Gå til innhold

Har hørt at det går ann og skifte på der det står start


nen0r

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bare ikke finn på å gjøre dette på en skole e.l., enkelte lærere kan bli meget arg om en f.eks. bytter ut "Start" med "Stopp".

 

(Søker du Elektronikk VK1 ved en vgs. i Bergen, Laksevåg... Så gi meg beskjed så skal du få tips om hvor du kanskje ikke har så lyst å søke like vell.) :roll:

 

Tror ikke det finnes noen form for instilling eller lignende, for å få dette til sånn uten videre. Det du må gjøre er å finne en hex editor (jupp). I denne åpner du filen explorer.exe som du finner i Windows (shell tingen her), og bytter ut riktige "Start" med det du vil ha der i steden. Og så lagrer du filen.

 

regedit.com finner du en guide til dette også tror jeg. De har også ellers oversikten over mange andre ting en kan gjøre med Windows. :lol:

Lenke til kommentar

Ta kopi av explorer.exe, som du f.eks kallar explorer1.exe. Du må så få fatt i ein hex editor, deretter opne explorer1.exe. Det du må leite etter er teksten "S t a r t" som ligg rett framfor teksten "there was an internal error and one of the windows you were using has been closed". Sidan ordet "S t a r t" førekjem fleire gonger i explorer.exe må du leite litt for å finne den rette strengen, men det går! Når du skal sette inn det nye ordet er det viktig å passe på at det er maks 5 bokstavar, men det kan vere mindre (berre å sette inn mellomrom).

 

Når du er ferdig med dette og har lagra fila må du inn i registeret (regedit). Her må du finne nøkkelen HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon. Endre verdien i "Shell" til explorer1.exe (eller kva du vel å kalle fila). Til slutt er det berre å restarte og om du har gjort alt riktig skal dette virke!

 

Eg har ikkje prøvd metoden sjølv, men fann den i siste PCPro, og der har dei tydlegvis fått det til... :woot:

Lenke til kommentar

En bedre måte enn å bruke en hex-editor, er å åpne explorer.exe i en ressurs-editor (fx ResHacker [gå til google for download]), og så finne fram tekststringen som sier "Start" og endre den etter behov. Med en hex-editor kan man maks få brukt fem bokstaver, med en ressurseditor er det ingen praktisk begrensning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...