Gå til innhold

Lamers stjeler internettkapasitet på LAN!


Anbefalte innlegg

Sitter her på LAN med ca 30 stykk og med ei internett linje på 2,3 mbits. Problemet er at det er noen lamers som hele tiden driver å stjeler internett kapasitet slik at de får 90 % av linja og resten må sitte med modemkapasitet. :evil: Lurte på om det var noen program som kunne forhindre dette, eller i hvertfall overvåke slik at vi kan se hvem som svindler.. Helst et simpelt program som en ikke trenger lang tid for å sette seg inn i.

 

På forhånd takk for alle svar. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hhmm. vel, dette er et kjent problem på mindre LAN. Jeg vet ikke om noen programmer, men det dere kan gjøre er å trekke ut internett kabelen til alle som er på lanet en etter en. Så finner du fort ut hvem som er synderen da Internetthastigheten plutselig skøyt i været :)

 

Lykke til

Tim

Lenke til kommentar

hub eller switch?

 

har dere en hub, får dere all data på hver port. kjør opp f.eks. 'iptraf' (linux), og dere kan få en oversikt over hvor mye båndbredde hver maskin på lanet bruker.

 

det samme burde fungere fint på gw'en (tror jeg fikk det fint til med ipchains, men ikke med -tables... kanskje en ny versjon er løsningen).

 

når dere er så få som dere er, burde det ikke være noe problem å ta seg en tur rundt, og se hvem som laster ned mye.. er det mange som klager på det, burde det ikke være noe problem å få lov til å sjekke pcene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...