Gå til innhold

DELL og "spekulativ" markedsføring


Anbefalte innlegg

Er det flere en meg som synes Dell's markedsføring tidvis er spekulativ? Med dette mener jeg at de annonnserer enkelte varer med f. eks "-4000 kroner i rabatt" innen en viss periode.

 

Ikke misforstå meg her, jeg er fullt inneforstått med at prisen blir satt ned innen en kampanjeperiode, men da antar man jo at varen blir satt tilbake til normal pris igjen etter at kampanjen er over. Hva hvis dette ikke skjer, men at varen går rett over i en ny og bedre kampanje, dvs bedre pris og eller bedre spesifisering? (Edit: dette gjelder ikke alle varer, men enkelte produkter)

 

Spekulerer Dell i at kunder som allerede har plassert en ordre bare skal tenke; "pokker, der gikk jeg glipp av det tilbudet" og ikke ta seg bryet med å sende en mail og undersøke om man kan få differansen tilbake.

 

Grunnen til at jeg lurer på dette er at dette har skjedd med meg to ganger, tilfeldifvis begge gangene jeg har handlet hos Dell. Jeg lurer derfor på om det er flere som har samme erfaring som det jeg har, eller har jeg bare vært uheldig.

 

Alle liker jo gode tilbud, men hvis man sitter igjen med en følelse av å ha blitt lurt i ettertid, så var det vel kanskje ikke et så godt tilbud alikevell?

 

-Tet

Edit: tekst

Endret av Tetanus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mulig det, men det ville ikke selger uten videre gi meg grunnet at den varen jeg hadde bestilt ikke er 100% lik den varen som ble billigere.

 

Imidlertid er det ikke det som jeg vil frem til. Poenget mitt er jo at Dell synes å spekulere i nettopp dette. Dvs at de fleste ikke ringer, men bare aksepterer at prisen har blitt satt ned uten å ta kontakt med de.

 

-Tet

 

Edit:tekst

Edit 2: endret tekst

Endret av Tetanus
Lenke til kommentar
Det som er spekulativt med markedsføringen til Dell er at de endrer tittelen i IE til "Internet Explorer levert av DELL"

Dette kan man bare endre på selv, har gjort det selv.

 

 

forhåndsinstallerer Norton-trial :S

Har ikke sett men norton betaler dell for å legge ved slike programmer. F.eks om du nedlaster adobe acrobat får du spørsmål om å installere yahoo toolbar. Slikt er med på å redusere prisen på datan du kjøper (ev øke profitten til dell).

 

Så utgangspunktet er de punktene greie, værre er det at kundene blir lurt til å betale for mye under dekke av at det tilbud.

Lenke til kommentar

Jeg ser ikke helt hvordan dette spekuleringssystemet fungerer. Å sette ned priser på populære produkter i mindre perioder vil vel heller gjøre at flere kjøper varene da enn når prisen er på topp. Så summasumarum ender de opp med flere kunder som er fornøyd med en god pris enn personer som av timing føler at de har gjort en dårlig deal. Uansett ser jeg ikke hvordan du kan legge malice i Dells handlinger; de produserer så vidt jeg vet normalt på ordre uten å ha et stort lager, så når de kommer med tilbud er det nok ikke av andre årsaker enn at de vil selge flere produkter til flere kunder.

 

Vi fikk forresten en Poweredge 840 forige uke til testmaskin på jobb med Linux og Windows i Vmware som ble kjøpt under et slikt tilbud.

Lenke til kommentar

Jeg har ingen beviser for at Dell gjør dette, og kommer ikke til å klage de inn for noe som helst. Jeg var kun interessert i å vite om det var flere en meg som mente at den måten de driver kampanjene sine på, ikke helt sammmensvarer med slik andre f.eks elkjøps eller andre store elektronikkfirmaers kampanjer fungerer. I disse kampanjene opererer man med en førpris, og man regner jo alltid med at prisen vill bli satt opp igjen til førpris etter at tibudet går ut. I de tilfellene der jeg har fulgt med litt på prisene til dell, så har varen ikke blitt satt opp igjen, men altså fått en enda lavere pris. Her er det viktig å påpeke at dette IKKE gjelder alle varer, bare 2 varer som jeg på det tidspunkt fulgte med på.

 

Nå mener jeg ikke at de har et fast system for dette, på alle produktene sine. De kjører abslolutt noen svært gode tilbud, som er tidsbegrensede, og prisen går opp igjen til normalt etterpå. På enkelte modeller som man vet det kommer til å bli gjort endringer på, eller fases ut, har jeg imidlertid lagt merke til at det kjøres tilbud på tilbud. Dvs at et nytt og bedre tilbud starter rett etter at det gamle gikk ut, altså uten å gå tilbake til "normal" pris.

 

Jeg er på ingen måte ute etter å "legge malice" i dell sine handlinger, men jeg synes det er en interessant probemstilling. Det er jo alltid slik som ble nevnt her tidligere i tråden, at man alltid har 14 dagers angrerett, så man kan jo rett og slett bare returnere varen.

 

Hvorvidt dell bundler software med sine maskiner, er totalt menisgsløst å diskutere i denne tråden.

 

-Tet

Lenke til kommentar

Ah, beklager jeg missforsto hva du mente. Jeg trodde du mente at de hele tiden satt prisen opp og ned for å lokke kunder, men i det en modell får moment går prisen opp i håp om at flere vil kjøpe til fullpris.

 

Det at produkter går fra fullpris til TILBUD! i et par uker for så å fortsette med samme pris etter at "tilbudet" er over vil jeg si kan være mer moralsk betenkelig ja. Da kan du lure på om bruken av tilbud bare er for å få mer omtale ut av en planlagt permanent prisredusering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...