Gå til innhold

Kan kjeldressar rotne?


Anbefalte innlegg

I går då eg var inne i fjøsen og skuffa møk bak kyrne, skjedde det noke forferdeleg. Ei kvige dreit på meg! Det var sånn sprutdrit som skvetta utover heile kjeldressen min inklusive meg sjølv. Då eg var ferdig med fjøsstellet tok eg av meg kjeldressen og la den i ei bøtte med vatn, og der kjem den til å ligge nokre dagar sidan foreldra mine er vekkreiste. Kan den rotne dersom den ligg for lenge? Eg har i alle fall ikkje tenkt å vaske den, då eg ikkje er opplært til slikt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde heller vaske den skikkeleg. Når du berre legg han i vatn som no vil framleis ein del av møkka henge fast, inklusive lukta. Den vil nok ikkje "råtne" med det første, men om den ligg fuktig lenge vil det etterkvart gå sopp i kleda, noko som er lite ynskjeleg. Skrubb heller med varmt vatn (med såpe i), for å få vekk mesteparten. Så heng du han til tørk over ein ovn i mjølkehuset.

Lenke til kommentar

Ring mor di og spør korleis du set på maskina. Det er ikkje verre enn at du legg dressen oppi, legg oppi pulver og stiller inn varme/osv. Som sagt, ring mor di, evt. annan kompetent person og dei kan guida deg gjennom heile prosessen.

 

Lite ordtak på slutten her: Betre med godlukt i fjøsen enn fjøslukt på godene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Har dere en hageslange ute? Viss dere har, så skru på den, og spyl på kjeledressen overalt der det er møkk. Alt blir ikke borte (ikke lukta i alle fall) men det er bedre enn ingenting ;)

 

Det er riktignok over ein månad sidan denne grufulle hendinga :p

 

Men eg kan no fortelje at dagen etter dette skjedde var eg inne att og skuffa møk. Og trur de ikkje at akkurat den same kviga prøvde å drite på meg igjen? Eg klarte heldigvis å hoppe vekk! Trur nok ho av ein eller annan grunn har lagt meg for hat :dontgetit:

Lenke til kommentar

er vel kanskje ikke noe genisterk og putte en kjeledress fylt med dritt rett i vaskemaskinen? kan ikke dette dette dettte røret som var vannet til å gå ut? hadde spylt den rein før ihvertfall, men er ikke sikker, har aldri havna i den posisjonen før, og håper jeg aldri gjør det heller :p hehe..

 

 

 

Forer dere dyra med noe spesielt? Skikkelig sprutdrit hørtes ikke normalt ut :thumbdown:

 

 

sikkert med kalvegodt :p

Lenke til kommentar

Hvertfall ikke la den ligge i over 1 uke i vann!! Skal love deg , etter den første uken kommer det til og stinke råttent av hele kjeldressen.

 

Glemte av en jakke som lå i vann i 2 uker. Stinket skikkelig råttent. Vasket den 5 ganger i vaskemaskin , men det hjalp lite.

 

Du vet den lukten gamle tånegler gir fra seg etter klipping , akkurat slik vil kjeldressen lukte

 

Tuller ikke engang

 

Men er det egentlig noe krise? Koster ikke skjorten for en ny ? Om det ikke er noe dyrt merke da :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...