Gå til innhold

Ledningssystem = treg motor


Rinox

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg lager for tiden en liten maskin som skal ha en elektrisk 3 volt motor i seg. Jeg har en batterisamler som automatisk seriekobler to 1.5V batterier. Motoren skal gå fram og i revers og jeg bruker to 2-veisbrytere med 1 pol hver. Jeg har laget et ledningkart som fungerer, men da går det mye tregere enn hvis jeg bare kobler ledningene fra betteriet direkte til motoren. Det er så vidt det går rundt. Jeg tror det er fordi at siden det både er positiv og negativ strøm som samles på et sted går det saktere, men hvordan kan jeg ellers gjøre dette da? Noen som kan tegne noe raskt eller bare forklare? Takk for svar :)

 

Her er ledningkartet mitt:

ledningsoppsett.bmp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis + og - "samles" på et sted har du en kortsluttning. Det er den korteste (eller enkleste om du vil) veien for strømmen, og dermed vil ikke motoren få strøm, og du kan forsåvidt være glad for at det ikke er større batteri du leker med (et "vanlig" bilbatteri kan få en fastnøkkel til å smelte så fort at det ser ut som en eksplosjon).

 

Den ENESTE plassen + og - skal møtes er i motoren, og da kobler du plussledningen og minusledningen på hver sin tilkobling. Ut i fra tegningen din så ser det ut som du har koblet pluss og minus ilag på den ene tilkoblingen på motoren, i tillegg til at du har den som skifter polaritet på den andre tilkoblingen.

 

Uansett, for at du skal kunne kjøre motoren fraover og bakover så må pluss og minus bytte plass. Det vil si at de må bytte helt plass, ikke bare på den ene tilkoblingen på motoren, da ender du opp med enten + og + eller - og -. Du vil ha + og minus eller - og +.

 

Her er en link med en tegning som forklarer. http://behydro.com/images/diskusjon.no/div/full/motor.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...