Gå til innhold

Olympus 410 vs Nikon D40 vs Canon 350 vs Samsung GX-1L


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg er på tur inn i speilrefleks-segmentet, og er litt i tvil hvor man skulle starte.

 

Jeg er på utkikk etter gode bilder, uten at det skal være altfor vanskelig å få til instillingene.

 

Har lest litt tester og kikket litt på priser og kommet frem til at disse fire som er nevnt i topic passer meg. Da i form av "kit" altså medfølgende 18-55 objektiv vanligvis.

 

Men hvilket burde jeg velge? Er det kanskje noen her som har erfaringer fra 2 eller fler av disse kameraene, og kan foreslå ett over et annet?

 

Har ikke veldig lyst til å bruke mer enn 4000 kroner sånn til å begynne med heller...

 

Priser :

Disse tre er med 18-55 objektiv

Samsung GX-1L : 2999

Nikon D40 : 3499

Canon EOS 350D : 3876

 

Olympus E-410 m 14-82 obj. : 3995

Endret av snoemann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg skulle også kjøpe speilreflekskamera for en stund siden og ville helst ikke bruke mer enn 5000 kr.

 

Jeg var innom alle de du nevner, og endte til slutt på Nikon D40x. Så av de du har listet opp ville jeg kjøpt Nikon D40. Grunnen er at brukergrensesnittet er utrolig enkelt, og får veldig fine bilder. Kit-objektivet skal også være blant de beste kit-objektivene. Hvis jeg hadde vært deg tror jeg at jeg hadde ventet til Nikon sitt 18-55 VR kommer. Da får du samme objektivet bare med innbygget bildestabilisator. Jeg liker også veldig godt plasseringen av knapper og hjul på D40. Alt ligger logisk plassert og det er lett å nå de forskjellige knappene uten å måtte flytte blikket vekk fra søkeren.

 

Problemet med D40 er at det ikke har innebygget fokusmotor, og du må derfor bruke manuell fokus hvis du skal bruke fastoptik (objektiver uten zoom). En annen ting som kan være litt dum er at det ikke er bildestabilisering i kamerahuset, og du må objektiv med dette innebygget. Jeg savner også mulighet til batterigrep på D40.

 

Når det gjelder Canon 350D så er dette et "gammelt" kamera, og lider litt av det. Blant annet så er det mye mindre skjerm. Men bildene skal like vel være ganske gode.

 

Olympus har Liveview, dvs at du kan bruke skjermen som søker. Denne funksjonen er ikke like god som på ett kompaktkamera, og en jeg kjenner som har E-410 sier at det blir veldig lite brukt. Men skal du ta mange bilder i "rare" vinkler vil nok liveview være en fordel. Et annet problem med Olympus er størrelsen på sensoren. Den er mindre enn det de fleste andre produsentene bruker, og dette går ut over bildekvaliteten.

 

Når det gjelder Samsung så vet jeg veldig lite om det dessverre. Her må nok noen andre hjelpe deg :)

 

Men du skal uansett vite at alle speilrefleks kamera som selges i dag er gode kamera, og du kommer nok til å bli fornøyd uansett. Forresten har Japan Photo tilbud på Canon 30D til 3999. Dette er grise billig for ett slikt kamera, og skulle jeg handlet i dag hadde det blitt 30D uansett.

 

Lykke til :)

 

Edit: Nikon har en veldig god side med flere videoer for hvordan du kan bruke kameraet: Link

Endret av SRD
Lenke til kommentar

Det ser nemlig ut til at det ikke er bildestabilisator på Olympusen men at det er det på de andre....

 

Da blir valget mitt litt sånn :

 

- Bildestabilisator vs LCD søker

 

Er faktisk relativt ofte nede på bakken med digitalkameraet mitt og knipser.. slik at det hadde vært ganske kjekt med skjermsøkerfunksjonen også

Lenke til kommentar
Problemet med D40 er at det ikke har innebygget fokusmotor, og du må derfor bruke manuell fokus hvis du skal bruke fastoptik (objektiver uten zoom)

Vel.. greit nok at det er dårlig med fastoptikk med innebygget fokusmotor, men han kan jo heller ikke få AF på f.eks Tamron 28-75mm eller AF-D objektiver til Nikon, fastoptikk eller ei..

 

Men hvis det ikke er stort behov mange ekstra objektiver så er D40 er helt greit kamera til en rimelig pris, man får også en Nikon 55-200 til rundt 2000,- som gir AF, og Tamron/Sigma har i det siste lansert noen av sine objektiver med AF motor for D40/D60.

Jeg ville heller ikke brukt 1000,- for D40x, de fleste klarer seg fint meg 6 Mpix (gir mer enn gode nok bilder i A3).

Endret av jvc1986
Lenke til kommentar

Det er noe feilinformasjon ute å går i denne tråden her:

 

Det er kun Samsung som har innebygget stabilisator av de som listes opp her. Nikon, Canon og Olympus har det ikke.

 

Ja, Olympus'en har mindre bildebrikke, men til forskjell fra tidligere Olympus-modeller, er det ikke et problem lenger. De har virkelig fått støyen under kontroll, og den er ikke merkbart større enn de andre modellene. Joda, den er litt større, men at sensoren er mindre kan også være en stor fordel. Man trenger ikke like mye glass i objektivene, og man kan lage de billigere. Det vil si, at to likelydende objektiver fra f.eks Canon/Nikon/Samsung/Pentax og Olympus, vil være billigere for Olympus sin del, og på den måten kan man få bedre lysstyrke i objektivet og kompensere for marginalt dårligere lysfølsomhet pga. mindre bildesensor.

 

I tillegg kan både kamerahus og objektiver lages mindre. Flere av Olympus sine proffobjektiver, koster mindre og er betraktelig lettere og mindre enn de andre aktørenes proffobjektiver. 14-42 som følger med kameraet, er faktisk meget bra som kitobjektiv. Er nok det beste av disse forskjellige kameraenes kitobjektiver.

 

Eneste ulempen med Olympus, kan være objektivutvalget, men også det er en sannhet med modifikasjoner. Både Olympus, Leica og Panasonic bruker 4/3 systemet, og med tanke på at også Sigma produserer objektiver for dette systemet, så blir utvalget større og større med stormskritt. Olympus har lansert en lang rekke objektiver etterhvert, og flere kommer til hele tiden. I tillegg kan man med en adapter, bruke alle gamle OM objektiv, som var Olympus sin gamle fatning.

 

4/3 systemet er foresten et reindyrka digitalt system, til motsetning fra de andre produsentene som bruker et "modifisert" analogt system. Og ettersom sensoren er mindre, er et 14-42 objektiv tilsvarende 18-55 objektivene mtp. brennvidde.

 

I denne prisklassen, ønsker jeg å slå et slag for Olympus. E-410 og E-510 er begge knallkamera til en god pris, og av de kameraene som gir mest for pengene.

Lenke til kommentar
Det er noe feilinformasjon ute å går i denne tråden her:

 

Det er kun Samsung som har innebygget stabilisator av de som listes opp her. Nikon, Canon og Olympus har det ikke.

Ingen av dem har bildestabilisator. Samsung GX-1L er det samme kameraet som Pentax *ist DL2, som heller ikke har bildestabilisator. Etterfølgerene til Pentax K100D (Super) og K200D har det, men jeg har ikke sett noe til etterfølgere med Samsung-branding. Eneste Samsung-kamera med stabilisator er GX-10. Endret av k-ryeng
Lenke til kommentar
Jeg blei plutselig usikker på hvor viktig bildestabilisator er, og om noen av disse har det?

 

Jeg kommer ikke på å ha lest noe om det i farta...

 

Ingen av kameranene du nevner har stabilisator. Hvor viktig det er for deg kan bare du svare på, men personlig ville jeg aldri kjøpt noe uten stabilisator i dag. Skal du ha stabilsator må du opp i E-510 hvis du vil ha Olympus, og de nyere Samsung/Pentax kameraene har også innebygd stabilisator. Det gjelder også alle Sony-modeller

 

For Nikon og Canon må du kjøpe stabilsierte objektiver, og begge har nylig lansert stabiliserte versjoner av standardzommene (18-55) sine. Men tviler på at du greier å få kjøpt et av disse pluss kamerahuset for under 5000.

 

Hvis du søker i prisguiden, avansert søk:

https://prisguiden.no/cat.php?cat_id=54&mode=advanced og velger ja på "Bildestabilisator på CCD" vil du se at du kan få både Pentax K100D super og Sony A-100 for godt under 5000 inklusiv objektiv.

 

Rett over 5000 finner du faktisk Sony A-200 inklusiv objektiv og fra nærmere 6000 kan du også få E-510.

 

For å få stabilisert optikk på Canon eller Nikon kan du gå på avansert søk for optikk:

https://prisguiden.no/cat.php?cat_id=24&mode=advanced og velge Ja på "Antivibrasjon". Begge normalzoomene ligger på 1400-1500 i billigste nettbutikk, men husk at skal du lett kan få dobbelt med frakt siden du sjelden finner både hus og objektiv billigst i samme butikk.

Endret av seriksen
Lenke til kommentar

Har selv E-510 og forut for kjøpet så jeg litt på og testet D40 og 350D. Forskjellen på E-410 og E-510 er kun bildestab. og utforming på grepet. E-510 var ett klart førstevalg og E-410 ville jeg også valgt foran D40/350D.

 

Funksjonen med å bruke skjermen som søker bruker jeg svært sjeldent, kanskje for hvert 200. bilde. Men når først situasjonen tilsier det, er funksjonen meget nyttig.

 

Mtp på en eventuell valg av E-510 i stedet for E-410 så fungerer bildestabilisatoren i huset bra og kompenserer i mange sammehenger for mer lyssterke objektiv. Så det kan være en nyttig investering.

 

Hvis du eventuellt vil/kan hoste opp litt mer penger, så har Komplett.no ett kjempetilbud på E-510 m/dobbelt zoom kit og blits FL-36 til 6795,-. Kompletterer du da med ett stativ etter hvert vil du sannsynlig ha utstyret du trenger for lang tid fremover. Jeg betalte ca 9700,- for det samme utstyret i fjor høst.

Lenke til kommentar

Oi ja, jeg ser det dere skriver over her nå...

 

Tusen takk for utrolig mye bra svar her! =)

 

Når jeg nå ser at ingen av de har bildestabilisator... så heller jeg mot å snevre valget mitt inn mot olympus 410.

 

Og muligens kikke litt på sony a-100 som jeg fant til 4800 m objektiv på lager... hmm... da går jeg glipp av lcd skjermen som søker, men får et kamera med bildestabilisator.. og kanskje dermed også et bedre kamera?

 

Merker det er vanskelig å holde seg under 4000 .. men det er fare for at jeg klarer det ..

Endret av snoemann
Lenke til kommentar
Hvis du eventuellt vil/kan hoste opp litt mer penger, så har Komplett.no ett kjempetilbud på E-510 m/dobbelt zoom kit og blits FL-36 til 6795,-. Kompletterer du da med ett stativ etter hvert vil du sannsynlig ha utstyret du trenger for lang tid fremover. Jeg betalte ca 9700,- for det samme utstyret i fjor høst.

Hadde jeg ikke spart på pengene for tiden hadde jeg slått til på det tilbudet. Cheap as chips, gir enormt mye brukervennlighet og ikke minst BRA saker.

 

Recommended!

Lenke til kommentar
Merker det er vanskelig å holde seg under 4000 .. men det er fare for at jeg klarer det ..
Med mindre du har helt spesielle behov, ville jeg gått for Samsung GX-1L i dobbeltkit fra JapanPhoto (18-55 og 50-200 til 3499,-). Det er et meget godt kamera, og ikke minst er optikken også temmelig god. Olympus matcher optikken, men Canon og Nikon matcher ikke Samsung/Pentax-optikken til dette kameraet. At du får med et teleobjektiv som også holder bra kvalitet er vel heller ikke å forakte...
Lenke til kommentar

Hvis du har litt is i magen så har jeg sett tilbud på E-410 m/ 14-42mm hos en lokal fotoforretning til 2990,- i fjor høst. Og det var jo før Olympus satte ned prisene på E-410/E-510 ved nyttår.

 

Mtp de nye prisene fra Olympus er det ikke helt umulig med ett slikt tilbud på en eller annen nettbutikk de nærmeste ukene. Butikken bør nå snart ha solgt ut kameraene til gammel innkjøpspris. Og snart er Canon 450D i salg, som igjen vil presse prisen via 350D/400D i dette kamerasegmentet.

 

Da har du faktisk penger til overs til ett stativ som kan benyttes i en del situasjoner som kompensasjon for manglende bildestabilisering.

Lenke til kommentar
Hvis du har litt is i magen så har jeg sett tilbud på E-410 m/ 14-42mm hos en lokal fotoforretning til 2990,- i fjor høst. Og det var jo før Olympus satte ned prisene på E-410/E-510 ved nyttår.

 

Mtp de nye prisene fra Olympus er det ikke helt umulig med ett slikt tilbud på en eller annen nettbutikk de nærmeste ukene. Butikken bør nå snart ha solgt ut kameraene til gammel innkjøpspris. Og snart er Canon 450D i salg, som igjen vil presse prisen via 350D/400D i dette kamerasegmentet.

 

Da har du faktisk penger til overs til ett stativ som kan benyttes i en del situasjoner som kompensasjon for manglende bildestabilisering.

 

Oi takk for tipset.... så var det bare hvor lang tid dette kan finne på å ta :D hehe

Lenke til kommentar
Og muligens kikke litt på Sony a-100 som jeg fant til 4800 m objektiv på lager... hmm... da går jeg glipp av lcd skjermen som søker, men får et kamera med bildestabilisator.. og kanskje dermed også et bedre kamera?

Sony A-100 har fått mye tyn for mye støy på ISO800 og ISO1600, samt treg autofokus. Pentax K100D Super får du for 5300 med objektiv. Olympus E-510 til 5435 med objektiv. Begge to er en god del bedre enn Sony Alpha 100.

 

Bildestabilisator = essensielt

Live view = nice to have

 

Synes jeg. Så får andre være uenige med meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...