Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har akkurat kjøpt en EOS 30D. Når jeg beveger huset,(rister _lett_), opp og ned så kommer det en liten skranglelyd fra området rundet blitzen. Når jeg løfter opp blitzen så blir det så godt som borte. Er det bare mekanikken til blitzen som skrangler litt når den er nedslått eller er det ikke mon tro. Er det noen med samme huset som vil være brydd med å sjekke om det er likt hos dere?

Takker for svar.

 

--

eTrollet

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har akkurat kjøpt samme hus, og ikke oppdaget skranglelyden før nå :-) Men den er altså på mitt hus også. Sikkert sensoren som registrerer portrett eller landskap som det blir påpekt. Gratulerer med et glimrende kamera... Hadde 400D før, og for en forskjell.

 

Tviler på at canon putter inn en stor og klumpete bevegelsessensor som lager lyd når man rister på kameraet, det er ganske mange år siden sensorer med metallkule inni ble avlegs.

 

Det er de små metall-dingsene som holder blitzen dere sannsynligvis hører.

Slå opp blitzen, og trykk den deretter litt ned, da vil du høre de to metallskinnene skrangle ennå mer.

Lenke til kommentar
Det står til og med i manualen til samtlige Canon-kamera med innebygget blits (ihvertfall fra 350D og oppover) at "skrapelyder" når kameraet blir ristet på skyldes blitsens oppbyggning. Den er rett og slett for billig bygget.

Har ikke noe med at det er en for billig konstruksjon. Det er bare det at metall-stenger som står i spenn når blitzen er oppe, er løse i lukket tilstand. Helt grei løsning. Sikkert sånn hos de andre også.

 

Tom

Lenke til kommentar
jau, har samme lydene på mitt 30D.

er nok som tomsi42 sier her før meg, at det er blitzbeina som ligger "løst" når den er slått ned.

Takk for svar fra dere som kan konstantere at lyden ikke bare er hos meg. Det sparte meg for en lang tur, faktisk helt til Japan :yes: . Takk også til andersj for gratulasjonen. Min oppgradering var fra EOS 500 og det må vel også kunne kalles for en merkbar forskjell. Objektivet jeg bruker er en overlevning fra filmtiden, et EF 28-105 1:3,5-4,5. Optisk ser det ut til at det vil kunne brukes en tid til, men siden dette omregnet starter på ~45mm så vil et vidvinkelobjektiv være i handlekurven med det nærmeste. Skulle bare ønske det fantes et som hadde lite eller ingen Distortion. dessverre ser det ut til at selv dyre objektiver sliter med dette ved videste vinkel. Riktignok er EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 ganske bra, men det er ikke f2,8 også er det et S.

 

--

eTrollet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...