Gå til innhold

Haiking - hva synes du om det?


Hva synes du om haiking?  

81 stemmer

  1. 1. Haiker du selv?

    • Ofte
      2
    • Av og til
      5
    • Sjelden
      16
    • Aldri
      58
  2. 2. Plukker du opp haikere?

    • Ja, alltid/nesten alltid så lenge jeg har mulighet
      11
    • Sjelden
      26
    • Aldri
      44


Anbefalte innlegg

Jeg sitter nå på bussen og kommer for sent på forelesning foran 350 medstudenter fordi jeg kom sekunder for sent til bussen. Hadde jeg stukket "haiketommelen" ut hadde jeg sannsynligvis sittet på den orginale bussen minutter etterpå, men det gjorde jeg altså ikke. Vet ikke helt hvorfor, det var vel "verdigheten" min som stoppet meg, for å slippe å virke dum etc.

 

Inspirert av hendelsen lurer jeg på hva forumfolket synes om haikefenomenet. Haiker du selv? Plukker du opp haikere? Hva synes du om det generelt?

 

Fint hvis en moderator kan putte opp en dobbelpoll om emnet. Om folk haiker selv, og om de plukker opp. Alternativer på den første: "ja, ofte", "ja, av og til", "ja, men sjeldent" og "nei, aldri". Alternativer på nr 2: "ja, alltid/nesten alltid så lenge jeg har mulighet", "ja, av og til" og "nei, aldri". (Kan samtidig nevne at jeg søkte om det fantes en tråd om emnet, og det var det, men den hadde hatt lite aktivitet og var over fire år gammel.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter mamma og jeg hadde kjørt hjem kjæresten min, så vi en jente som sto i veikanten og haiket. Hun sto slik at hun haiket mot øst, og det regnet grusomt mye. Jeg og mamma ble enige om at vi skulle kjøre henne hjem..

 

Vi kjørte først i samme retning som hun haiket, altså mot øst. Problemet var jo bare at etter 5 minutter eller noe, fant hun ut at hun bodde i motsatt retning. Bilen snur.

 

Vi kjører mot der hun bor, som er et stykke utenfor byen, og hun begynner å gråte. En tur som kunne vart i en halvtime, varer i en time. Så vi har ikke plukket opp haikere siden.

Lenke til kommentar

Kommer vel ann på omstendighetene. Om det er folk som ser ut som haiketurister, med store sekker med teltutstyr, klær og kjøkken så er det greie folk fra min erfaring. Om det er noen som har fått motorstopp er det også fint å gi en håndutrekning. Men om det er tilfeldige personer som ikke virker å være i noen situasjon utenom ikke ha evne til å skaffe annen transport så blir jeg skeptisk. Kan være noen som har rømt hjemmefra eller lignende.

 

Men jeg tenker som så at det er bedre at de sitter på med meg enn å havne i bilen til noen med andre motiver enn å hjelpe.

 

Nå har jeg ikke bil selv, så situasjonen kan ikke sies å ha oppstått så ofte.

 

Selv har jeg aldri haiket, men kan ikke utelukke at det er noe jeg kan ende opp med å gjøre i fremtiden.

Endret av Trynemjoel
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm

Jeg og en kamerat haiket på vei hjem fra byen under jazzfestivalen i fjor sommer :) Funka fint det. Kom i snakk med folka som tydeligvis visste hvem vi var :p

 

 

Nå har jeg ikke lappen selv, men tror det kommer an på omstendighetene om jeg plukker opp haikere. Har jeg dårlig tid osv

Lenke til kommentar

"Transport med vanlig måte"? Når man ikke har råd til taxi, ingen kan kjøre en, siste buss har gått (eller kanskje det ikke går i det hele tatt for den saks skyld) etc. Selv om det vanligvis løser seg kan jeg tenke meg at det er tilfeller der haiking ser ut som den eneste utveien.

 

Heldigvis har jeg ikke vært i den situasjonen selv, men har haiket med en fremmed en gang jeg skulle på jobb - første dag i ny jobb, og bussen kom ikke. Men tok den litt mer "diskrete" varianten og haiket ved å gå bort til en bil som var på vei å kjøre ut fra et boligområde og spurte pent, hun skulle heldigvis i samme retning. Har ellers "haiket" en del fra venner, naboer osv når det passer seg.

 

Så for å svare på mine egne innledende spørsmål. Jeg har selv haiket, men det er veldig sjeldent og kun i helt spesielle tilfeller egentlig. Har ikke bil selv, så jeg har ikke plukket opp haikere noengang, men har vel aldri hatt muligheten. Min far og jeg plukket opp en haiker for årevis siden, en hyggelig, ikke veldig pratsom fyr. :p Men satser på at om jeg kommer kjørende forbi en haiker som ser normalt oppegående ut og jeg har tid/mulighet vil h*n få sitte på. Folk flest haiker vel ikke med mindre behovet er forholdsvis stort, så jeg tenker som så at plukker jeg opp andre "i nød" vil jeg også få hjelp når jeg trenger det. Everyday life of Karma. ;)

Lenke til kommentar

klart man haiker, liker å haike. man kan treffe skikkelig mange hyggelige mennesker. En jeg traff en gang jobbet som platearbeider i nordsjøen, han hadde fri de neste neste ukene og han skulle bruke tiden på å fly modellfly. I bodø er det en egen modellflyplass. Vurderte å kjøpe et fly og se om jeg traff han igjen. Men jeg fikk ikke penger fra mamma. En annen gang skulle jeg bare til bensinstasjonen. men da fikk jeg ikke skyss, egentlig ganske kjipt, da det regnet. selv tar jeg aldri på haikere.. de kan da for helvete gå selv. Banner noe jævlig når jeg møter haikere i mørket som ikke har refleks. Fy faen. skal ikke mye til før jeg kjører på dem, blir skikkelig redd. Da kan de like godt bli påkjørt av noen andre. selv tar jeg aldri på haikere, hallo, ikke mitt problem at de må gå. jeg er ikke ansvarlig for at de kommer seg trygt frem. nei, dessuten har de bare godt av å gå. Jeg liker egentlig napoleonskake bedre enn sjokoladekake. Hva de som haiker synes om emnet bryr jeg meg lite om. jeg trenger en stol. De som snakker om karma tar helt feil. Å tro at om du selv ikke tar på haikere, da blir ingen å ta på deg strider med mine egne erfaringer. Bruken av nynorsk i den norske skolen er helt unødvendig, imo.

Lenke til kommentar

Haiker ikke... Etter det jeg har sett på filmer og sånt så er det alltid kåte, eldre trailersjåfører som plukker deg opp og de ber deg å gjøre ting... Jeg VET at alle ikke er sånn, og tror ikke noen kommer til å gjøre noe sånt, men det er bare noe jeg har fått inn i hjernen at folk er.

 

Har ikke lappen, men når jeg får lappen, tror jeg ikke at jeg skal plukke opp folk som haiker. Hva om det er skumle sigøynere( gipsy -> tenk Borat) som kommer å robber deg. Det er det i hvert fall noen ganger det har skjedd her i Norge. Igjen så klart, er det ikke alle som er skumle sigøynere, men igjen jeg generaliserer...

 

Dog, hvis det er en mann/dame med overpakket sekk på ryggen kan det hende jeg stopper. Hvis det er meg og en venn og om jeg har plass :)

Lenke til kommentar

Har plukket opp haiker hvertfall en gang. Det var en hyggelig danske på tur som jeg tror aldri vil haike igjen. Jeg kjørte som jeg pleier på snøføre på kronglete veier, og dansken så ut som om han holdt på å drite på seg.

 

 

Har også prøvd å stikke tommelen i lufta. Veldig greit når man er tom for bensin

Lenke til kommentar

Jeg har flere erfaringer.

 

Jeg har hatt lappen i litt over ett år. Min første haiker var en pensjonist som skulle hjem etter en firmafest. Han hadde glemt å sjekke togrutene. Han var hyggelig, og ga meg en hundrings.

 

Min andre haiker var en stupfull utlandsk kvinne i 30-åra. Hun kom mot meg på en bensinstasjon og spurte på gebrokkent The Julekalender-språk om jeg kunne kjøre 'a hjem. Joda, det kunne jeg. Men hun var fullstendig umulig å forstå, så det endte med at jeg spurte "right or left?" i hvert eneste kryss. Og hun skulle endel lengre enn jeg hadde trodd også. Men hun kom da hjem.

 

Tredje haiker var en feit narkoman som hoppet ut i veien foran meg. Jeg skulle i motsatt retning av ham, men det dreit han i. (Husk: haik bare med biler som kjører i den retningen du skal!) Jeg hadde 3 valg: Kjøre over ham, bråstoppe, eller svinge unna. Heldigvis har Peugeoten min knallgode ABS-bremser. Hadde jeg valgt feil kjørebane, kunne jeg møtt en annen bil rundt en uoversiktlig sving.

Da jeg stoppet, rev han opp døra som om jeg hadde invitert ham.

Fylliken snakket såpass greitt for seg at jeg skjønte hvor han skulle. Langt opp i et boligfelt i motsatt retning av der jeg skulle. Men jeg krangler ikke med slike.

Da vi kom til gata hans, tilbød ham meg en "dose" som takk. Denslags vil jeg ikke ha, så jeg takket nei. Men det var sikkert generøst av ham...

 

Fjerde haiker var en synlig beruset mann med en Carlsberg i hånda, og en diger sekk med flasker som han la i bagasjerommet. Dette var en av de hyggeligste haikerne jeg har plukket opp. Han stod i veikanten med tommelen ute, og jeg stoppet, selv om han så ut som en boms. Vi snakket sammen på vei sørover, og jeg satte ham av der han skulle. Sekken med flasker skulle han nok pante for å kjøpe mere øl. Han hadde levd et tragisk liv. Damas foreldre nektet å la dem gifte seg, og da begynte hun på heroin. Etter å ha fortalt dette, sov han mesteparten av den 5 mil lange turen.

 

Femte og sjette haiker var et ungt arabisk par som skulle til byen. Hyggelige folk, og snakket godt norsk.

 

Hva har vi egentlig lært?

Arabere, pensjonister og narkomane kan være greie folk, mens en stupfull nordmann kan være en fare for seg selv. Allikevel vil jeg ikke slutte å plukke dem opp.

 

Men, til sammenlikning: Da jeg stod på bussholdeplassen som 15-åring og haiket fordi bussen ikke var kommet: hvorfor fikk jeg ikke haik da? Ser jeg farlig ut med skinnsekk på ryggen? Er det ulogisk at jeg trenger skyss til skolen klokken 7 om morgenen?

 

Er det bare jeg som har guts til å hjelpe noen som trenger skyss?

Flere av disse hadde stått og haiket en stund uten å få napp.

Hvis du er alene i bilen, hva skal du da med 5 seter?

Setet til høyre er selvsagt reservert for matpakken, men de tre bak kan jo brukes. Det er økonomisk og miljøvennlig å haike, og personen som haiker har sannsynligvis hastverk, men mistet bussen. Er Ola og Kari Nordmann redd for å bli ranet og voldtatt av haikeren?

 

Vakre, unge kvinner skal selvsagt være unnskyldt, særlig når haikeren er en mann og de befinner seg i en luguber bydel. Men alle andre: la folk sitte på hvis du skal samme vei!

Du har ingen forutsetning for å bedømme hvorfor denne personen haiker. Ikke døm folk du ikke kjenner.

Men bruk også sunn skepsis. Jeg BURDE ikke tatt med ham som hoppet foran bilen. Og det var risikabelt av meg å ta med han med sekken, mtp. utseendet hans. Jeg anbefaler å være forsiktig med sånne folk. Men ellers: gi dem en tur. det kunne vært deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...