Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Mat, 9. klasse


Anbefalte innlegg

Jeg har fått i oppgave å lage en forrett, hovedrett og dessert i Mat & Helse. Har kommet på forretten, men trenger hjelp med hovedrett, og gjerne dessert også.

 

Hovedretten bør være noe som ikke tar altfor lang tid og det må være tilgjenglige ingredienser som finnes i butikkene. Vil gjerne at det skal se litt kreativt ut også.

 

Noen gode forslag? Plzzz

Endret av nico93
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg hadde hjemmedag lagde jeg Svineburgere og Hasselback-poteter. Det ble godt, og kan anrettes fancy om man gidder.

 

Svineburgere (2 pers):

- 400 g svinekjøttdeig

- En spiseskje tomatpure

- 1 egg

- Salt og pepper

- Krydder etter ønske

- Løk (kan sløyfes)

 

Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn tomatpure og egg. Ha i salt og pepper og evnt krydder. Hvis du ønsker å ha i løk, hakk den i små biter og bland inn. Form massen til 4 store burgere. Fres på høy varme i olje og etterstek på lav i 10-15 minutter.

 

Hasselback-poteter

- Mandelpoteter (beregn 2-3 stk per person)

- Salt

- Olje

 

Skru ovnen på 200 grader. Skjær spor i potetene med 5 mm mellomrom. Ikke skjær helt igjennom, men nesten. Det kan være lett å legge f.eks en tynn fjøl bak poteten, og skjære til du treffer den. Drypp på litt olje og ha på grovt havsalt eller evt. salt. Stek i 20-25 minutter.

 

 

Server gjerne med salat og en saus til. Godt og sunt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...