Gå til innhold

Zakynthos 08, Hellas!


bobyboj

Anbefalte innlegg

En tråd for oss som skal til Zakynthos, Hellas 08!

 

Vidunderlige strender, et frodig landskap og et behagelig klima kjennetegner øya Zakynthos. På øyas vest- og nordkyst stuper de karakteristiske klippene ned i havet, avbrutt av enestående sandstrender som kun er tilgjengelige med båt.

 

Øya Zakynthos, eller Zante som den også kalles, er den sydligste av De joniske øyene på Hellas’ vestkyst. Som sine søsterøyer har den et behagelig klima, frodig vegetasjon, fantastiske strender og en storslagen natur. De lange, gylne strendene strekker seg langs øyas øst- og sydkyst. Noen av disse, blant annet den vakre Gerakas Beach, er ilagt visse restriksjoner for ikke å forstyrre den store havskilpadden Caretta caretta. I de mørke forsommernettene kommer skilpadden opp fra havet for å legge sine egg på stranden. Smugglers Wreck er en av disse, hvor et forlist lastefartøy har drevet i land. Flere steder har havets dønninger skapt store grotter i klippene.

 

Greece-Zakynthos-aka-Zante-Navagio-aka-Smugglers-Cove-aka-Shipwreck-Cove-cargo-ship-remains-half-buried-white-sheer-cliffs-1-JR.jpg

 

Øya deles gjerne inn i 5 deler: Argassi, Laganas og Kalamaki og Tsilivi og Lithakia

 

Argassi, Laganas og Kalamaki

 

Argassi og Laganas er veletablerte feriesteder med en internasjonal atmosfære og et intensivt uteliv i høysesong. Laganas er øyas fornøyelsesmetropol med en rekke barer og diskotek. I høysesong lokkes tusenvis av ungdommer hit for å ta del av det hektiske nattelivet.

Noe roligere er det i Argassi, som var et veletablert samfunn lenge før turistene gjorde sitt inntog. Det er også her et stort tilbud av aktiviteter både på dag- og kveldstid. Kalamaki ligger mellom Argassi og Laganas, og har i dag nærmest vokst sammen med Laganas. Det er betydelig roligere i Kalamaki som kan tilby sine gjester en flott sandstrand, noen restauranter og barer, samt dagligvarebutikker.

 

Tsilivi og Lithakia

 

Tsilivi har i løpet av de senere årene blitt en av de mest populære feriestedene på Zakynthos. Byen ligger på øyas nordøstkyst, i vakre omgivelser blant oliventrær, frodig vegetasjon og pinjekledde fjell og høyder. Den finkornede, langgrunne sandstranden passer utmerket for barn. Her tilbys det også en rekke vannsportsaktiviteter. Stranden omkranses av en rekke barer, restauranter og tavernaer som lokker med skygge og kald drikke etter søvnige timer under solen. Når skumringen senker seg, kan de feststemte kaste seg ut i det rike fornøyelsestilbudet i Tsilivi. I Tsilivi og i den fredelige landsbyen Lithakia kan du bo i din egen villa med privat basseng. Lithakia er en genuin gresk landsby som er omkranset av frodig natur og fjell. Her finnes det noen gode restauranter som serverer tradisjonell gresk mat.

 

Den øverste delen er preget

av stor partyfaktor med Laganas som sentrum, mens den nedre del er mer preget av skjarm og er vel mer familievennelig.

 

Hoteller (Laganas)

 

Sunshine

S03GRZTH_Sunshine03e.jpg

 

Hotell med sentral beliggenhet i Laganas med kort avstand til både strand og fornøyelsesliv. Sunshine har et flott bassengområde med barneseksjon, gratis solstoler og snackbar. Oppholdsrom med TV og frokostrom. Ved ankomst/avreise stopper bussen ca. 200 m fra hotellet, bagasjen transporteres kun ved ankomst. Lokaltrafikk, samt nærliggende hønsegård og hunder kan oppfattes som forstyrrende.

 

Timos

S06GRZTH_Sofia02e.jpg

 

Fint leilighetshotell ved den populære stranden i Laganas. Basseng med barneseksjon, samt solstoler og parasoller. Ca. 50 m til stranden. Kort avstand til minimarked og ca. 250 m til hovedgaten i Laganas med butikker, barer og et hektisk fornøyelsesliv i høysesong. Ved ankomst/avreise stopper bussen 50 m fra hotellet, bagasjen transporteres ikke.

 

meir kjeæm

 

Andre som reiser til denne øya?

Endret av bobyboj
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...