Gå til innhold

Mac Powerbook?!?


zOu|_

Anbefalte innlegg

hei, må bare innrømme at jeg er helt blank på Mac, men nå i det siste har tanken på en Powerbook kvernet mer og mer i hodet mitt:P

 

Det jeg da lurer på før jeg eventuelt går til innkjøp av en slik er en del praktiske småting;

 

-Hvor tilgjengelig er programvare(mer eller mindre gratis:p) til MacOs X? Med det mener jeg ftp programmer, musikkfildelingsprogrammer, photoshop osv. Er dette like lett å skaffe som til Windows?

 

-Finnes det støtte i MacOs X for filformater som divx, xvid og lignende?(kjekt og vite siden de beste modellene leveres med tvout)

 

Vet at dette kan høres helt kake ut, men som sagt, jeg hakke peil på Mac og de der mer eller mindre nye Powerbookene ser så fristende ut :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har selv PowerBook 1GHz og kan si at denne er rimelig bra (_meget_ bra). For å spille filmer finnes MPlayer OSX som spiller rett og slett alt. Det meste av programvare finnes også for mac, ikke kanskje akkurat et spesifikk program men i fleste tilfeller noe med samme funksjoner og muligheter. De beste prog som PhotoShop, ProTools, Cubase, Macromedia etc. finnes, skal ikke si noe om mulighetene for å finne disse ulovlig.....

Lenke til kommentar

For video, ALLE typer (wmv, avi, divx, mpg, asf, dat, osv) Anbefaler jeg VideoLAN på det varmeste. VideoLAN spiller også DVD. :smile:

Det er laget sånn at alle varsler og reklamer forsvinner, man begynner rett på filmen :lol: Det har nettopp kommet en ny versjon med totalt forbedret avspilling.

Dette er et gratis program. Jon Johansen (DVD-Jon) er egngasjert i dette prosjektet.

 

iTunes er alene grunn nok til å kjøpe mac. Et superfett (gratis) avspillingsprogram som oppfordrer deg til å rippe CD'er til mp3, eller brenne CD'er fra mp3.

 

Bildebehandlingsprogrammer finnes det en drøss av. Noen koster mer enn andre, akkurat som for PC.

 

Jeg switchet for ca 4 måneder siden. Hadde faktisk aldri tatt i en mac før. Etter 5 dager gjorde mac'en alt det som PC'en hadde gjort før. Og jeg jobber MYE med film og foto og tekst.

 

Jeg kjøpte en Powerbook 887MHz som skrivebordserstatter. (Kjøpte tre Firewire kabinetter for ekstern brenning og et par hundre Gb med ekstra HD-plass :D

 

Mac (OS X 10.4) er (til mitt bruk) raskere og langt mer pålitelig enn noe windows jeg har prøvd. Anbefaler deg å bruke noen hundrelapper på "Mac OS X, The Missing Manual" hvis du er ny på mac. Denne boken er helt utrolig bra.

Ekstern mus anbefales hvis du skal ha den mye på kontorpulten, gjerne en Logitech med scroll-funksjon.

 

Yeah :woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...