyker vi ned (eller hvilken retning det måtte være) til dødsriket, og da er det altså sjelen som havner der. Den jordiske kroppen vår går som dere sier til plante og markfor.

(Av jord har du kommet, osv...)

Personlig har jeg ikke vært i dødsriket, så jeg kan ikke fortelle hva som skjer der, men det sies i Bibelen at vi legger oss til hvile der, så det KAN tyde på en lang søvnlignende tilstand.

(Men som sagt umulig for oss å vite siden vi ikke har vært der. :))

 

Når Jesus henter oss opp fra dødsriket til dommen, så får alle de frelste et nytt legeme i Himmelen (Eller den nyskapte jord).

Dog ikke et legeme som er forgjengelig, slik dette jordiske legemet er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
...etter døden...
...da blir det moro, da!!! :wink:
Når du dør går du ned til dødsriket, et slags midlertidig hvilested, og blir der til Jesus kommer tilbake og reiser alle døde opp til dommen sammen med de levende.  

Så skal han skille oss fra hverandre, de som tror og de som ikke tror, og de skal gå hver sin vei. Dere skjønner sikkert hvilke veier jeg sikter til.  

That's it...
Lenke til kommentar

Alt blir svart. Men en vil ikke vite at det er svart fordi en er ikke levende! Du bare slutter og eksistere. Og ikke se på det som en vondt ting (vel, selve det å dø er kanskje ikke behagelig), man ligger ikke i svarte hullet der, kjeder seg og lurer på når pokker noe skal skje :) Er redd for å dø, men ikke for døden.

Lenke til kommentar
man råtner, blir spist opp av mark, og blir til jord. å tro noe annet, er teit.

 

Er forsåvidt enig her. Men hva om man i det eksakte øyeblikk man dør, mister alt som heter tidsbegrep, fordi man ikke lenger sanser noe utenfor kroppen(ser, hører, osv.)? Hvis dette er tilfelle, vil dette ene punktet i tid virke uendelig.

 

I virkeligheter eksisterer begrepet til fordi vi oppfatter de tre dimensjonene som er rom. Det tar "tid" å bevege i disse dimensjonene. I det man er død(men ikke hjernedød) og ikke føler, ser, hører, smaker eller lukter noe vil kanskje disse dimensjonene(rom) opphøre og dermed vil tid opphøre også.

 

Vi hører jo stadig om "near death experienses" der folk sier at i løpet av ett ubeskrivelig lite øyeblitt, som virker heeelt uendelig, gjennlever personen hele livet sitt. Hvis vi anntar at dette skjer når men dør vil man "leve for evig". Det er veldig abstrakt tenking, men det er egentlig ganske logisk. Hvis du blir kuttet av fra alle sansene dine og opplever ett ufattelig lite øyeblikk som uendelig, vil du jo føle att du lever evig lenge i det lille øyeblikket.

 

Sikkert mange som er uenige, men dette forklarer jo kanskje hvorfor nesten alle de store religionene tror på evig liv. Det er jo også mulig at i dette umålbart lille øyeblikket vil alt være slik du ønsker at det skal være, og det forklarer jo hele "tilgivelse/helvete" saken. Hvis folk opplever det de i løpet av livet tror de vil oppleve vil jo alle religiøse oppleve det religionen deres sier om etterlivet. Naturlighvis vil bare mennesker som har opplevd "near death experienses" ville kunne fortelle om det.

 

Til sist vil jeg si at jeg ikke avviser eller missliker troende, men jeg missliker sterkt alle de grusomme tingene som er gjort/gjøres i forskjellige religioners navn! Jeg mener også at religionene er flere totalt utdaterte forsøk på å forklare vår eksistens, fra en tid da ingen visste noe. Religionene gjemmer seg bak ordene: "Guds veier er uransakelige...". Hva skal dette være?

 

Alle spørsmål jeg har spurt hittil i mitt liv har jeg gjennom vitenskap, altså beviste fakta, fått svar på. Dette kommer fra en grubler/tenker, så det er ikke så rent lite jeg har lurt på opp gjennom.

 

Dette ble mye...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...