asdfasd Skrevet 21. februar 2008 Del Skrevet 21. februar 2008 (endret) Har lagt pitabrød med alt mulig fyll for elsk, og siden jeg spiser det regelmessig så tenkte jeg at jeg skulle gjøre den sunnere enn med hvitt brød. Så finnes det grovt/mørkt pitabrød som man kan få kjøpt i butikken? Kunne jo bakt selv, men da får man ikke den fine lomma inni, som jeg ikke skjønner hvordan de får til på fabirkken , og det er litt stress når man har lite tid. Endret 21. februar 2008 av Whoops Lenke til kommentar
avRack Skrevet 21. februar 2008 Del Skrevet 21. februar 2008 Jobbar for tida på ein liten Rema 1000 butikk, der selger me berre fine pitabrød! Før jobba eg 6 år på ein større Coop Mega butikk og der såg eg aldri noko til grovt pitabrød. Mulig det går an å få tak i, du kan jo ta kontakt med dei som lagar slike brød. www.hatting.no er vel den største produsenten av slikt. I alle fall halvsteikte. Sakset frå hatting.no Pitabrød kjevles flate og bakes ved høy temperatur så de ”blåser” seg opp slik at det oppstår et hulrom inni brødet som gjør det enkelt å fylle det med salat og andre godsaker. Lenke til kommentar
MSg Skrevet 22. februar 2008 Del Skrevet 22. februar 2008 To sekund med googling, og jeg fikk opp denne oppskriften. 25 g gjær 3 dl vann 1 ts salt 5 dl sammalt hvete, grov Hvetemel til passe smidig deig Sett steikeovnen på 275 grader. Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha i saltet og alt det grove melet. Rør inn hvetemelet til du får en blank og smidig deig. Jo mer mel du bruker, jo hardere blir baksten! Del deigen i 8 like store deler. Trill runde boller. Legg et håndkle over, og la dem stå til heving i 15 minutter. Kjevle ut 4 av bollene til flate kaker, omtrent så store som en liten frokostasjett. Legg dem på stekeplaten, og sett dem inn i ovnen med det samme de er kjevlet ut. De siste 4 må du vente med å kjevle ut til like før de skal stekes, ellers vil de ikke blåse opp under steking. Stek pitabrødene omtrent 7 minutter i riktig varm ovn, til de er lysebrune og oppblåste. Frys dem gjerne ned, og tin dem opp igjen i noen minutter i god og varm ovn. Enjoy! :!: Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 22. februar 2008 Del Skrevet 22. februar 2008 Husk bare at dersom du benytter tørrgjær, skal gjæra ikke røres ut i vann, men blandes direkte i melet. Våtgjær skal derimot behandles på overnevnte måte. Ørjan... Lenke til kommentar
MSg Skrevet 23. februar 2008 Del Skrevet 23. februar 2008 (endret) Husk å bruk lunket vann.. For kaldt: det hever ikke. For varmt: du dreper gjæren. Endret 23. februar 2008 av Mathiassky Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå